کد خبر : 37718 / /
/

سهام عدالت | ارزش سهام عدالت | ارزش امروز سهام عدالت

خبر خوش دولت برای مردم از واریزی جدید | واگذاری اقساطی سهام عدالت به ۳ دهک جدید | مبلغ سهام واگذاری شده به چقدر است؟

تصویب نامه شورای عالی اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در خصوص نحوه واگذاری سهام عدالت جدید از سوی وزیر اقتصاد ابلاغ شد.

خبر خوش دولت برای مردم از واریزی جدید | واگذاری اقساطی سهام عدالت به ۳ دهک جدید | مبلغ سهام واگذاری شده به چقدر است؟

سهام عدالت | تصویب نامه شورای عالی اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در خصوص نحوه واگذاری سهام عدالت جدید از سوی وزیر اقتصاد ابلاغ شد.

ارزش سهام عدالت طی دو سه سال گذشته افت و خیز بسیاری داشته است. .بیش از سه میلیون نفر از مشمولان سهام عدالت طی سال‌های گذشته فوت شده‌اند.آخرین اخبار سهام عدالت را در خبر آزاد بخوانید.

تصویب نامه شورای عالی اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در خصوص نحوه واگذاری سهام عدالت جدید از سوی وزیر اقتصاد ابلاغ شد.

تصویبنامه شورای عالی اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در خصوص نحوه واگذاری سهام عدالت جدید طی نامه شماره ۸۰/۱۴۵۵۲ مورخ ۱۴۰۲/۰۲/۰۴ توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی و دبیر شورای عالی اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی ابلاغ شد.

شورای عالی اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در بیست و چهارمین نشست خود که در تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۱۶ برگزار شد.

در ابلاغیه احسان خاندوزی آمده است، به استناد ماده ۴۲ قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مواردی را به شرح زیر تصویب کرد: در اجرای بخش پایانی بند (الف) تبصره (۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و به موجب تصویب نامه شماره ۲۲۰۵۷۳ ت ۵۶۰۷۹۱ مورخ ۱۴۰۱/۱۱/۳۰ هیأت وزیران نحوه واگذاری سهام عدالت جدید موضوع قانون مذکور به شرح ذیل تصویب شد.

۱ . سازمان خصوصی سازی مکلف است از محل باقیمانده سهام متعلق به دولت در شرکت های قابل واگذاری نسبت به تخصیص سهام به افراد فاقد سهام عدالت که تا تاریخ ابلاغ این مصوبه تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) سازمان بهزیستی کل کشور و ایثارگران مشمول سه دهک اول قرار گرفته اند؛ اقدام کند.

صرفا عرضه سهام شرکت های دولتی بورسی در دستور کار است

 (۲) میزان و سهام شرکت های مورد واگذاری صرفاً از شرکت های پذیرفته شده در بورس و فرابورس با پیشنهاد سازمان خصوصی سازی به تصویب هیأت واگذاری خواهد رسید قیمت سهام مورد واگذاری مطابق با آیین نامه جزء (۳) بند (الف) ماده ۴۰ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ توسط هیأت مذکور تعیین می‌شود.

(۳) افراد مشمول بند (۱۱) این تصویبنامه توسط نهادهای ذیربط شناسایی و معرفی خواهند شد؛ احراز عدم تخصیص سهام عدالت به آنان در طرح توزیع سهام عدالت ۱۳۸۵ لغایت ۱۳۹۵ برعهده سازمان خصوصی سازی خواهد بود.

 (۴) مبلغ سهام مورد واگذاری به هریک از مشمولین تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) سازمان بهزیستی کل کشور و دو دهک اول درآمدی ایثارگران تحت پوشش بنیاد شهید با اعمال ۵۰ درصد تخفیف و به مشمولین دهک سوم درآمدی ایثارگران تحت پوشش بنیاد شهید بدون اعمال تخفیف معادل حداکثر یک صد میلیون ریال به صورت اقساط سالانه و به مدت ۱۰ سال است که از محل سود سالانه شرکتهای سرمایه پذیر تسویه خواهد شد.

(۵ ) شرکت های موضوع بند (۱ (۲) این تصویبنامه مکلفند در طول مدت قرارداد و به منظور تسویه اقساط سود سهام واگذار شده را به حساب سازمان خصوصی سازی نزد خزانه داری کل کشور واریز کنند همچنین نحوه اعمال حقوق مالکانه سهام واگذار شده از تاریخ ابلاغ تصویبنامه تا پایان فرآیند آزادسازی توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی و پس از آن از طریق کانون شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت و یا هر ساز و کار دیگری که با پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب شورای عالی بورس خواهد رسید تعیین خواهد شد.

(۶) مجموع سهام واگذار شده تا پایان مدت اقساط در کد واسط سازمان خصوصی سازی و به حالت وثیقه قرار خواهد گرفت آزادسازی سهام موصوف پس از تسویه کامل اقساط و به صورت مرحله ای طی سه مرحله انجام خواهد شد.

(٧) سازمان خصوصی سازی مکلف است پس از تصویب الگوی نهایی ساماندهی واگذاری سهام عدالت واگذاری سال ۱۳۸۵ نسبت به پیشنهاد ساز و کار لازم برای واگذاری نهایی سهام عدالت جدید به روش غیر مستقیم به این شورا اقدام کند./تسنیم

سهام عدالت

پرداخت وام با وثیقه سهام عدالت

رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده که مردم می‌توانند با یارانه و سهام عدالت خود وام بگیرند و از این دو به‌عنوان وثیقه بانکی استفاده کنند. اما آیا این وعده اجرایی است؟

به گزارش تجارت‌نیوز، روز گذشته بود که رییس کل بانک مرکزی در گفتگوی خبری خود اعلام کرد که «مردم می‌توانند از حساب یارانه و سهام عدالت خود به عنوان وثیقه برای دریافت وام از بانک‌های دولتی استفاده کنند.»

این تنها توضیحی است که فرزین درباره دریافت وام با وثیقه یارانه و سهام عدالت داده است. اما هیچ توضیحی درباره مبلغ وام، شرایط دریافت آن و نوع وام داده نشده است.

اما چندین نکته درباره دریافت وام با وثیقه یارانه و سهام عدالت مطرح است؛ این اولین باری نیست که یک مقام دولتی درباره دریافت وام با سهام عدالت و یارانه صحبت می‌کند. چنین دستوری بارها در اقتصاد ایران صادر شده اما به نظر نمی‌رسد که عملیاتی شده باشد.

نکته دیگر این است که کدام بانک چنین ودیعه‌ای را قبول می‌کند؟ آن هم در شرایطی که بانک‌ها برای پرداخت وام اما و اگرهای بسیاری را مطرح می‌کنند و برای دریافت وام خرد هم چندین ضامن رسمی می‌خواهند. در این شرایط مشخص نیست که آیا بانک‌ها حاضرند بر اساس دستور رئیس کل بانک مرکزی منابع خود را وام بدهند و در قبال آن حساب یارانه را دریافت کنند.

از طرفی مبلغ یارانه نقدی تنها 300 و 400 هزار تومان است. بعید است که اقساط تسهیلات بانک‌ها ماهانه چنین رقم پایینی باشد. البته یارانه یک خانوار چهار نفره در ماه به یک میلیون و 200 تا یک میلیون و 600 هزار تومان هم می‌رسد. اما باز هم باید دید که آیا اقساط وام بانک‌ها در این محدوده هست یا نه. از طرفی احتمالا خانوارهای یک یا دو نفره امکان دریافت وام با یارانه را نداشته باشند. چون اقساط وام‌های کنونی بیشتر از 600 هزار تومان است.

شاید وثیقه سهام عدالت قابلیت اجرایی بیشتری داشته باشد و ارزش ریالی بالاتری هم داشته باشد. چون بر اساس آخرین گزارش‌ها ارزش سهام عدالت به حدود 18 میلیون تومان رسیده و مجموع ارزش سهام عدالت یک خانوار چهار نفره به حدود 100 میلیون تومان می‌رسد. اما نکته‌ای که درباره سهام عدالت وجود دارد این است که این سهام قابلیت فروش ندارد و بانک‌ها نمی‌توانند در صورت بازپرداخت نشدن آن، این سهام را جای طلب خود بردارند.

بنابراین به نظر نمی‌رسد که وعده پرداخت وام با وثیقه یارانه و سهام عدالت قابلیت اجرایی داشته باشد.

فروش سهام عدالت

شاخص کل بورس از دو میلیون و 200 هزار واحد هم رد شد و رکورد سال 1400 را شکست. با رشد بورس ارزش سهام عدالت هم در حال افزایش است و برای همین بسیاری این سوال را مطرح می‌کنند که آیا فروش سهام عدالت آزاد می‌شود؟

به گزارش تجارت‌نیوز، رئیس سازمان بورس در پاسخ به این سوال پاسخ صریحی نداده اما اعلام کرده که باید با توجه به شرایط بازار تصمیم گرفته شود که درصدی از سهام عدالت امکان فروش داشته باشد.

اما عشقی در ادامه تاکید کرده که اگر قرار باشد امکان فروش سهام عدالت فراهم شود، سهامداران بزرگ آن را می‌خرند و سهام از دست مردم خارج می‌شود. گفته‌ای که تلویحا نشان می‌دهد این سازمان برنامه‌ای برای فروش و آزادسازی سهام عدالت ندارد.

البته رئیس سازمان بورس در جای دیگری هم تاکید کرده که اقساط سهام عدالت به صورت کامل به دولت پرداخت شده است. این سهام در وثیقه کسی نیست، اما امکان فروش آن وجود ندارد. اگر امکان فروش سهام عدالت را برای همه فراهم کنیم با توجه به تعدد سهام‌داران و ریز بودن سهم‌ها روی ۳۵ شرکت بورسی سهام عدالت فشار فروش سنگینی وارد خواهد شد. درحالی که فلسفه سهام عدالت فروش نیست بلکه استفاده بلندمدت از منافع این سهام است. منافع مالکیت و مدیریت سهم دست مردم است. سهام‌داران مستقیم می‌توانند شخصا در مجامع شرکت کنند. در واقع همه منافع سهامداری را دارند فقط نمی‌توانند سهام خود را بفروشند.

او تاکید کرده که در ابلاغیه‌های مقام معظم رهبری هم تاکید جدی روی بحث نگهداری سهام وجود دارد. البته ممکن است به مرور بحث فروش هم رخ دهد.

بر این اساس همچنان امکان فروش سهام عدالت فراهم نیست و اما همانگونه که عشقی گفته ممکن است در آینده امکان فروش سهام عدالت هم فراهم شود. سهامی که روزی قرار بود ارزش آن به اندازه خانه و ملک شود. اما ارزش کنونی سهام عدالت چقدر است؟

ارزش سهام عدالت طی دو سه سال گذشته افت و خیز بسیاری داشته است. ارزش سهام عدالت در بازه‌ای به 20 میلیون تومان رسید اما در مرحله‌ای ارزش آن چنان افت کرد که سبد سهام عدالت 532 هزار تومانی تنها 9 میلیون تومان ارزش داشت.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.