کد خبر : 37040 / /
/

قیمت پراید | قیمت پراید صفر | قیمت پراید کارکرده

تغییرات باورنکردنی قیمت پراید، تیبا، شاهین و تارا در واکنش به قیمت کارخانه ای | موج جدید گرانی در بازار خودرو

قیمت خودرو امروز هم با افزایش همراه شد. این افزایش ناشی از انتشار قیمت‌های جدید خودرو در درب کارخانه بود.

تغییرات باورنکردنی قیمت پراید، تیبا، شاهین و تارا در واکنش به قیمت کارخانه ای | موج جدید گرانی در بازار خودرو

قیمت پراید | قیمت پراید روز شنبه، 20 فروردین 1402با توجه به آمار و قیمت روزانه سایت دیوار با تغییراتی همراه شد.قیمت پراید 111 سال گذشته نوسان قیمتی زیادی را تجربه کرد، امروز در نرخ 350 میلیون تومان عرضه شد.تغییرات قیمت پراید در بازار همراه با نوسانات دلار است. لیست کامل قیمت پراید امروز را در خبرآزاد ببیند.

قیمت خودرو امروز هم با افزایش همراه شد. این افزایش ناشی از انتشار قیمت‌های جدید خودرو در درب کارخانه بود.

قیمت خودرو روز دوشنبه، ۲۱ فروردین ۱۴۰۲ با تغییراتی همراه شد.

برخلاف سال‌های گذشته که بازار از نیمه‌های فروردین شروع به کار می‌کرد، در سال جدید قیمت خودرو از ابتدای فروردین‌ با نوساناتی همراه شد. البته اکنون به نظر می‌رسد جدای از نوسانات ارزی، اکنون بازار تحت تاثیر افزایش قیمت خودروهای کارخانه‌ای، با موج جدید گرانی مواجه شده است.

در سایت‌های خرید و فروش، قیمت خودرو در لحظه نگارش این گزارش به این شرح ثبت شده است:

4820838

قیمت پراید امروز 21فروردین

پراید ۱۱۱ که سال گذشته نوسان قیمتی زیادی را تجربه کرد، امروز با نرخ ثابت ۳۵۰ میلیون تومان عرضه شد.

قیمت پژو ۲۰۷i که دیروز وارد کانال ۷۰۰ میلیون تومانی شد، امروز ۱۳ میلیون تومان افزایش یافت و به ۷۱۳ میلیون تومان رسید.

دنا پلاس هم در ۲۴ ساعت گذشته ۱۷ میلیون تومان گران شد و اکنون آن را با نرخ پایین‌تر از ۸۹۷ میلیون تومان در بازار نمی‌توان یافت.

پژو پارس سال، مدل ۱۴۰۰ که سال گذشته جهش قیمتی چشمگیری را تجربه کرد، امروز هم به روند صعودی خود ادامه داد و با ۱۰ میلیون تومان افزایش قیمت نسبت به روز گذشته، سقف ۵۵۶ میلیون تومان را شکست.

پژو ۲۰۶ تیپ ۵ که یکی از پرطرفدارهای بازار خودروهای داخلی است، امروز ۱۱ میلیون تومان گران شد و  نرخ ۵۹۹ میلیون تومان را در کارنامه خود ثبت کرد.

4820839

قیمت پراید | قیمت خودروهای خارجی و مونتاژی

لاماری که کمتر از یک سال است پا به بازار خودرو گذاشته است، ۴۰ میلیون تومان نسبت به روز گذشته افزایش قیمت را تجربه کرد و با نرخ دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان عرضه شد. این درحالی است که این خودرو در ابتدای ورود به بازار تنها ۸۹۰ میلیون تومان قیمت داشت.

دیگنیتی نیز امروز ۴۰ میلیون تومان گران شد وارد کانال دو میلیارد و ۲۷۰ میلیون تومان شد.

کیا اپتیما هیبریدی مدل ۱۳۹۷ هم به پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسید.

ام وی ام X۲۲ pro نیز امروز، دوشنبه، با قیمت یک میلیارد و ۱۷۵ میلیون تومان عرضه شد.

فیروز نادری، کارشناس صنعت خودرو گفت: بازار خودرو از زمان انتشار خبر افزایش ۳۵ درصدی قیمت خودروهای کارخانه‌ای با حدود پنج درصد افزایش قیمت مواجه شده  است. اما احتمال این وجود دارد که پس از اعمال این افزایش قیمت بر خودروهای کارخانه‌ای، قیمت خودرو در بازار آزاد بیش از پنج درصد نیز افزایش یابد.

او افزود: اما وضعیت خرید و فروش خودرو هم‌گام با روند صعودی قیمت‌ها بهتر شده و سطح معاملات بالا رفته است. به نظر می‌رسد با گران‌شدن قیمت خودرو در درب کارخانه، سطح معاملات نیز بالا رود. چراکه در زمان افزایش قیمت‌ها خرید و فروش بیشتر صورت می‌گیرد تا زمانی که قیمت‌ها رو به کاهش باشد.

دنیای اقتصاد نوشت:جدل بین وزارت صمت و شورای رقابت تا همین ظهر دیروز نیز ادامه داشت و در نهایت هیچ‌کدام زیر بار اعلام قیمت‌های جدید نرفتند و مسوولیت اعلام آن به دوش خودروسازان افتاد.

با توجه به بخشی از شعار سال مبنی‌بر «مهار تورم» وزارت صمت و شورای رقابت با وجود عقب‌نشینی از رشد قیمت ۷۰‌درصدی و در ادامه ۴۰‌درصدی، حتی حاضر به اعلام لیست جدید قیمت خودروهای داخلی (با سقف ۲۹درصدی) نیز نشدند.

در واقع این دو نمی‌خواستند در سال مهار تورم، اعلامیه‌ای را منتشر کنند که در آن قیمت خودروهای داخلی نزدیک به ۳۰درصد (حداکثر) افزایش یافته است. از همین رو قرعه به نام خودروسازان و مدیرعامل سایپا افتاد تا کف و سقف افزایش قیمت خودروها را رسما اعلام کند. این وسط این پرسش پیش می‌آید که کدام نهاد (شورای رقابت یا وزارت) لیست قیمت‌های جدید را به خودروسازان ابلاغ کرده است؟ آیا لیست قیمت‌های جدید از سوی وزارت صمت به خودروسازان ابلاغ شده و مدیرعامل سایپا نیز به نمایندگی از این وزارتخانه قیمت‌ها را اعلام کرده یا شورای رقابت دست به ابلاغ آن زده است؟

پاسخ این پرسش هر چه باشد، اصل ماجرا این است که با تصمیم مشترک وزارت صمت و شورای رقابت، قیمت کارخانه‌ای خودروهای داخلی پس از حدودا ۱۶ ماه تثبیت، بین ۱۷ تا ۲۹درصد افزایش یافته است. این رقم بسیار کمتر از چیزی است که خودروسازان و قطعه‌سازان انتظار آن را می‌کشیدند، چه آنکه آنها برای جبران انباشت تورم حداقل ۱۶ماهه (در نتیجه فریز قیمت از آذر ۱۴۰۰ تا به امروز) روی افزایش ۷۰ تا ۸۰درصدی حساب باز کرده بودند.

در واقع زنجیره خودروسازی انتظار داشت سیاستگذار اقدام به رفع سریع انجماد قیمت خودرو کند، اما شورای رقابت و وزارت صمت به‌ناچار و با توجه به شعار مهار تورم، روی به یخ‌زدایی تدریجی آوردند و درصدی بسیار کمتر از آنچه را در آنالیز خود از هزینه‌های تولید، بدان رسیده بود، اعمال کردند. این موضوع با واکنش منفی فعالان صنعت خودرو مواجه شد، واکنشی که نشان داد آنها به افزایش قیمت اعلامی راضی نبوده و ارقامی بالاتر را طلب می‌کنند. فعالان صنعت خودرو طبق معمول هشدار می‌دهند که افزایش قیمت ۱۷ تا ۲۹درصدی، هزینه تولید خودروها را پوشش نمی‌دهد و علاوه بر تداوم زیاندهی، به افت کمی و کیفی نیز خواهد انجامید.

آنها همچنین بر عدم‌تحقق وعده وزارت صمت مبنی بر تولید یک‌میلیون و ۶۰۰‌هزار دستگاه خودرو در سال جاری، تاکید می‌کنند. به گفته فعالان خودروسازی، تولید یک‌میلیون و ۶۰۰هزار دستگاهی در سال جاری که حدودا ۴۰۰هزار دستگاه بیش از سال گذشته است، به یک سری فاکتورها نیاز دارد و مهم‌ترین آنها، تامین نقدینگی است. خودروسازان می‌گویند برای جهش ۴۰۰هزار دستگاهی تولید خودرو باید ضمن جبران تورم هزینه‌های تولید در ۱۶ ماهی که قیمت فریز بوده، قیمت خودرو طی امسال نیز باید در چند نوبت به‌روز شود. اتفاقا طبق دستورالعمل شورای رقابت، قرار است قیمت خودروهای داخلی هر سه ماه یکبار به‌روز شود؛ هرچند با توجه به شعار امسال، اجرایی نشدن آن اصلا بعید نیست.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.