کد خبر : 43841 / /
/

حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | حقوق بازنشستگان مهر ماه

خبر خوش درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان | متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بلاخره به چه مرحله ای رسید ؟

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با تاکید بر اهمیت برنامه هفتم توسعه برای بازنشستگان و صندوق بازنشستگی، گفت: طی هفته‌های اخیر چندین نشست مشترک با اعضای کمیسیون‌های تلفیق و اجتماعی مجلس برای طرح مهم‌ترین خواسته‌ها و مطالبات بازنشستگان از جمله تکلیف شدن اجرای ماده ۸۵ به دستگاه‌های اجرایی و متناسب‌سازی حقوق برگزار شده است.

خبر خوش درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان | متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بلاخره به چه مرحله ای رسید ؟

حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان ممکن است بسته به قوانین و مقررات هر کشور و نظام بازنشستگی متفاوت باشد اما در ایران حقوق بازنشستگان یکی از مسائل پر حاشیه و پر بحث هر دولت است.اخبار منتشر شده از کمیسیون تلفیق حاکی از آن است که حقوق بازنشستگانبالاخره امسال افزایش و همسان‌سازی اجرایی خواهد شد. در صورت تصویب اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگاندر قانون برنامه هفتم ارائه کرد.

نشست هم اندیشی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری و تعدادی از مدیران ستادی این صندوق با تعدادی از روسای کانون‌های بازنشستگان استان‌های مختلف کشور برگزار شد.

«نعمت الله ترکی» در این نشست که علاوه بر روسای کانون‌های بازنشستگی، معاونان توسعه مدیریت و منابع، امور فنی و بیمه‌ای، مدیران کل فرهنگی و اجتماعی، امور مالی و دفتر هماهنگی امور استان‌ها و تعدادی از کارشناسان صندوق نیز حضور داشتند، با تاکید بر اهمیت برنامه هفتم توسعه برای بازنشستگان و صندوق بازنشستگی، گفت: طی هفته‌های اخیر چندین نشست مشترک با اعضای کمیسیون‌های تلفیق و اجتماعی مجلس برای طرح مهم‌ترین خواسته‌ها و مطالبات بازنشستگان از جمله تکلیف شدن اجرای ماده ۸۵ به دستگاه‌های اجرایی و متناسب‌سازی حقوق برگزار شده است.

وی تصریح کرد: علاوه بر برگزاری نشست مشترک، دیدارهای جداگانه‌ای با تک تک نمایندگان عضو این کمیسیون‌ها و سایر نمایندگان اثرگذار مجلس برگزار شده و در تمامی این نشست‌ها، نمایندگان بر حمایت از خواسته‌های بازنشستگان و اجرای ماده ۸۵ و متناسب‌سازی تاکید کرده‌اند که امیدواریم این همراهی‌ها، خود را در صحن علنی هم نمایان کند.

ترکی با اشاره به برخی اقدامات صندوق بازنشستگی کشوری گفت: تاخیر در پرداخت کسور حقوق بازنشستگان از چهار ماه تعویق، اکنون به یک ماه رسیده که امیدواریم در نیمه دوم سال این پرداخت‌ها به روز شده و دغدغه بازنشستگان در این حوزه به طور کامل حل شود.

وی تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون بیش از ۳۱۱ میلیارد تومان از مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد پرداخت شده و مابقی اسناد نیز در حال رسیدگی است تا هرچه سریعتر پرداخت شود. ضمن اینکه مطالبات سال های گذشته به غیر دو سند درمانی به طور کامل تسویه شده است.

وی یادآور شد: با اقدامات انجام شده در این حوزه عملا مطالبات مراکز درمانی از چندین هزار میلیارد تومان به نزدیک ۲۰۰میلیارد تومان رسیده؛ آن هم اسنادی که یا در حال رسیدگی است یا درحال پرداخت است.

در این نشست، نمایندگان کانون‌های بازنشستگی استان‌های مختلف کشور به طرح مطالبات و خواسته‌های بازنشستگان پرداختند و از جمله اجرای متناسب‌سازی حقوق، اجرای ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، پرداخت به موقع وام‌های ضروری و ازدواج فرزندان، سه ماهه شدن قرعه‌کشی وام ضروری ۳۰ میلیون تومانی به جای قرعه‌کشی ماهانه، عضویت یک نماینده از صندوق بازنشستگی در هیات امنای تامین اجتماعی و صندوق‌های وابسته با هدف دفاع از حق و حقوق بازنشستگان کشوری در این نهاد بالادستی و در نهایت تعیین تکلیف سهام بیمه ملت بازنشستگان و مشخص شدن برنامه‌های گردشگری و سفر کارت بازنشستگان را خواستار شدند.

روسای کانون‌های بازنشستگی حاضر در این نشست، همچنین از همراهی و تلاش‌های مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری و تیم مدیریت صندوق برای پیگیری مطالبات بازنشستگان از نمایندگان مجلس و سازمان‌ها و نهادهای مربوطه قدردانی کردند.

حقوق بازنشستگان

تصمیم خوش حال کننده دولت درباره افزایش حقوق بازنشستگان

ثبت‌نام غیرحضوری متقاضیان تسهیلات قرض‌الحسنه ۲۰ میلیون تومانی به بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از ۲۱ مردادماه به‌مدت یک هفته آغاز شد و روز جمعه ۲۷ مرداد پایان یافت که در این میان ۴۰ هزار فقره تسهیلات برای بازنشستگان و مستمری‌بگیران واجد شرایط این سازمان در نظر گرفته شد.

اما متقاضیان دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه بازنشستگان باید دارای شرایط به خصوصی باشند که از جمله این شرایط می‌توان به دارا بودن ۲۰ سال سابقه بیمه‌پردازی و بیشتر، حداکثر مستمری دریافتی ۱۵۰ میلیون ریال، دارای سن ۵۰ تا ۷۸ سال، عدم مسدودی حساب، مالکیت تلفن همراه به نام شخص متقاضی، عدم سابقه چک برگشتی، عدم بدهی معوق به سیستم بانکی کشور (بابت شخص متقاضی یا ضمانت وام دیگران)، عدم استفاده از تسهیلات مشابه طی ۳ سال گذشته و داشتن موجودی مکفی در حساب بانکی شخص به مبلغ ۱۰۰ هزار تومان اشاره کرد.

محسن تقیانی، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص زمان پرداخت این وام‌ها به بازنشستگان توضیح داد: قرعه‌کشی تسهیلات قرض‌الحسنه ۲۰ میلیون تومانی برای بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی انجام شده و روز گذشته پیامک آن برای برگزیدگان این تسهیلات ارسال شده تا مراحل ثبت‌نام خود را جهت دریافت تکمیل کنند.

وی افزود: در صورتی که ثبت‌نام کنندگان مشکل بانکی نداشته باشند و مراحل ثبت‌نام را تکمیل کنند، این تسهیلات از اول مهرماه برای ۴۰ هزار نفر واریز خواهد شد.

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی همچنین اعلام کرد تا پایان سال به ۴۰۰ هزار نفر تسهیلات پرداخت خواهد شد که برای ثبت‌نام متقاضیان در مراحل بعدی اطلاع‌رسانی می‌شود./ایسنا

حقوق بازنشستگان

اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان به کجا رسید ؟

علیرضا زندیان در نطق میان دستور خود در جریان جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: یک فرد بازنشسته باید دوران بازنشستگی خود را بدون نگرانی از تامین معیشتی خود به ویژه در حوزه درمان طی کند و مشکلات کمتری برای حوزه درمانی داشته باشد اما متاسفانه دولت ها و صندوق ها هیچ حمایتی از این قشر ندارند.

وی در ادامه اظهار کرد: در حالی که زمانی که فرزندان بازنشستگان بزرگ می شوند هزینه‌های بیشتری نیز دارند و در زمان تلاطم بازار بیشترین آسیب را می بینند. انتظار می رود توجه ویژه در لایحه برنامه هفتم به بازنشستگان صورت گیرد. مهم‌ترین خواسته بازنشستگان اجرای کامل همسان سازی حقوق و اتخاذ تدبیری برای تناسب میان حقوق بازنشستگان و وضعیت بازار و همچنین ایجاد زمینه اشتغال فرزندان آنها است. لازم است مراکز فرهنگی، ورزشی، سالن های اجتماعات و مراکز رفاهی و تفریحی در اختیار بازنشستگان به ویژه روستایی و عشایری و خانواده آنها قرار گیرد.

نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی در تذکری خطاب به وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی بیان کرد: باید درباره دلایل عدم اجرای قوانین و ضوابط و مقررات و دستورات شما در سیستم بانکی به ویژه بانک های دولتی توضیح ارائه شود. مسئولان بارها در مصاحبه های تلویزیونی خود گفته‌اند که برای پرداخت تسهیلات به وام های خرد قرض الحسنه به مردم تا سقف صد میلیون تومان نیاز به ضامن نیست اما برای همین میزان وام ۲ تا ۳ ضامن گرفته می شود و علاوه بر آن پرداخت وام‌های ازدواج و مسکن نیز مشکلات عدیده برای مردم به وجود آورده که لازم است وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی به موضوع ورود کند.

وی در ادامه در تذکری خطاب به وزیر آموزش و پرورش، بیان کرد: بخش عمده ای از بار مسئولیت آموزش و پرورش بر دوش معلمان نهضتی به ویژه معلم های سال ۹۱ به بعد و دبیران دبیرستان های غیرانتفاعی با پایین ترین میزان حقوق است در حالی که تا ۱۰ سال سابقه خدمت دارند لذا باید زمینه تعیین تکلیف وضعیت استخدام آنها در برنامه هفتم در کمیسیون تلفیق فراهم آید تا مشکلات این قشر حل شود.

وی افزود: ماموریت بنیاد شهید و امور ایثارگران مبتنی بر چهار محور معیشت، درمان، مسکن و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است اما با رصد وضعیت مشخص است این بنیاد به تنهایی قادر به ایفای نقش خود نخواهد بود بلکه حمایت همه ارکان دولت و مجلس را می طلبد./ایسنا

تغییرات جدید در واریز حقوق بازنشستگان

 پرداخت مستمری بازنشستگان کارگری از بیستم هر ماه براساس حروف الفبا آغاز می‌شود؛ پیگیری‌های ما از کانون بازنشستگان نشان می‌دهد که هنوز پرداخت مستمری شهریور برای بازنشستگانی که نام فامیلی آن‌ها با «الف» آغاز می‌شود، شروع نشده؛ گویا قرار است از عصر امروز پرداخت‌ها شروع شود.با توجه به سابقه‌ی چند ماه اخیر در رابطه با تاخیر چند روزه در پرداخت مستمری بازنشستگان، این نگرانی هست که سه روز تعطیلی آخر هفته، پرداخت‌ها را با تاخیر مواجه سازد.

واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی براساس حروف الفبا از۲۰ شهریورماه آغاز و تا تاریخ ۳۱ شهریورماه به پایان خواهد رسید.

حقوق بازنشستگان

 همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در شهریور امسال تصویب شد

رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی جزئیات جدیدی از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان این سازمان و همچنین وضعیت مسکن بازنشستگان را اعلام کرد.

«محمد اسدی» رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی اظهار کرد: حدود 4 میلیون و 600 هزار بازنشسته تحت پوشش تأمین اجتماعی داریم که حقوق آن‌ها از سازمان دریافت می‌شود. 360 کانون استانی و شهرستانی داریم و 3 هزار نفر هیئت‌مدیره‌های کانون هستند. پیگیری امور مشکلات بازنشستگان صندوق و قوانین و خدماتی و رفاهی از مهمترین وظایف ماست.

رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: ماده 96 تأمین اجتماعی به صراحت می‌گوید تأمین اجتماعی مکلف است حداقل سالی یک‌بار حقوق بازنشستگان را برابر تورم و معیشت افزایش دهد و این باید از سوی هیئت وزیران تصویب شود؛ البته بعضاً شاهد برخی مشکلات در این حوزه هستیم.

اسدی یکی از مسائل و مشکلات بازنشستگان را درمان دانست و عنوان کرد: در درمان بازنشستگان ماده 54 تأمین اجتماعی به صراحت می‌گوید صفر تا صد هزینه بیمه‌شدگان در بخش درمان باید از سوی سازمان پرداخت شود.

وی با اشاره به قرارداد بیمه‌های تکمیلی بازنشستگان افزود: قرارداد با آتیه‌سازان حافظ تا آبان‌ماه 1402 است و تمام می‌شود.

رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: تأمین اجتماعی سرمایه کارگران و بین‌النسلی است و هیچ کسی نباید به سرمایه دست‌درازی کند اما می‌بینیم دخالت‌هایی از سوی دولت نیز صورت می‌گیرد.

رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی تصریح کرد: هر دستی که بخواهد در داخل جیب بیت‌المال تأمین اجتماعی برود، قطعاً باید منتظر برخورد و واکنش جامعه بازنشستگان تأمین اجتماعی باشد.

اسدی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: برای آنکه متوسط‌بگیران فاصله خود را در زمان برقراری مستمری با حداقل‌بگیران حفظ کنند، متناسب‌سازی انجام می‌شود که 75 درصد آن برای سال 1399 و 1400 پرداخت شد و 25 درصد آن مانده که در احکام بازنشستگان نیز آمده اما پرداخت نشده است. ما در حال تعامل با مجلس هستیم تا دولت مکلف شود حقوق بازنشستگان را به اندازه تورم افزایش دهد تا هرساله نیازمند متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نباشیم.

وی در رابطه با موارد تحت پوشش اقلام‌ دارویی در بیمه‌های پایه اظهار کرد: 400 قلم دارو در سال جاری از پوشش بیمه‌های پایه خارج شده است. داروهایی که از شمول لیست‌های تحت پوشش بیمه خارج شده، مثل ویتامین و مسکّن‌ها بقای بازنشسته را تضمین می‌کند و بازنشسته بدون این داروها نمی‌تواند زنده بماند و سرپا باشد و این داروها تنها برای جوانان جنبه غیرضروری دارد اما از لیست‌ها حذف شده است. از زمانی که نسخه‌ها الکترونیکی شده، مستنداتی نیز نزد بازنشستگان وجود ندارد تا بازنشسته شکایت کند و بگوید از من مبلغی بابت دارو اخذ شده است. ما مکتوب به شورای عالی بیمه نامه زده‌ایم و گفته‌ایم باید بررسی شود که چند درصد داروهای خارج شده از پوشش برای بازنشستگان با نظر پزشکان ضروری است. متأسفانه شفاف‌سازی در حوزه دارویی وجود ندارد. ما در شورای عالی بیمه نماینده نداریم و خود شرکت‌های بیمه و دولت در آن حضور یافته و پاسخگو نیستند.

طبق آمارهای موجود در صندوق بازنشستگی کشوری تا نیمه اول سال ۱۳۹۹ همسان‌سازی حقوق بازنشستگان انجام شده و از نیمه دوم سال جاری، برای یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر این مطالبه در قالب سه هزار و ۸۰۰ هزار میلیارد تومان همچنان وجود دارد.

البته بازنشستگان صندوق بازنشستگی از سال ۱۴۰۰ حقوق خود را با شرایط همسان دریافت می‌کنند، براساس توافق با سازمان برنامه و بودجه، همسان‌سازی در مورد گروه‌های دارای مطالبه هم محقق خواهد شد. با محقق شدن ۹ هزار میلیارد تومان مطالبات حوزه همسان‌سازی بخش‌هایی از بازنشستگان، مطالبات این جامعه تحت پوشش صندوق تحقق می‌یابد.

در صورتی که مبلغ ۹ هزار میلیارد تومان مبلغ تعیین شده برای موضوع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری نقد شود، مساله متناسب‌سازی و مطالبه ۶ ماهه دوم سال ۱۳۹۹ برای یک میلیون و ۴۶۰ هزار نفر پرداخت خواهد شد اگرچه تا پایان سال ۱۴۰۰ موضوع همسان‌سازی حقوق در این صندوق اجرایی شده است.

براساس اطلاعات موجود، از سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ موضوع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری انجام شده است که به همین منظور حقوق افراد بازنشسته باید ۹۰ درصد دریافتی شاغلان همتراز و هم گروه باید باشد. در سال ۱۴۰۰ و زمان اجرای این طرح برای سال گذشته؛ دولت سقف و رقمی را تعیین می‌کند که ۹ هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ آمده اما به دلیل نداشتن نقدینگی در قالب سهام مطرح کرده است و قرار بود از طریق بورس به فروش برسد و تبدیل به پول شود که اجرایی نشد.

اختصاص این مبلغ خود زمینه‌هایی برای ارائه خدمات رفاهی و معیشتی را فراهم خواهد کرد که امیدواریم با نقد شدن این مبلغ در آینده‌ای نه چندان دور، همه مطالبات مربوط به متناسب‌سازی بازنشستگان کشوری پرداخت شوند

برخی حروف که نوبت پرداخت آن فرا می‌رسد به علت اینکه افراد زیادی را شامل می‌شود ممکن است با چند ساعت جا به جایی پرداخت انجام شود، اما قطعا تا پایان همان روز پرداخت حقوق افرادی که نوبتشان باشد صورت می‌گیرد./تابناک

هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۲/۵/۱۸ به پیشنهاد شماره ۱۰۰۰/۱۴۰۲/۵۳۱۱ مورخ ۱۴۰۲/۵/۱۷ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اصلاحیه افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۲ را تصویب کرد.

براساس نامه‌ی محمد مخبر که امروز ابلاغ شده «در تصویب نامه شماره ۶۴۴۶۸ ت ۶۱۴۶۶ه مورخ ۱۴۰۲/۴/۱۷، بعد از عبارت «قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴» عبارت «و ماده (۹۶) قانون مذکور، به نحوی که مجموع دریافتی مستمری‌بگیران با احتساب بیست و هفت درصد (۲۷٪) افزایش مبلغ مستمری و مزایای جنبی (کمک به تأمین معیشت، حق مسکن، کمک هزینه عائله مندی و اولاد)، کمتر از هفتاد و یک میلیون و یکصد و چهل و دو هزار و هفتصد و شصت (۷۶۰ ر۱۴۲ر ۷۱) ریال نباشد.» الحاق می‌شود».

به این ترتیب، مستمری بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی نباید کمتر از کمتر از هفتاد و یک میلیون و یکصد و چهل و دو هزار و هفتصد و شصت (۷۶۰ ر۱۴۲ر ۷۱) ریال باشد./ ایلنا

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.