کد خبر : 334 / /
/

چرا وعده انتخاباتی بایدن برای بازگشت به برجام عملی نشد؟+جزئیات

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نیویورک در توئیتی با بیان اینکه آمریکا تاکنون وعده کارزار انتخاباتی بایدن برای بازگشت به برجام را عملی نکرده، نوشت: اگر آمریکا تمامی تحریم‌ها را بردارد، پس از آن ایران تمامی تدابیر جبرانی را متوقف می‌کند

چرا وعده انتخاباتی بایدن برای بازگشت به برجام عملی نشد؟+جزئیات

بایدن متولد ۲۰ نوامبر ۱۹۴۲ است. بایدن یک دموکرات است، پیشتر از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷، تحت ریاست‌جمهوری باراک اوباما چهل و هفتمین معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا بوده و از ۱۹۷۳ تا ۲۰۰۹ به مدت ۳۶ سال ایالت دلاور را به عنوان یکی از سناتورهای ایالات متحده آمریکا نمایندگی می‌کرده‌است.بایدن سیاستمدار آمریکایی و چهل و ششمین رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا است. بایدن اولین‌بار در سال ۱۹۷۲ به عنوان سناتور ایالات متحده از دلاور انتخاب و در نتیجه ششمین سناتور جوان تاریخ آمریکا شد.آخرین اخبار مربوط به بایدن را در سایت خبرآزاد می‌خوانید

مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نیویورک امروز (سه‌شنبه) در صفحه توئیترش با اشاره به نشست کمیسیون مشترک برجام در وین نوشت: امروز ایران و ۱+۴ گفت‌وگوها را از سر می‌گیرند.

وی افزود: آمریکا تاکنون وعده کارزار انتخاباتی جو بایدن برای بازگشت به برجام را عملی نکرده است. این فرصت نباید از دست برود.

بایدن

تخت روانچی یادآور شد: اگر آمریکا تمامی تحریم‌ها را بردارد، پس از آن ایران تمامی تدابیر جبرانی را متوقف می‌کند. یک بازی برد - برد برای همه.

ساعت ۱۷:۰۰ امروز (سه‌شنبه) قرار است نشست کمیسیون مشترک برجام در وین با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان،‌ فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) و نماینده اتحادیه اروپا برگزار شود و در همین راستا رایزنی‌های فشرده بین هیأت‌های مختلف در وین در جریان است.

دیدار مقام های ایران و ایالات متحده در مورد برجام 

مقام‌های ایران و ایالات متحده  این هفته در وین برای بحث در مورد برجام دیدار می کنند. در حالی که تحریم‌های اقتصادی و بانکی ایالات متحده  همچنان باقی هستند و ایران می خواهد در مذاکرات حاضر شود  وهمین دادن  یک امتیاز مهم  توسط  این کشور است اما آیا کنگره حاضر به لغو تحریم هاست یا خواهان توافق دیگر برای پایان دادن به فعالیت های ایران از قبیل فعالیت‌های موشکی است.

این فقط تنها بخشی از مشکل بایدن است. استفاده از تحریم‌ها، ابزار مهم سیاست خارجی ایالات متحده بوده و لغو  تحریم‌های ایران زمانبر است اما اجرای این تحریم‌ها بر عهده دفتر کنترل دارایی‌های  وزارت خزانه‌داری است؛ هدف از تحریم ها محدود کردن دارایی‌ها و ایجاد محدودیت‌ها و تحریم های تجاری برای تسلط بر ایران در منطقه است.

دولت آمریکا برای لغو دائم تحریم ها نیازمند اجازه کنگره است اما می تواند به صورت موقت تحریم‌ها بردارد.

لغو تحریم‌ها برای بایدن  اقدامی راحت نخواهد بود. بایدن از بازگشت به برجام میگوید اما این کار آسان نیست.برای این‌ کار موانع سیاسی وجود دارد که باید در کنگره و در داخل آمریکا حل شوند.

پایگاه خبری روزنامه "وال استریت ژورنال" به نقل از مسئولان آمریکایی نوشت، «جو بایدن»رئیس جمهوری آمریکا دستور عقب نشینی بخشی از نیرو‌های آمریکایی از منطقه غرب آسیا را صادر کرده است.

این اقدام در چارچوب ساماندهی حضور نظامی در خلیج فارس و غرب آسیا صورت می‌گیرد.

بر این اساس سه آتشبار پدافند موشکی پاتریوت خارج خواهد شد. یکی از این آتشبار‌ها از پایگاه هوایی شاهزاده سلطان در عربستان خارج خواهد شد.

وال استریت ژورنال همچنین نوشت: پنتاگون در حال بررسی تجهیزات و آموزش‌هایی است که عربستان به آن نیاز دارد. تجهیزات نظامی از جمله هواپیمابر از غرب آسیا نقل مکان کرده است تا نیاز‌های مناطق دیگر تامین شود.

واکنش عجیب بایدن به امضای قرارداد ایران و چین

بایدن هنگام سوار شدن به هواپیمای مخصوص ریاست جمهوری آمریکا در پاسخ به سوال یک خبرنگار که پرسید که «آیا نگران مشارکت ایران و چین هستید»؟ گفت، «یک سال است که نگران آن هستم.»

سند برنامه همکاری جامع جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین موسوم به برنامه ۲۵ ساله روز شنبه در تهران به امضای محمدجواد ظریف و «وانگ یی» وزرای خارجه دو کشور رسید.

بایدن

در سال ١٣٩۴ جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین بیانیه مشترک جامع راهبردی دو کشور را صادر کرده و دو طرف برای انعقاد یک برنامه همکاری جامع توافق کردند. بعد از رایزنی‌ها و مذاکرات روز ٧ فروردین ١۴٠٠ محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و وانگ یی، عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین «برنامه همکاری جامع فیمابین  جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین» را در تهران امضا کردند.

این سند ظرفیت‌ها و چشم انداز همکاری دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در زمینه‌های مختلف از جمله

اقتصادی، فرهنگی و غیره را مورد بحث قرار داده است.

رسانه‌های آمریکایی امضای این توافق را تلاش تهران و پکن برای دور زدن سیاست‌های تحریمی آمریکا و پاسخی به سیاست‌های مقابله جویانه واشنگتن علیه ایران و چین خوانده‌اند.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.