کد خبر : 52754 / /
/

تعطیلی شنبه ها تصویب شد | شنبه‌ها از این تاریخ تعطیل می‌شود

رئیس کمیسیون اجتماعی توضیحاتی درباره تعطیلی شنبه‌ها ارائه داد و گفت: موضوع موافقت دفتر رهبری با این مساله را هم نه تائید و نه رد می‌کنم من هم به صورت مستقیم نگفتم که از دفتر رهبر معظم انقلاب در مورد این موضوع استعلام گرفتیم یا دفتر ایشان با تعطیلی شنبه‌ها موافقت کردند.

تعطیلی شنبه ها تصویب شد | شنبه‌ها از این تاریخ تعطیل می‌شود

تعطیلی شنبه ها | رئیس کمیسیون اجتماعی توضیحاتی درباره تعطیلی شنبه‌ها ارائه داد و گفت: موضوع موافقت دفتر رهبری با این مساله را هم نه تائید و نه رد می‌کنم من هم به صورت مستقیم نگفتم که از دفتر رهبر معظم انقلاب در مورد این موضوع استعلام گرفتیم یا دفتر ایشان با تعطیلی شنبه‌ها موافقت کردند.

ولی اسماعیلی درباره این‌که قانون تعطیلی شنبه در صورت تایید شورای نگهبان از چه زمانی اجرایی می‌شود، گفت: اصلاح ماده ۸۷ قانون خدمات کشوری در ابتدای هفته مورد بحث قرار گرفت که در وهله اول کاهش ساعات کاری مطرح شد و رأی آورد، بدین صورت که ساعات کاری از چهل و چهار ساعت بر اساس مصوبه کمیسیون به چهل ساعت در هفته رسید که در صحن رأی آورد.

رئیس کمیسیون اجتماعی ادامه داد: بحث بعدی هم تعطیلی ۲ روز آخر هفته بود که پیشنهادات مختلفی درباره‌ آن مطرح شد؛ این‌که پنجشنبه باشد، یا دست دولت باشد یا روز شنبه تعطیل شود. مصوبه کمیسیون ما که کمیسیون تخصصی است این بود که جمعه تعطیلی رسمی و شنبه هم تعطیلی دستگاه های اجرایی باشد که رأی آورد و برای تائید به شورای نگهبان فرستاده می‌شود.

وی افزود: طبق آئین‌نامه، شورای نگهبان ۱۰ روز وقت دارد جواب دهد و معمولا در مورد مصوباتی که طولانی نیست و تبصره و ماده زیادی ندارد این شورا زودتر جواب می‌دهد و ما منتظر می‌شویم این شورا جواب دهد و بعد از اینکه شورای نگهبان تائید کرد، رئیس مجلس به آقای رئیس جمهور ابلاغ می‌کند که برای اجرا به دستگاه های مربوطه ابلاغ شود. پیش‌بینی من این است اگر مشکل خاصی در شورای نگهبان پیش نیاید ظرف کمتر از ۲۰ روز می‌تواند این امر اجرایی شود.

اسماعیلی درخصوص اینکه مطرح می‌شود برای تعطیلی شنبه‌ها از دفتر مقام معظم رهبری استعلام گرفته شده است، گفت: من نه تائید و نه رد می‌کنم من هم به صورت مستقیم نگفتم که از دفتر رهبر معظم انقلاب در مورد این موضوع استعلام گرفتیم یا دفتر ایشان با تعطیلی شنبه‌ها موافقت کردند. باتوجه به گزارشی که یکی از موافقین تعطیلی شنبه در صحن علنی داشتند به نقل از ایشان ما در مجلس شاهد بودیم که این بحث را داشتند و گفتند مراجع کتباً نامه دادند و ما هم اعلام کردیم ۳ مرجع موافقت کردند.

وی تاکید کرد: البته موافقت بدین معنا که منعی بر حرمت عدم تعطیلی شنبه ندارند نه این که موافق یا مخالف باشند و یا کار کارشناسی تخصصی کنند بلکه می‌گویند از نظر شرعی اگر شنبه تعطیل شود هیچ گونه اقدام حرامی انجام نشده است و بحث اول را اینگونه از دوستان شنیدیم.

اسماعیلی بیان کرد: مجلس به موضوع رأی داده است و تبدیل به قانون شده است. مجلس محل تضارب آرا است. نباید همدیگر را متهم و دوقطبی اقتصاد و ایدئولوژی را راه بیندازیم که کشور آسیب ببیند. بر اساس جلسات با اقتصاددانان و کارشناسان به این نتیجه رسیدیم که تعطیلی شنبه بیشتر به نفع معیشت مردم خواهد بود./ایلنا

شنبه‌ها از این تاریخ تعطیل می‌شود

روز گذشته در صحن علنی مجلس لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری به تصویب نمایندگان رسید. بر اساس این لایحه ساعت کاری کارمندان و کارکنان دولت به ۴۰ساعت کاهش می‌یابد. همچنین کارمندان دولت جمعه و شنبه تعطیل خواهند بود که البته نهایی شدن آن نیاز به تایید شورای نگهبان دارد.

 آن‌طور که رئیس کمیسیون اجتماعی گفت این لایحه چنانچه با ایرادی از سوی شورای نگهبان مواجه نشود تا یک ماه آینده اجرایی می‌شود.

تعطیلی شنبه‌ها بر اقتصاد کشور تاثیرگذار است

ولی اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به تصویب لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته در مجلس، گفت: این لایحه چند وقت بود که در کمیسیون اجتماعی مطرح بود، اما روز سه‌شنبه ما ساعت کاری را تغییر و به ۴۰ ساعت کاهش دادیم تا اوقات فراغت مردم زیاد شود و مردم بتوانند به خانواده‌شان برسند. تعطیلات در کشورمان را با دنیا مقایسه کردیم و میانگین تعطیلات در کشورمان بسیار پایین‌تر از دنیا است. ما ۷۵روز تعطیل در سال داریم در حالی‌که میانگین تعطیلی در دنیا ۱۲۵ روز در سال است.

او با اشاره به تصویب روز شنبه به عنوان دومین روز تعطیلات آخر هفته، اظهار کرد: نظر ما برگرفته از استدلال‌های علمی بود که از مشاوران اقتصادی‌مان در اتاق تعاون و اتاق بازرگانی گرفته بودیم. بنابراین توضیحاتمان را در صحن اعلام کردیم و صحن علنی نیز قبول کرد. مخالفان هم بحث مسائل اجتماعی و فرهنگی را مطرح می‌کردند، اما به هر حال صحن علنی تصمیم‌گیری کرد و تعطیلی جمعه و شنبه به عنوان دو روز تعطیلات آخر هفته رای آورد. رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: تعطیلی شنبه‌ها قطع و یقین در اقتصاد ما تاثیر می‌گذارد و این حرف اقتصاددان‌های مجلس از جمله آقای شمس‌الدین حسینی و آقای پورابراهیمی است.

اسماعیلی در خصوص اینکه افزایش تعطیلات آخر هفته از چه تاریخی اجرایی می‌شود، گفت: لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون خدمات کشوری باید به شورای نگهبان برود و شورای نگهبان برای بررسی این لایحه ۱۰ روز فرصت دارد. اما با توجه به اینکه این لایحه مشکل شرعی و قانونی ندارد و دولت بار مالی ناشی از کاهش ساعت کاری را پذیرفت، به نظر می‌رسد زودتر از ۱۰ روز در شورای نگهبان به نتیجه برسد. بعد از تایید شورای نگهبان، آقای قالیباف برای اجرا به دولت ابلاغ می‌کند که آن هم ۱۰ روز زمان می‌برد. او افزود: بنابراین اگر مشکل خاصی در شورای نگهبان پیش نیاید تا یک ماه آینده لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته اجرایی می‌شود. او همچنین تاکید کرد: با توجه به مصوبه روز گذشته و در صورت تصویب نهایی آن مدارس نیز شنبه‌ها تعطیل خواهند بود چون معلمان نیز کارکنان دولت محسوب می‌شوند. تنها تصمیم‌گیری برای هیات علمی را برعهده خودشان گذاشتیم.

تعطیلی دو روزه به بخش خصوصی تسری پیدا می‌کند

همچنین حسین گودرزی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص اینکه تعطیلی شنبه‌ها شامل چه کسانی می‌شود، گفت: این مصوبه شامل افرادی می‌شود که مشمول قانون خدمات کشوری و قانون کار هستند. اما نیروهای مسلح به اذن رهبری است و طبیعتا آنها مکاتبات خودشان را انجام می‌دهند و در صورت صلاحدید رهبری این گروه شنبه‌ها تعطیل خواهند شد. او تصریح کرد: طبق تجربه می‌گویم که تعطیلی دو روز در هفته به بخش خصوصی هم تسری پیدا خواهد کرد. در کمیسیون اجتماعی ۳۶ نهاد اقتصادی کشور و همچنین اتاق تعاون و اتاق بازرگانی که سرجمع مراکز تجاری و اقتصادی کشور هستند حضور پیدا کردند و استدلال کردند و بر این اساس نمایندگان قانع شدند که تعطیلی شنبه به صلاح است و ارتباط تجاری با جهان برقرار می‌شود.

از سوی دیگر شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم نیز تحقق پیدا می‌کند. سخنگوی کمیسیون اجتماعی به اشاره به جو مجلس در خصوص تعطیلی جمعه‌ها و شنبه‌ها، اظهار کرد: نمایندگان قانع شده بودند که تعطیلی شنبه‌ها باید انجام شود، اما تعدادی از نمایندگان به انحای مختلف پیشنهادهایی ثبت کردند که هیچ کدام از این پیشنهادها به تصویب نرسید. گودرزی در خصوص زمان اجرای این لایحه، یادآور شد: شورای نگهبان برای بررسی ۱۰ روز زمان دارد که ۱۰روز هم می‌تواند تمدید کند، اما اگر ظرف ۱۰روز نتیجه را اعلام کند؛ این قانون از سوی رئیس مجلس و رئیس‌جمهور برای اجرا ابلاغ می‌شود.

چه کسانی مخالف تعطیلی شنبه‌ها بودند؟

جلال رشیدی‌کوچی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور نیز اظهار کرد: همه پیشنهادهایی که در جریان بررسی لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته مطرح شد، رای نیاورد. چون نمایندگان نظرشان این بود که مصوبه کمیسیون کامل است و کفایت می‌کند. او با اشاره به حواشی تصویب شنبه به عنوان دومین روز تعطیلات آخر هفته، اظهار کرد: نگاه‌های متفاوتی وجود داشت و خدا را شکر که تعطیلی شنبه‌ها به تصویب رسید. اگر پنج‌شنبه تعطیل می‌شد، در عمل ۴ روز از اقتصاد دنیا عقب می‌افتادیم. البته عده‌ای که به صورت تخصصی در اقتصاد کار می‌کردند می‌گفتند این موضوع ارتباطی با اقتصاد ندارد. اما به نظر می‌رسد که تعطیلی پنج‌شنبه‌ها در اقتصاد بی‌تاثیر نبود. این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: البته در ایام کرونا ثابت شد که خیلی از شاخ و برگ‌های دولت زیادی است و می‌توان خیلی از کارها را به راحتی پیش برد. رشیدی‌کوچی در خصوص اینکه چه کسانی مخالف تعطیلی شنبه‌ها بودند، گفت: آن طیفی که خیلی تلاش می‌کردند تا شنبه تعطیل نشود، برخی از دوستان جبهه پایداری بودند و همچنین عزیزانی که نگاهشان به دولت خیلی نزدیک است. به نظر می‌رسید که نگاه دولت تعطیلی پنج‌شنبه بود./دنیای اقتصاد

 

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.