کد خبر : 36612 / /
/

وام ازدواج | وام ودیعه مسکن | وام بدون ضامن

یک خبر خوشحال کننده برای متقاضیان وام مسکن | کدام مجردها می توانند وام مسکن بگیرند ؟

بر اساس آخرین بخشنامه ابلاغ شده از سوی بانک مرکزی به ۲۰ بانک مختلف، تسهیلات ودیعه مسکن از ۴۰ میلیون تومان تا ۱۰۰ میلیون تومان در شهرهای مختلف پرداخت می‌شود که البته شرایطی دارد.

یک خبر خوشحال کننده برای متقاضیان وام مسکن | کدام مجردها می توانند وام مسکن بگیرند ؟

وام مسکن | سقف وام مسکن برای نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی واقع در بافتهای فرسوده شهری ۴۵۰ میلیون تومان است.بسیاری از افراد در تلاشند با استفاده از وام مسکن سرمایه‌گذاری کرده و خانه‌ای خریداری کنند.از آنجایی که خیلی از افراد نمی‌توانند به صورت یکجا مبلغ زیاد خرید خانه را متقبل شوند، وام مسکن یکی از گزینه‌های پیش‌روی این افراد است.در ادامه به آخرین اخبار از  وام مسکن  می پردازیم.

بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به تاریخ ۳۱ فروردین ماه سال گذشته، شرایط تسهیلات قرض الحسنه ودیعه مسکن را ابلاغ کرد. البته در ماه‌های خرداد و تیر سال ۱۴۰۱ جزییات بیشتری از این بخشنامه البته در قالب اصلاحیه منتشر شد. نهایتا این وام بر اساس آخرین ابلاغیه بانک مرکزی تا پایان شهریور ماه امسال پرداخت می‌شود.

بر این اساس ۲۰ بانک عامل برای پرداخت این وام مکلف شده‌اند تا دستورالعمل بانک مرکزی در این باره را اجرا کنند و مبلغ آن در تهران ۱۰۰ میلیون تومان، مراکز استان‌ها ۷۰ میلیون تومان و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۴۰ میلیون تومان است.

از کدام بانک‌ها وام ودیعه مسکن بگیریم؟

بانک‌های ملی ایران، صادرات ایران، تجارت، سپه، ملت، رفاه کارگران، مسکن، پاسارگاد، پارسیان، گردشگری، آینده، اقتصاد نوین، خاورمیانه، سینا، سامان، شهر، کارآفرین، ایران زمین، موسسه اعتباری غیربانکی ملل و شرکت دولتی پست بانک موظفند بخشنامه‌های بانک مرکزی در این باره را اجرایی کنند و سقف تسهیلات تعیین شده را به متقاضیان در شهرهای مختلف پرداخت کنند.  البته در این میان هر بانک سهمیه‌ای از این تسهیلات تکلیفی دارد.

شرایط دریافت وام ودیعه مسکن

بر اساس آخرین بخشنامه‌ بانک مرکزی موضوع پرداخت این تسهیلات، سقف دوره بازپرداخت آن نهایتا پنج ساله و با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار پرداخت خواهد شد.

متقاضی باید دارای اجاره نامه رسمی یا ثبت شده در سامانه ثبت معاملات  املاک و مستغلات و دارای کد رهگیری از تاریخ یکم فروردین ماه سال ۱۴۰۱ به بعد باشد. همچنین اطلاعات سکونت  و مالکیت متقاضی باید در سامانه املاک و اسکان ثبت شده باشد.

همچنین فرد متقاضی و همسرش نباید مسکنی به نامشان باشد. اگر در هر زمان خلاف آن ثابت شود، از فرآیند پرداخت وام ودیعه مسکن حذف می‌شود و اگر این تسهیلات پرداخت شده باشد نیز متعهد به استرداد کلیه تسهیلات دریافتی و جبران خسارات و جرایم خواهد شد.

متاهل بودن از دیگر شرایط برای دریافت تسهیلات مذکور است اما در صورت مجرد بودن شرط سنی ۴۵ سال برای مردان و شرط سنی ۳۵ سال برای زنان در نظر گرفته شده است. همچنین اگر فردی این تسهیلات را در سال‌های قبل دریافت کرده باشد دیگر نمی‌تواند از آن استفاده کند./ همشهری آنلاین

ثبت نام وام مسکن 150 میلیونی بدون سود

سقف وام مسکن برای نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی واقع در بافتهای فرسوده شهری ۴۵۰ میلیون تومان است. در چهار شهر  تهران، مشهد، قم و شیراز و در محدوده حرم حضرت عبدالعظیم (ع)، حرم امام رضا (ع)، حرم حضرت معصومه (ع) و حرم شاهچراغ (ع) تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات نوسازی پرداخت می‌شود.

درخصوص نرخ سود این نوع از وام مسکن ۱۵۰ میلیون تومان از وام در تمامی شهرها بدون سود بانکی است. مابقی ۱۸ درصد خواهد بود. لذا نرخ سود در تهران حدود ۱۲ درصد، در کلانشهرها ۱۱ درصد و در سایر شهرها حدود ۱۰ درصد است. برای دریافت این تسهیلات نیازی به سپرده گذاری نیست.

افرادی که ملک‌شان در محدوده بافت‌های ناکارآمد شهری قرار دارد می‌توانند با مراجعه به سامانه ثبت‌نام تسهیلات نوسازی بافت‌های فرسوده شرکت بازآفرینی شهری ایران به نشانی facility.udrc.ir نسبت به ثبت اسناد مالکیت ملک خود اقدام کنند.

بعد از ثبت کدپستی یا کد جام (ثبت شده در سند تک برگ) در سامانه به صورت خودکار به آنان اعلام می‌شود که ملک‌شان در محدوده  (بافت فرسوده- تاریخی یا سکونتگاه غیر رسمی) قرار دارد یا خیر.

وام مسکن | چرا مالیات بر خانه‌های خالی در عمل موفق نشد؟

نایب‌رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، اجرای کامل و دقیق قانون مالیات بر خانه‌های خالی را به عنوان یکی از راهکارهای کنترل افزایش اجاره‌بها دانست و گفت: نحوه شناسایی واحدهای خالی بزرگ‌ترین مشکل در مسیر اجرا قانون بوده است؛ به‌گونه‌ای که خوداظهاری به‌عنوان یکی از راهکارهای شناسایی واحدهای خالی عنوان شد؛ اما متأسفانه بسیاری از مردم حاضر به ثبت اطلاعات در سامانه مربوطه یا همان سامانه املاک و اسکان نشدند.

علیپور افزود: در گام دوم مقرر شد که شهرداری‌های کشور اطلاعات واحدها را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهد؛ درواقع شهرداری‌ها به‌واسطه صدور مجوز، این داده‌ها را در اختیار وزارت‌خانه قرار دهند، اما در عمل شهرداری‌ها نیز به‌واسطه عدم جرم‌انگاری حاضر به همکاری در جهت اجرای این قانون نشدند.

به گفته این نماینده مجلس، وزارت راه به صورت مجزا و تنها با تکیه بر اطلاعات موجود در این وزارتخانه، قادر به شناسایی کامل خانه‌های خالی نبوده و در صورت همکاری شهرداری، اداره ثبت و سایر دستگاه‌ها، امکان شناسایی بخشی از این واحدها میسر خواهد بود.

علیپور تأکید کرد: در نزدیک دو سال اخیر، توفیقی از وزارت راه و شهرسازی مشاهده نشده است و همچنین شاهد تشویش اذهان عمومی نیز بوده‌ایم، در واقع برخی از افراد دارای دوخانه بودند که یک‌خانه در اختیار فرزند قرار داشت و شاهد ارسال پیامی مبتنی بر بدهی مالیاتی بوده‌ایم، درصورتی‌که واحد موردنظر خالی نبود.

وی افزود: کلیه شرایط فوق سبب شد که قانون مالیات بر خانه‌های خالی محقق نشود و تنها دستاورد سامانه املاک و اسکان کنترل مقطعی و اندک قیمت‌ها در بازار اجاره‌بها بود.

نایب‌رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سال آینده سامانه‌های یکپارچه خواهند شد، اعلام کرد: موازی‌کاری میان وزارت راه، وزارت اقتصاد و سازمان زمین و مسکن حل و با یک سامانه یکپارچه کنترل و نظارت تشدید خواهد شد.

علیپور در واکنش به سوال عدم دریافت بودجه مالیات‌های خالی گفت: در سال جاری دولت در بحث مالیاتی عملکرد خوبی داشته که این به دلیل عملکرد مطلوب سامان امور مالیاتی کشور و همراهی مردم بوده است، اما در سایر بخش‌ها همچون بودجه عملیاتی عملکرد قابل‌قبولی از دولت مشاهده نمی‌شود.

وی ادامه داد: در مالیات‌ستانی از خانه‌های خالی نیز به دلیل عدم شناسایی این واحدها به‌مانند سایر بخش‌های بودجه‌ای توفیقی از دولت مشاهده نمی‌شود.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.