کد خبر : 33342 / /
/

حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | حقوق بازنشستگان لشکری

اخبار شوکه کننده برای بازنشستگان | همسان‌سازی حقوق بازنشستگان بزودی | افزایش 2 برابری حقوق با همسان سازی

رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان "با وجود تحقق بیش از ۱۰۰درصدی منابع، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان انجام نشده است"، گفت: سهام عدالت جاماندگان شامل سه دهک پایینی جامعه و افراد تحت‌پوشش با وجود مصوبه مجلس عملیاتی نشده است.

اخبار شوکه کننده برای بازنشستگان | همسان‌سازی حقوق بازنشستگان بزودی | افزایش 2 برابری حقوق با همسان سازی

در تازه‌ترین اظهار نظر رییس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرده که اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان با هدف ایجاد عدالت در پرداخت‌ها در برنامه هفتم توسعه محقق خواهد شد.حقوق بازنشستگانسازمان تأمین اجتماعی ۲۰ هر ماه و براساس حروف الفبا‌ به حساب آن‌ها واریز می‌شود.در حالی که قرار بود همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از ابتدای سال در حقوق‌ها درنظر گرفته شود،اما تاکنون این طرح اجرایی نشده است. سه میلیون و 600 هزار بازنشسته در انتظار اجرای مصوبه قانونی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان هستند.در ادامه آخرین اخبار از همسان سازی حقوق بازنشستگان را می خوانید.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان "با وجود تحقق بیش از ۱۰۰درصدی منابع، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان انجام نشده است"، گفت: سهام عدالت جاماندگان شامل سه دهک پایینی جامعه و افراد تحت‌پوشش با وجود مصوبه مجلس عملیاتی نشده است.

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

حمیدرضا حاجی‌بابایی رییس کمیسیون برنامه و بودجه با تشکر از دولت برای تحقق بودجه عمومی در سال 1401 گفت: کمیسیون برنامه و بودجه قرار است سه گزارش را به مجلس ارائه کند؛ یکی واگذاری دارایی‌های مالی است که امروز تقدیم شد، موارد دیگر نیز شامل واگذاری دارایی‌های سرمایه و درآمدهای دولت به‌ویژه مالیات و گمرک است.

وی در مورد گزارش دارایی‌های مالی گفت: دولت در سال 1401، 176 همت واگذاری دارایی مالی داشته است، از این رقم 103 همت مربوط به اوراق و مابقی مربوط به واگذاری شرکت‌های دولتی است، به‌اضافه بند ی تبصره 2 که 130 همت برای تهاتر بدهی‌های دولت در نظر گرفته است.

در سال 1402، 176 همت واگذاری در سال جاری به 294 همت افزایش پیدا کرده است، در کمیسیون تلفیق باید بتوانیم بودجه سال 1402 را یک بودجه قابل‌قبول‌تر کنیم، اگرچه کسری‌های دولت از این طریق جبران می‌شود اما فروش اوراق و شرکت‌ها به‌عنوان استقراض در نظر گرفته می‌شود و باید بودجه را به‌نحوی در نظر بگیریم که منابع را از محل درآمدهای واقعی تأمین کنیم.

حاجی‌بابایی ادامه داد: در بند ی تبصره 2، 130 همت برای فروش سهام شرکت‌ها در نظر گرفتیم. وزیر اقتصاد گفتند که این یک نکته مثبت است و 119 همت از این رقم تحقق پیدا کرده است، این به این معنا است که در 10ماهه بیش از 100 درصد تحقق پیدا کرده است، سؤال این است که با وجود تعیین 14 همت برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان چرا این مصارف تحقق پیدا نکرده است، از این رقم 9 همت مربوط به بازنشستگان کشوری و مابقی لشگری است.

وی با بیان اینکه در رابطه با مسائل عشایری و روستایی نیز 6 همت منابع در نظر گرفته شده بود که باید محقق شود، گفت: باید بتوانیم این موارد را به مردم گزارش کنیم. گزارش کمیسیون برنامه و بودجه در اختیار کلیه نمایندگان قرار خواهد گرفت. قسمت عمده‌ای از مصوبات مجلس در دولت پیگیری و عملیاتی شده است اما برخی از موارد متأسفانه عملیاتی نشده است.

در بحث سهام عدالت، مجلس مصوبه داشته است اما هنوز عملیاتی نشده است. در خصوص 20 شرکت که قرار بوده کار واگذاری آنها براساس اصل 44 انجام شود، تنها یک شرکت که آن هم هلدینگ خلیج فارس است (با سهم 12درصدی دولت) کار واگذاری اش انجام شده است. این شرکت نیز در واقع طلاست که ما توانستیم سهم دولت در این شرکت به ارزش 142 همت را واگذار کنیم. دولت محترم باید قوانین را به‌خوبی اجرا کند.

حقوق بازنشستگان

شرایط بازنشستگی و حقوق بازنشستگان درقانون تأمین اجتماعی

براساس ماده ۷۶ قانون، مشمولان این قانون در صورت دارا بودن شرایط زیر حق استفاده از مستمری بازنشستگی را خواهند داشت:

- حداقل سابقه پرداخت حق بیمه مقرر را قبل از تاریخ تقاضای بازنشستگی دارا باشند.

- سن مرد به ۶۰ سال تمام و سن زن ۵۵ سال تمام رسیده باشد .

در ادامه به صورت خلاصه به شرایط و انواع بازنشستگی زنان و مردان اشاره می شود:

شرایط و نحوه بازنشستگی مردان

۱- فرد تحت پوشش با ۶۰ سال سن و ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه می‌تواند با حداقل حقوق پایه و بیشتر بازنشسته شود.

۲- فرد تحت پوشش با ۶۰ سال سن و زیر ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه متناسب با تعداد سال‌های پرداخت حق بیمه بازنشسته می‌شود.

۳-فرد تحت پوشش با ۶۰ سال سن و ۱۰ سال سابقه

* در شرایطی که فرد زیر ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد می‌تواند سابقه خود را با خرید حق بیمه تکمیل کرده و با ۱۰ روز حقوق بازنشسته شود.

۴- فرد تحت پوشش با ۵۰ سال سن و ۳۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه با حقوق کامل باز نشسته می‌شود.

۵-فرد تحت پوشش بدون شرط سنی با ۳۵ سال سابقه خدمت می‌تواند بازنشسته شود.

* حداکثر سابقه برای پذیرش و محاسبه در تعیین مستمری ۳۵ سال است.

شرایط و انواع بازنشستگی زنان

شرایط سنی بازنشستگی برای زنان پنج سال از آقایان کمتر است. به این معنی که زنان با سن کمتری می‌توانند بازنشسته شوند.

در مورد سابقه لازم برای بازنشستگی نیز عموما شرایط برای زنان و مردان یکسان است، ولی در چند مورد برای زنان از نظر سابقه شرایط سهل‌تری در نظر گرفته شده است.

نکته سوم مربوط به وجود شرایط همزمان سن و سابقه برای بازنشستگی زنان است. به این معنا که به غیر از سه مورد (بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور، بازنشستگی جانبازان و بازنشستگی با ۳۵ سال سابقه پرداخت حق‌بیمه) قاعده اصلی در بازنشستگی تحقق توامان شرط سن و سابقه در احراز بازنشستگی است.

۱- فرد تحت پوشش با ۴۵ سال سن و ۳۰ سال سابقه می‌تواند بازنشسته شود.

۲-فرد تحت پوشش با ۵۵ سال سن و حداقل ۲۰ سال سابقه می‌تواند درخواست بازنشستگی کند.

۳-فرد تحت پوشش با ۴۲ سال سن برای مشمولان قانون کار و ۲۰ سال سابقه می‌تواند بازنشسته شود.

*در خصوص این گروه از بیمه شدگان، در صورتی که مستمری استحقاقی از حداقل حقوق سال مربوطه کمتر باشد، تا حداقل حقوق افزایش نمی یابد.

۴- فرد تحت پوشش با داشتن ۳۵ سال سابقه بدون شرط سنی می‌تواند بازنشسته باشد.

۵- فرد تحت پوشش اگر معلول عادی باشد می‌تواند با ۴۵ سال سن و با داشتن حداقل ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه تقاضای بازنشستگی کند.

۶- فرد تحت پوشش بازنشستگی با داشتن ۵۵ سال سن با حداقل۱۰ سال سابقه متناسب با سنوات پرداخت حق‌بیمه می‌تواند بازنشسته شود.

* در این حالت بیمه‌شده می‌تواند با ۱۰ سال سابقه و بیشتر تا ۲۰ سال، درخواست بازنشستگی کند که مستمری وی به میزان سنوات پرداخت حق‌بیمه خواهد بود (بین ۱۰ تا ۲۰ روز حقوق). در این صورت ماده ۱۱۱ قابل اجرا نیست و چنانچه حقوق وی از حداقل پایین‌تر باشد، مستمری تا حداقل حقوق افزایش نمی‌یابد.

* بانوانی که سن آن‌ها به ۵۵ سال رسیده، ولی زیر ۱۰ سال سابقه دارند می‌توانند با پرداخت حق‌بیمه سنوات کسری تا ۱۰ سال سابقه، با ۱۰ روز حقوق بازنشسته شوند که در این صورت نیز چنانچه حقوق آن‌ها از حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار کمتر باشد، ترمیم نخواهد شد.

شرایط بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور

طبق قانون بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور، افرادی که حداقل ۲۰ سال متوالی و ۲۵ سال متناوب در کارهای سخت و زیان آور (مخل سلامتی) اشتغال داشته اند و در هر مورد حق بیمه مذکور را به سازمان پرداخته باشند، بدون شرط سنی می توانند تقاضای بازنشستگی کنند.

همچنین چنانچه کمیسیون‌های پزشکی موضوع ماده ۹۱ قانون تامین اجتماعی قبل از رسیدن بیمه شده شاغل در کارهای سخت و زیان آور به سابقه مقرر (۲۰ سال متوالی و ۲۵ سال متناوب برای کارهای سخت و زیان آور) فرسایش جسمی و روحی وی را ناشی از اشتغال به کارهای سخت و زیان آور تشخیص دهند، فرد بیمه شده می تواند درخواست بازنشستگی کند. بر این اساس هر سال سابقه پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیان آور ۱.۵ سال محاسبه خواهد شد./جی پلاس

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.