کد خبر : 32521 / /
/

یارانه نقدی | یارانه معیشتی | یارانه نقدی سال 1402

شگفتانه جذاب اول هفته ای یارانه بگیران را شاد کرد | واریز یارانه معیشتی 1 میلیون و 500 هزارتومان برای مردم

با لایحه 2 فوریتی دولت یارانه معیشتی خانوارها تا سقف 1 میلیون و 500 هزارتومان افزایش یافت.

شگفتانه جذاب اول هفته ای یارانه بگیران را شاد کرد | واریز یارانه معیشتی 1 میلیون و 500 هزارتومان برای مردم

یارانه معیشتی جدید دولت رئیسی برای اولین بار از اردیبهشت سال 1401 پرداخت شد. با توجه به افزایش قیمت‌ها، دولت سیزدهم برای جبران رفاه از دست رفته خانوار و کمک به معیشت آن‌ها اقدام به افزایش یارانه معیشتی کرده است. با افزایش یارانه معیشتی سه دهک پایین درآمدی توسط دولت به هر نفر ۴۰۰ هزار تومان، قدرت خرید دهک اول درآمدی روستاییان (فقیرترین دهک) ۲.۵ برابر می‌شود.اماپرداخت نقدی  یارانه معیشتی تا کی ادامه پیدا می‌کند؟ آخرین اخبار درباره یارانه معیشتی را در خبر آزاد بخوانید.

نائب‌رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: براساس آنچه در بودجه سال آینده آمده است، دولت علاوه بر اینکه به‌دنبال افزایش ۲۰درصدی حقوق و دستمزد کارکنان است، افزایش ۱۰درصدی یارانه‌ها را نیز در دستور کار دارد.

ولی اسماعیلی نائب‌رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیشنهادات دولت درباره حقوق و دستمزد در لایحه بودجه 1402 کل کشور گفت: براساس آنچه در بودجه سال آینده آمده است، دولت به‌دنبال افزایش 20درصدی حقوق و دستمزد کارکنان است.

وی افزود: علاوه بر این پیش‌بینی شده است که 10 درصد بر میزان یارانه‌ها به‌نسبت سال جاری اضافه شود، البته این اعداد و ارقام پیشنهادات دولت است و بودجه باید در مجلس نهایی شود، به همین دلیل با توجه به اینکه هنوز به‌شکل رسمی بودجه به مجلس ارسال نشده است و متعاقب آن کمیسیون تلفیق برای بررسی بودجه نیز تشکیل نشده است، نمی‌توان راجع به اعداد و ارقام دقیق بودجه اظهارنظر دقیقی کرد.

نائب‌رئیس کمیسیون اجتماعی همچنین درباره جلسات شورای حقوق و دستمزد کارگران گفت: آقای صالح‌آبادی در یکی از آخرین اظهارنظرات خود به‌عنوان رئیس‌کل بانک مرکزی گفته بود؛ "افزایش حقوق 57درصدی که برای کارگران در سال جاری اعمال شد کفاف سال آینده کارگران را هم می‌دهد و بانک مرکزی به‌دلیل تبعات تورمی افزایش حقوق کارگران اجازه این کار در سال آینده را نمی‌دهد."، البته بلافاصله ما پاسخ ایشان را دادیم و تصریح کردیم که بانک مرکزی اختیاری در تعیین میزان افزایش حقوق کارگران ندارد و شورای حقوق و دستمزد است که باید در این رابطه تصمیم‌گیری کند.

اسماعیلی خاطرنشان کرد:‌ در همین زمینه قرار است که در روزهای آتی جلسات مقدماتی با حضور نمایندگان کارگران، کارفرمایان و نماینده دولت برگزار شود، اما کمیسیون اجتماعی به‌عنوان متولی پیگیری حقوق کارگران نسبت به افزایش حقوق 20درصدی که از سوی دولت پیشنهاد داده شده است، بحث دارد و از نظر ما با توجه به تورم فعلی، این افزایش حقوق نمی‌تواند تأمین‌کننده نیازهای جامعه کارگری کشور باشد./تسنیم

یارانه معیشتی

افزایش 10 تا 15 درصدی یارانه معیشتی

دولت و مجلس در بودجه سال 1401، مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی را حدود 22 درصد افزایش دادند؛ اتفاقی که قابل تقدیر بود و حالا هم قرار است طبق لایحه ای

 دوفوریتی، که کلیات آن در جلسه دیروز کمیسیون برنامه و بودجه هم به تصویب رسید افزایش مجددی برای آن ها در نظر گرفته شود. طبق این لایحه، مستمری این خانواده های تحت پوشش 10 درصد افزایش می یابد و برای خانوارهایی که جزو سه دهک (1)، (2) و (3) درآمدی هستند، این افزایش، 15 درصد خواهد بود.

حداکثر یک میلیون و 500 هزار تومان یارانه معیشتی برای 5 نفر

افزایش 10 تا 15 درصدی مستمری این مددجویان، در کنار 20 درصد افزایش ابتدای سال، میزان دریافتی حمایتی آن ها را نسبت به سال گذشته حدود 30 تا 35 درصد بیشتر می کند که رشد قابل توجهی است اما وقتی به میزان ریالی آن نگاه می کنیم، می بینیم که مستمری یک خانواده پنج نفره، با وجود این افزایش، حداکثر به یک میلیون و 518 هزار تومان می رسد؛ عددی که اصلا نیازی به دو دو تا چهار تا کردن ندارد تا مطمئن باشیم که نمی تواند گره گشای مشکلات این خانواده های نیازمند باشد. نگاهی به میزان دریافتی خانوارهای یک تا چهار نفره تحت پوشش هم این اطمینان و البته نگرانی را بیشتر می کند

یارانه معیشتی

2.2 میلیون خانوار تحت پوشش کمیته امداد/یارانه معیشتی

آن طور که معاون حمایت و سلامت کمیته امداد گزارش داده (ایرنا-فروردین1401)، دو میلیون و 250 هزار خانوار تحت حمایت کمیته امداد قرار دارند که شامل حدود پنج میلیون نفر می شوند؛ رئیس مرکز برنامه‌ریزی و پژوهش کمیته امداد ، آمار تفکیک شده این خانوارها را این طور اعلام کرده است: یک میلیون و ۷۰۰ هزار سالمند، ۵۱ هزار دانشجو، ۸۱ هزار بیمار خاص و صعب العلاج، ۴۰۲ هزار فرزند ایتام و محسنین، یک میلیون و ۱۱۹ هزار زن سرپرست خانوار، ۶۰ هزار کودک زیر پنج سال و ... هر چند هر سال تعدادی از این خانواده ها با حمایت های کمیته امداد و در قالب اجرای طرح هایی مانند اشتغال زایی، توانمند و از چرخه حمایت خارج می شوند اما به دلیل مشکلات اقتصادی، همواره تعداد قابل توجهی از متقاضیان، در صف حمایت قرار دارند و جایگزین آن هامی شوند.

امید 7 میلیون نفر به مستمری بهزیستی/یارانه معیشتی

سازمان بهزیستی هم هشت درصد جمعیت کشور را تحت حمایت دارد. این آماری است که رئیس سازمان در فروردین امسال به ایرنا اعلام و اظهار کرد: هفت میلیون نفر برابر با هشت درصد جمعیت کشور تحت پوشش خدمات سازمان بهزیستی هستند.

او افزود: افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی شامل افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار، نابینا، ناشنوا، روانی مزمن، روانی، فرزندان بی‌سرپرست و یتیم که در مراکز نگهداری می‌شوند و برخی از افراد متاثر از آسیب‌های نوپدید هستند.

این را می دانیم که پرداخت مستمری به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی، صرفا یک حمایت برای رفع نیازهای ضروری است و قرار نیست تمام هزینه های این خانواده ها را تامین کند. ضمن آن که در زمان های مختلف، کمک دیگری در حوزه مسکن، اشتغال، توانمندسازی و بسته های معیشتی نیز برای آن ها در نظر گرفته می شود، اما این را هم بپذیریم که بسیاری از این خانواده ها، با همین مستمری ها زندگی را سر می کنند.

حالا وقتی برخی کارشناسان اقتصادی خط فقر را 10 میلیون تومان اعلام می کنند، میزان تورم بالای 40 درصد است و حداقل حقوق یک خانواده کارگری سه نفره، به 6.4 میلیون تومان رسیده، باید قبول کرد که مستمری یک میلیون تومانی برای خانواده سه نفره تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی، خیلی با حداقل ها فاصله دارد و باید در بررسی لایحه جدید، این عدد را افزایش داد.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.