کد خبر : 5222 / /
/

کمبود مرغ بازار مرغ فروشان را بهم رخت!

بهرام جباری در خصوص آخرین وضعیت بازار مرغ در خوزستان، اظهار کرد: در بازار خوزستان به شدت با کمبود مرغ مواجه هستیم و مرغ زنده‌ای که در استان است نیز کشتار نمی‌شود و به خارج از استان می‌رود.

کمبود مرغ بازار مرغ فروشان را بهم رخت!

معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان با اشاره به کمبود شدید مرغ در بازار خوزستان، گفت: مرغ زنده در بازار به شدت کم است و در یک ماه آینده با توجه به شرایط جوجه‌ریزی، این مساله تشدید خواهد شد.بهرام جباری در خصوص آخرین وضعیت بازار مرغ در خوزستان، اظهار کرد: در بازار خوزستان به شدت با کمبود مرغ مواجه هستیم و مرغ زنده‌ای که در استان است نیز کشتار نمی‌شود و به خارج از استان می‌رود.

وی افزود: قیمت هر کیلوگرم مرغ کشتار روز در بازار خوزستان تقریبا حدود ۳۵ هزار و ۵۰۰ تومان است و حتی علی رغم این قیمت بالا، مرغ در بازار یافت نمی‌شود.

معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان گفت: مرغ زنده در بازار به شدت کم است و در یک ماه آینده با توجه به شرایط جوجه‌ریزی، این مساله تشدید خواهد شد و با کمبود جدی مواجه می‌شویم.

جباری عنوان کرد: با توجه به سهمیه‌های در نظر گرفته شده برای استان، مرغ منجمد تا حدودی در بازار توزیع می‌شود اما انتظار داریم که میزان سهمیه مرغ منجمد اختصاص یافته به خوزستان افزایش یابد.

وی در پایان گفت: بحث تامین نیاز مرغ بازار استان بر عهده سازمان جهاد کشاورزی است و امیدواریم با تلاش‌هایی که از سوی این بخش و نظارت سازمان صمت انجام می‌شود، شاهد وضعیت بهتری در بازار مرغ استان باشیم.

قیمت مرغ ۱۰۰ هزار تومان در راه است؟

مرغ

در هفته‌های اخیر قیمت مرغ بار دیگر روند صعودی به خود گرفت و ادامه مشکلات مرغداران موجب شد تا برخی قیمت مرغ را برای آینده تا ۱۰۰ هزار تومان پیش‌بینی کنند، اما آیا باید منتظر قیمت نجومی برای این کالا بود؟ در میان فرآورده‌های پروتئینی، مرغ یک کالای استراتژیک محسوب می‌شود. به دلیل اینکه کمترین قیمت را در سبد خانوار دارد. هر چند در یک سال اخیر قیمت مرغ به صورت چند نرخی درآمده و از ۲۴۵۰۰ تومان تا ۴۰۰۰۰ هزار تومان نیز در نوسان است؛ اما نسبت به قیمت ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار تومانی انواع محصولات دامی، به‌صرفه‌تر است و از این رو، سهم بالاتری در سبد خانوار دارد.

با این حال، هشدار نسبت به افزایش قیمت این محصول تا سطح ۱۰۰ هزار تومان در هر کیلو، نگرانی بزرگی را در سطح جامعه به وجود می‌آورد. در حال حاضر دولت یارانه تولید مرغ که همان ارز ۴۲۰۰ تومانی است را اول به زنجیره یعنی تجار برای واردات نهاده‌های دامی پرداخت می‌کند که سال‌ها تجربه نشان داده همواره دچار انحراف شده و مشکلات زیادی را ایجاد کرده است. اما آیا پرداخت یارانه به مصرف‌کننده شرایط بازار را تغییر می‌دهد؟

مرغداران می‌گویند حذف ارز دولتی برای واردات نهاده‌های دامی باعث کاهش فروش آنها می‌شود چون قیمت نهایی مرغ بالا می‌رود، اما با توجه به اینکه این نرخ ارز عملا به شکل درستی به دست مرغداران نمی‌رسید حذف آن در درازمدت قابل قبول است.

محمد یوسفی، رییس انجمن تولیدکنندگان مرغ گوشتی در واکنش به اخباری که طی روزهای گذشته درخصوص مرغ ۱۰۰ هزار تومانی مطرح شده گفت: این دست از اخبار در حد شایعه است و اصلا اخبار موثق و معتبری نیستند و موضوع کمبود نهاده‌های دامی هم که به این موضوع ارتباط داده شده مشکل امروز و دیروز این صنف نیست. هر چند طی سال‌های اخیر برای صنعت دام و طیور کشور مشکلات اساسی ایجاد کرده است.

او ادامه داد: در حال حاضر مقادیری نهاده دامی در بنادر موجود است که دستور ترخیص آن هم داده شده تا براساس سهمیه بازارگاه و شرکت پشتیبانی دام عرضه شود البته اگر امروز نگرانی وجود دارد برای بعد از این عرضه‌هاست و اگر این میزان به اتمام برسد دولت باید همت کند تا دام و طیور با مشکل مواجه نشوند.

یوسفی با بیان اینکه مرغداران بیشتر نهاده‌های خود را از بازار آزاد تهیه می‌کنند، افزود: سهمیه‌های دو ماه قبل هنوز عرضه نشده و در نتیجه مرغداران در مضیقه هستند.

او افزود: قیمت مصوب مرغ زنده ۱۷ هزار تومان و قیمت مصوب مرغ گرم ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است اما فقط میادین میوه و تربار مرغ را به این قیمت عرضه می‌کنند و در فروشگاه‌های سطح شهر، قیمت بالاتر از این میزان و بسته به نقاط مختلف بیش از ۳۰ هزار تومان است، با این قیمت نهاده‌ها اصلا قیمت مرغ به صرفه نیست و مرغداران ناچارند قیمت‌ها را بالا ببرند.

یوسفی افزود: اگر نهاده‌ها با ارز آزاد و نیمایی وارد شود قیمت مرغ هم بالا می‌رود و از سوی دیگر باید به فکر طبقات آسیب‌پذیر جامعه نیز بود که نمی‌توانند پروتئین دیگری جایگزین مرغ کنند.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.