کد خبر : 43529 / /
/

قیمت مرغ | قیمت مرغ بازار | قیمت مرغ قطعه بندی

فروش مرغ قطعه‌ بندی با قیمت‌های بالا | آخرین قیمت‌ مرغ چند شد ؟

بازار مرغ پس از چند ماه نوسان قیمتی، این روزها به ثبات نسبی رسیده است، به گفته کارشناسان افزایش 44 درصدی جوجه‌ریزی و واردات مرغ گرم و منجمد، موجب ایجاد ثبات در بازار مرغ شد.

فروش مرغ قطعه‌ بندی با قیمت‌های بالا | آخرین قیمت‌ مرغ چند شد ؟

قیمت مرغ در بازار پس از نوسانات ماه‌های گذشته بالاخره به ثبات نسبی رسید‌، در حال حاضر مرغ گرم با قیمت کیلویی 78 هزار تومان در مغازه‌های پروتئینی عرضه می‌شود، مسئولان قول داده‌اند این ثبات قیمتی پایدار باشد چون هم جوجه‌ریزی به اندازه کافی انجام شده و هم خوراک مرغ‌ها به صورت کامل تامین است.

در حالی بازار این روزها به ثبات نسبی رسیده است که در هفته‌های اخیر قیمت مرغ از کیلویی 100 هزار تومان هم عبور کرده بود، دلایل زیادی هم برای این رشد قیمت‌ها گفته می‌شد از جمله کاهش تولید، کافی نبودن خوراک برای مرغ‌ها و‌ برنامه‌ریزی‌های نامناسب مسئول وقت؛ ‌حتی وزیر جهاد کشاورزی در نخستین نشست خبری با خبرنگاران از جمله « از بین رفتن گله‌های مرغ» استفاده کرد.

‌17 مرداد بود که محمدعلی نیکبخت در این‌باره گفت: بخش تولیدات دامی در گذشته آسیب دیده اما با سرعت کار را به پیش می‌بریم و در آینده بسیار نزدیک خبرهای بسیار خوبی در این حوزه خواهیم داشت، اما اجازه بدهید که کار پیش برود و اطلاع رسانی خواهیم کرد.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: قراردادهایی را با تولید کنندگان منعقد خواهیم کرد و از آنها حمایت‌هایی خواهیم داشت و تولیدکنندگان صنعتی و سنتی را فعال‌تر خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: برای اجرای این برنامه‌ها هم با رئیس جمهور و هم معاون اول صحبت کرده ایم و آنها نیز بر اجرای این برنامه‌ها تایید دارند.

* قیمت‌ مرغ چگونه کاهشی شد و ثبات پیدا کرد؟

در تشریح دلایل ثبات قیمت مرغ کارشناسان 2 مورد‌ را از عوامل اصلی ثبات قیمت مرغ عنوان می‌کنند.

1-افزایش تولید با رشد 44 درصدی جوجه‌ریزی

نخستین اقدام افزایش جوجه‌ریزی یا همان تولید است که نسبت به ماه‌های گذشته بیشتر شده و عرضه را در بازار افزوده است.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اینم‌باره می‌گوید: در تیرماه ۱۳۲ میلیون و مرداد حدود ۱۳۵ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شد که با کاهش روند قیمت جوجه، پیش‌بینی می‌شود جوجه ریزی شهریور در همین محدوده باشد.

علی ابراهیمی افزود:‌ نیاز روزانه کشور 200 تا 210 هزار تن مرغ است که جوجه ریزی را متناسب با این نیاز انجام می‌دهیم.

بنابر آمار، میزان جوجه ریزی در فروردین گذشته 75 میلیون قطعه بود که مرداد ماه رشد 44 درصدی داشته است.

  2-واردات مرغ گرم و منجمد

اخیرا مرغ و تخم مرغ نطفه‌دار وارد کشور شد‌ که به افزایش تولید کمک کرده است، این خبر را چندی پیش، پیمان‌پاک، قائم مقام وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد ‌اما جزئیات بیشتری از کشوری صادر کننده و میزان واردات ارائه نداد.

به گفته قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی ‌روزانه حداقل ۳۰۰ تن مرغ گرم و ۳۰۰ تن مرغ منجمد وارد کشور و در میادین تره‌بار و فروشگاه‌های زنجیره‌ای به قیمت مصوب عرضه شده است.‌

پیمان‌پاک گفته بود که وزارت جهاد کشاورزی با توجه به همزمانی برخی مناسبت‌‌ها همچون ایام سوگواری اباعبدالله‌الحسین (ع)، بازگشت حجاج و سفرهای تابستانی، به منظور کنترل قیمت‌ مرغ و گوشت در بازار، با همکاری بانک مرکزی اقدام به تامین ارز و افزایش فوری حجم واردات کرده است.‌

به گفته وی، علاوه بر این، 5 هزار تن گوشت گوساله منجمد طی هفته جاری به قیمت مصوب پشتیبانی امور دام توزیع خواهد شد.‌

قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی گفته بود: با واردات روزانه 100 تن گوشت گرم گوسفندی از روسیه، رومانی و مغولستان و توزیع به قیمت هر کیلو 260 هزار تومان و نیز واردات گوشت منجمد و توزیع به قیمت 180 هزار تومان تلاش می‌شود قیمت گوشت در ایام پیش رو کنترل شود. تا 3 هفته آتی نیز فرایند واردات گوشت گرم از آفریقا به قیمت هر کیلو 180 هزار تومان به ظرفیت واردات گوشت گوسفندی کشور افزوده خواهد شد.‌

همچنین واردات تخم مرغ نطفه‌دار هم انجام شده بود که به تعداد جوجه ریزی‌ها اضافه شد، گرچه گفته نشد که اینها از کجا وارد شد اما اخبار غیر رسمی وجود داشت که‌ واردات از ترکیه بوده است.

جبرئیل برادری، رئیس جهاد کشاورزی استان تهران، در این‌باره گفت: با واردات تخم مرغ نطفه‌دار و افزایش تولید مرغ ناشی از ازدیاد جوجه‌ریزی‌ها، قیمت مرغ روند کاهشی به خود گرفته است.

بنابراین با دو اقدام «افزایش تولید داخل» و «واردات مرغ گرم و منجمد» تاکنون دولت توانسته قیمت مرغ را کنترل کند اما هنوز با نرخ مصوب 73 هزار تومان فاصله قیمتی در بازار د‌ارد. البته فعالان صنعت طیور می‌گویند بازار ظرفیت کاهش قیمت بیشتر را ندارد زیرا قیمت تمام‌شده بالاست و در این صورت مرغ‌دار ضرر می‌کند، حتی شنیده‌ها حاکی از آن است که وزارت جهاد کشاورزی برنامه دارد‌ مرغ را در دامنه قیمتی کیلویی 78 تا 80 هزا‌ر تومان تثبت کنند.

* قطعه‌فروشی مرغ با قیمت‌های بالا همچنان پابرجاست

بررسی‌های خبرنگار فارس نشان می‌دهد قطعه‌فروشی مرغ همچنان مشکل اصلی بازار مرغ ‌است، فیله مرغ‌ کیلویی 170 هزار تومان هم عرضه می‌شود، مراکز فروش، قطعه‌های مرغ را جداگانه و به قیمت‌های گرانتری می‌فروشند، در مواردی مغازه دار تنها قطعه می‌فروشد و خریدار مجبور می‌شود که به جای مرغ کامل، قطعه مرغ با قیمت گران بخرد.

سازمان دامپزشکی اعلام کرده است مغازه ها و فروشگاه‌ها تنها می توانند قطعه بسته‌بندی شده مرغ را عرضه کنند و عرضه فله‌ای قطعه مرغ ممنوع است و پیگرد قانونی دارد اما عملا بازار راه خود را در پیش گرفته و حداقل در چند سال گذشته تغییری در رویکرد آنها نبوده است.

قطعه‌فروشی مرغ 3 اشکال عمده دارد، نخست اینکه عامل بروز بیماری می‌شود، خرد‌کردن مرغ در محیط غیر بهداشتی و توسط افراد بدون رعایت ‌بهداشت‌ که هیچ نظارتی بر آنها نیست‌ عامل شیوع بیماری می‌شود، دوم آنکه فروش جداگانه قطعه‌ مرغ به دو برابر قیمت، خود عامل روانی برای گرانی مرع می‌شود و سوم آنکه راه فرار از نظارت‌های ماموران تعزیراتی را فراهم می‌کند زیرا قطعه مرغ نرخ مصوبی ندارد و کسی نمی‌تواند فروشنده ‌را متهم به گرانفروشی کند.

* 17000 مرغداری‌ کشور می‌تواند علاوه بر تامین نیاز داخل سالانه یک میلیون تن هم صادرات مرغ داشته باشد

کشور ایران جایگاه هفتم تولید مرغ را در دنیا دارد که سالانه 2 میلیون و 500 هزار تن مرغ تولید می‌کند و ظرفیت تولید 3 میلیون تن مرغ را هم داریم، ‌اما اکنون با واردات، بازار‌ کنترل می‌‌شود گرچه این وضعیت مقطعی است اما می‌توانستیم مدیریت بهتری داشته باشیم.

مشکلات مدیریتی در ثبات قیمت مرغ از آن منظر که ‌چندین ماه قیمت مرغ حدود 20 هزار تومان کمتر از نرخ مصوب بود و مرغداران ضرر کرد، عدم تامین به موقع خوراک دام و افزایش هزینه‌های تولید با گرانی نهاده، سبب شد صنعت مرغداری و بازار مرغ چندین ماه پرتلاطم را پشت سر بگذارد اما ‌اکنون شرایط به ثبات رسیده است.

به اذعان کارشناسان ظرفیت‌های خوبی در صنعت مرغ کشور وجود دارد، 17000 مرغداری فعال کشور می‌تواند علاوه بر تامین نیاز داخل سالانه یک میلیون تن هم صادرات مرغ داشته باشد که ‌باید از این فرصت‌‌ استفاده کرد./فارس

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.