کد خبر : 39082 / /
/

پروژه جدید دولت برای بازار مسکن | فروش متری مسکن در تهران | اولین پروژه در کدام منطقه تهران است؟

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان "در انتظار مصوبه بورس برای عملیاتی کردن فروش متری مسکن هستیم"، گفت:‌ طرح تحولی بازآفرینی شهر تهران تهیه شد.

پروژه جدید دولت برای بازار مسکن | فروش متری مسکن در تهران | اولین پروژه در کدام منطقه تهران است؟

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان "در انتظار مصوبه بورس برای عملیاتی کردن فروش متری مسکن هستیم"، گفت:‌ طرح تحولی بازآفرینی شهر تهران تهیه شد.

مهدی هدایت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌ اظهار کرد: در بحث مسکن تهران،‌ روی بافت‌های ناکارآمد و فرسوده تمرکز کرده‌ایم؛ یک اقدام خوبی که اخیراً انجام شده و در کارگروه ماده 5 تصویب شده تهیه محدوده‌های جدید هدف بازآفرینی شهر تهران بوده است.

وی توضیح داد: این محدوده‌ها با شاخص‌های جدید شورای‌عالی معماری و شهرسازی که قبلاً 3 شاخص بود و الآن به 27 شاخص افزایش یافته، شناسایی شده است، بر این اساس پس 18 ماه کار کارشناسی، این نقشه‌ها هفته قبل در کارگروه تصویب شد.

هدایت افزود: مداخله در محدوده‌های بافت فرسوده قبلاً حدود 4427 هکتار بود، الآن این محدوده‌های به‌صورت پیوسته 7000 هکتار است. در حالت غیرپیوسته و منفصل 2000 هکتار دیگر به این بافت‌ها اضافه می‌شود و به حدود 9000 هکتار افزایش می‌یابد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با یادآوری این‌که "در شهر تهران حدود 2000 هکتار بافت فرسوده مفصل و بعضاً تک‌پلاک داریم"، اضافه کرد: در زمان حاضر افزایش محدوده‌های هدف بازآفرینی شهری تهران در مقیاس 9000 هکتار است، البته بازآفرینی متفاوت است؛‌ در جایی خدمات افزایش می‌یابد، در جای دیگر مسائل اجتماعی داریم.

هدایت با طرح این پرسش که خروجی این کار چیست، بیان کرد:‌ طرح مذکور، طرح تحولی بازآفرینی شهر تهران است که از خروجی آن مسکن برای جاهایی که مشکل داریم، تولید می‌شود.

وی در ادامه با اشاره فروش اوراق موازی سلف اسلامی (فروش متری مسکن) گفت:‌ مصوبه شورای فقهی این کار اخذ شده و موضوع در هیئت مدیره بورس در حال پیگیری است. به‌محض این‌که دستورالعمل مربوطه را ابلاغ کند،‌ شهرداری تهران جزو اولین مجموعه‌هایی است که اولین عرضه در قالب این نوع فروش را عملیاتی می‌کند.

وی با اعلام این‌که "در فروش متری زمین 3 هدف را دنبال می‌کنیم"، گفت: کنترل تورم و جذب نقدینگی در جامعه، رشد تولید مسکن و ساخت مسکن استطاعت‌پذیر سه هدف اجرای فروش متری زمین است.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با ابراز این‌که "منتظر مصوبه بورس برای عملیاتی کردن فروش متری مسکن هستیم"، اضافه کرد: اولین پروژه در هلال احمر (نواب) را بر این موضوع در نظر گرفته‌ایم، تعداد واحدهای این پروژه 200 واحد است.

بر اساس پژوهش صورت‌گرفته در سازمان نوسازی شهر تهران، قیمت تمام‌شده یک مترمربع مسکن با احتساب هزینه‌های زیربنایی و روبنایی (خطوط انتقال آب، آماده‌سازی، درمانگاه، مدرسه و...) برای دولت حدود 50 میلیون تومان است.

هدایت با بیان این‌که حدود 70 درصد قیمت تمام‌شده مسکن را دولت پرداخت می‌کند، گفت: در محدوده‌های هدف بازآفرینی شهر تهران ظرفیت تولید چند صد هزار واحد مسکونی وجود دارد که دارای امکانات زیربنایی و روبنایی است.

وی با تأکید بر این‌که با تولید مسکن در محدوده‌های هدف بازآفرینی شهر تهران تهدید به فرصت تبدیل می‌شود، اظهار کرد: باید از این فرصت با استفاده از حمایت‌های دولت استفاده کرد که تأثیر به‌سزایی در تعادل بازار مسکن و کنترل قیمت‌ها خواهد داشت./تسنیم

 متوسط هزینه مسکن در سبد خانوار چقدر است؟

درحالی متوسط هزینه مسکن در سبد خانوارهای شهری کشور طی سال ۹۸ بالغ بر ۳۶ درصد بوده که میزان این هزینه طی ۴ سال اخیر نامشخص بوده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بر اساس اطلاعات و آمار وزارت راه و شهرسازی از تحولات بازار مسکن متوسط هزینه مسکن در سبد خانوارهای روستایی طی بازه زمانی 20 ساله از سال 1375 تا سال 1395 بالغ بر 26.4 درصد افزایش یافته است.

در خانوارهای شهری نیز این هزینه از 33.5 درصد سال 75 به 34.1 درصد در سال 1395 افزایش یافته است. در مدت یاد شده طی برخی سال‌های این هزینه روند سینوسی را طی کرده و بعضاً کاهشی بوده است.

در سال 1380 هزینه مسکن خانوارهای شهری 829 هزار و 921 تومان یعنی معادل 31.9 درصد سبد هزینه خانوار بوده است. در سال 85 این هزینه به 1 میلیون و 984 هزار و 130 تومان افزایش یافته، اما در عین حال سهم این رقم از سبد هزینه خانوارها به 29.5 درصد در مقایسه با سال 80 کاهش یافته است.

در سال‌های 80 و 85 به ترتیب متوسط هزینه مسکن در سبد خانوارهای روستایی 17.2 و 15.1 درصد بوده است. در سال 1390 متوسط هزینه مسکن در سبد خانوارهای شهری و روستایی به ترتیب 4 میلیون و 438 هزار و 344 تومان (33.4 درصد) و یک میلیون و 532 هزار و 984 تومان (18.3 درصد) بود.

در سال 95 متوسط هزینه مسکن خانوارهای شهری و روستایی نیز 9.7 میلیون (34.1 درصد)  2 میلیون و 936 هزار تومان (18.7 درصد) بود.

به گزارش تسنیم، آخرین آمار مربوط به هزینه مسکن در سبد خانوارها را معاون سابق مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در سال 99 اعلام کرد. محمود محمودزاده 22 آذرماه سال 99 در این‌باره گفته بود:‌ متوسط سهم مسکن در هزینه خانوارهای شهری در سال 98 حدود 36 درصد بوده است.

از سال 99 تا سال 1402 آمار مربوط به متوسط هزینه مسکن در سبد خانوارها توسط متولی این بخش یعنی وزارت راه و شهرسازی منتشر نشده است. هفته گذشته معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی بعد از حدود 9 ماه طی یک نشست خبری به تشریح برنامه‌های دولت در بخش ساخت نهضت ملی مسکن پرداخت.

عباسی با اعلام چند خبر خوش از جمله تصویب وام 300 و 400 میلیون تومانی با سود 2 درصد برای اقشار آسیب‌پذیر، جزئیات واگذاری زمین‌های 200 متری به خانوارهای دارای 3 فرزند (فرزند سوم یا بیشتر با تاریخ تولد 24 آبان 1400 به بعد) را تشریح کرد. وی البته در این نشست پرسش خبرنگار تسنیم مبنی بر این‌که متوسط هزینه مسکن در سبد خانوارها چه میزانی است را بی‌پاسخ گذاشت و آنرا به بعد موکول کرد.

به گزارش تسنیم، نیمه فروردین امسال خلیل محبت‌خواه مدیرکل سابق راه و شهرسازی استان تهران با یادآوری این‌که سال 1401 متوسط قیمت مسکن در تهران به 55 ملیون تومان رسید، گفته بود: قیمت مسکن 70 درصد هزینه سبد هر خانوار تهرانی را تشکیل می‌دهد.

درحالی متوسط هزینه مسکن در سبد هزینه خانوارهای شهری و روستایی نامشخص است که اطلاعات مربوط به تحولات بازار مسکن وزارت راه و شهرسازی دیگر در دسترس نیست. تورم‌های سال‌های اخیر نشان می‌دهد مسکن همچنان بیشترین سهم را در سبد خانوارها به خود اختصاص داده است.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.