کد خبر : 37317 / /
/

قیمت جدید بنزین | قیمت روز بنزین | قیمت بنزین در سال آینده

جمع‌آوری کارت‌های سوخت آزاد | چقدر احتمال افزایش قیمت بنزین وجود دارد؟

برخی از کارشناسان معتقدند بعید است با توجه به التهاب جامعه و وضعیت اقتصادی عمومی، قیمت بنزین سهمیه‌ای افزایش یابد.

جمع‌آوری کارت‌های سوخت آزاد | چقدر احتمال افزایش قیمت بنزین وجود دارد؟

قیمت بنزین در ایران از موضوعات جنجال‌ساز است.  قیمت بنزین در نرخ کرایه های حمل و نقل عمومی بسیار تاثیرگذار است قیمت بنزین برای سال آینده اعلام شد.یکی از نشانه‌های اصلی برای تغییر قیمت بنزین ، درآمد دولت حاصل از فروش نفت و فرآورده‌های نفتی است آخرین تغییرات درباره قیمت بنزین  را در ادامه میخوانید.

قیمت بنزین

در حالی جمع‌آوری کارت‌های سوخت آزاد جایگاه‌های بنزین در جایگاه‌های سوخت تهران از امروز آغاز شده که برخی از کارشناسان، این اقدام را مقدمه‌ای برای افزایش قیمت بنزین می‌دانند. اگرچه براساس گزارش‌ها، این اقدام در راستای محدودتر شدن این کارت‌ها و نوعی کنترل قاچاق اتفاق افتاده است.

طبق اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال ۱۴۰۱ قاچاق بنزین در کشور رشد ۲۵۰درصدی و قاچاق گازوئیل ۶۹ درصد افزایش داشته است که این به این مفهوم است که روزانه ۵۰ میلیون لیتر سوخت از کشور قاچاق می‌شود.

طی روزهای گذشته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآرده‌های نفتی از افزایش ۹ درصدی مصرف بنزین از ابتدای سال ۱۴۰۲ خبر داده است. به گفته او، از ابتدای فرودین‌ماه تا ۱۹ فروردین‌ماه، به‌طور میانگین ۱۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر بنزین در سراسر کشور مصرف شده است که این عدد نسبت به مدت مشابه سال گذشته که میانگین مصرف روزانه ۱۰۲ میلیون لیتر بنزین بود؛ ۹ درصد افزایش مصرف را نشان می‌دهد.

در این بین، نمایندگان مجلس نیز در مصوبه ای وزارت نفت را مکلف کردند که حداقل ۹۰ درصد خودروهای بنزین‌سوز و ۹۵ درصد خودروهای نفت گاز سوز صرفا از کارت های سوخت مختص خودرو استفاده کنند.

بنا به گفته هادی بیگی‌نژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس، برآوردها نشان می‌دهد که برای ۹۰ درصد مردم، ۶۰ لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی و بنزین ۳ هزار تومانی کفایت می‌کند. البته این‌که آیا سهمیه‌ها بیشتر شود یا دست بخورد، اصلا به مجلس ربطی ندارد.

۷۰ درصد کارت‌های آزاد جایگاه‌ها جمع‌آوری می‌شود

در این میان، آن‌طور که رضا نواز، سخنگوی صنف جایگاه‌داران کشور اعلام کرده؛ این روال از چندماه پیش در استان‌های مختلف و با اولویت استان‌های مرزی در کشور آغاز شده بود و امروز در تهران اجرایی می‌شود.

به اعتقاد او، اجرای این طرح، به‌معنای جمع‌آوری تمامی کارت‌های سوخت آزاد جایگاه‌داران نیست؛ بلکه به معنای کاهش تعداد کارت‌های آزاد در جایگاه‌های عرضه سوخت است.

به گفته نواز، با اجرای این طرح، حدود ۷۰ درصد کارت‌های آزاد جایگاه‌ها جمع‌آوری می‌شود و به مردم توصیه می‌شود که حتما در مراجعه به جایگاه‌های سوخت، کارت سوخت شخصی به‌همراه داشته باشند.

وی با بیان اینکه تا امروز بیش از ۹۰ درصد سوخت‌گیری‌های بنزین ۳۰۰۰ تومانی با کارت‌های آزاد جایگاه‌ها انجام شده، به تسنیم تاکید کرده؛ هیچ تصمیمی مبنی بر افزایش نرخ بنزین به جایگاه‌ها اعلام نشده است.

قیمت بنزین

سناریو احتمالی پیش روی قیمت بنزین

در این شرایط، گزارش‌ها حاکی از آن است که با جمع‌آوری کارت‌های سوخت آزاد جایگاه‌داران، تغییری در مقدار سهمیه و روند عرضه بنزین به مردم اتفاق نخواهد افتاد؛ بلکه به همان مقداری که افراد با استفاده از کارت سوخت آزاد، سوخت‌گیری می‌کردند؛ می‌توانند از طریق کارت سوخت شخصی خود سوخت‌گیری کنند. درحال حاضر هر کارت سوخت ماهانه سهمیه ۶۰ لیتر بنزین یارانه‌ای و ۱۵۰ لیتر بنزین آزاد ۳هزارتومانی را دارد.

در این شرایط، با وجود این‌که هرگونه افزایش قیمت بنزین در راستای اجرای این قانون جدید تکذیب می‌شود، اما برخی از کارشناسان سناریوهایی را در رابطه با قیمت احتمالی بنزین در آینده مطرح می‌کنند.

حامد پاک‌طینت، کارشناس اقتصادی در یادداشتی در فضای مجازی در این خصوص نوشته است: بعید است با توجه به التهاب جامعه و وضعیت اقتصادی عمومی، قیمت بنزین سهمیه‌ای افزایش یابد.

وی عنوان کرده است؛ اما نرخ بنزین ۳ سنتی سهمیه‌ای یا ۶ سنتی آزاد در مقابل نرخ حقیقی یک دلاری، فاصله‌ای نیست که این دولت، امکان و توان تحمل پرداخت آن را داشته باشد.

به اعتقاد او، دو برابر شدن نرخ بنزین آزاد دور از ذهن نیست. در این بین، پیمان مولوی، کارشناس اقتصادی اما اعتقاد دارد: هر گونه افزایش نرخ بنزین بدون آزادسازی واردات خودرو صفر و کارکرده و آزادسازی امکان ایجاد ایستگاه‌های بنزین و برق بدون انحصار شرکت ملی پالایش و پخش، ابزاری برای تامین کسری بودجه خواهد بود./ خبرآنلاین

قیمت بنزین

دولت برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین ندارد

یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: بحث تغییر در نحوه سهمیه بندی بنزین به منظور مدیریت مصرف از اختیارات دولت است اما به شرطی که افزایشی در قیمت بنزین رخ ندهد. در غیر این صورت نیازمند مصوبه مجلس یا مصوبه شورای سران سه قوه است.

پرویز محمدنژاد ، با اشاره به انتشار مطالبی در فضای مجازی مبنی بر تغییر سهمیه بندی و قیمت بنزین، بیان کرد: بحث نحوه سهمیه بندی بنزین در اختیار دولت است. بر اساس برنامه هایی که دولت طراحی می کند می تواند تغییراتی در سهمیه ها اعمال کند. از طرف دیگر به جهت حساسیتی که بر روی بنزین وجود دارد. کاهش سهمیه و یا افزایش قیمت آن موضوع حساسی است.

وی در ادامه اظهار کرد: ما سال گذشته نیز شاهد بودیم که دولت به صورت پایلوت طرحی را در حوزه بنزین در کیش اجرا کرد تا سهمیه بنزین به خانوار داده شود و آنها نیز بتوانند آن را به فروش رسانند. کمیسیون انرژی نیز با این طرح مخالفت کرده بود. بنا بود نتیجه اجرای این طرح به کمیسیون انرژی ارسال شود تا مورد ارزیابی قرار گیرد که مثبت بوده یا منفی. در نهایت کمیسیون انرژی این طرح را رد کرد و دولت نیز به مصوبه کمیسیون انرژی تمکین کرد.

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: بحث کاهش سهمیه ها نیز بار دیگر حدود چندین ماه پیش در فضای مجازی عنوان شد. ما نیز از وزیر سوال کردیم و وزیر این موضوع را قبول نکردند. این موضوع نیز در همانجا باقی ماند. بنده تصور می کنم اکنون نیز بحث کاهش سهمیه جدی نیست؛ چراکه کاهش مصرف باید همراه با یک شاخص دیگر رقم بخورد. مگر اینکه ما سهمیه بنزین ۳ هزار تومانی را کم کرده و برای فروش مازاد آن رقم بالاتری در نظر بگیربم.

وی در ادامه تاکید کرد: اکنون ما ۶۰ لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی عرضه می کنیم. مازاد آن تا ۲۵۰ لیتر یا بیشتر از آن را با نرخ آزاد ۳۰۰۰ تومانی عرضه می کنیم. مگر اینکه سهمیه را از ۲۵۰ به ۱۵۰ رسانده و مازاد بر ۱۵۰ لیتر را با قیمت بیشتری عرضه کرد. اگر بنا باشد این اتفاق رخ دهد ما حتما تغییر قیمت را خواهیم داشت. تغییر قیمت نیز حتما نظر مجلس را می خواهد. تا به امروز ما نیز چند روزی است صرفا در فضای مجازی این مطالب را می بینیم اما نگاه ما این است که شایعه است مگر اینکه مسئولان روز شنبه اعلام کنند چنین چیزی است و آنگاه کمیسیون انرژی به موضوع ورود خواهد کرد.

وی افزود: تاکنون در کمیسیون انرژی مجلس چنین موضوعی طرح نشده است. مدیریت مصرف در حوزه حامل های انرژی منهای تغییر قیمت بر عهده دولت است. مجلس قبلا این اختیار را به دولت داده است تا برای مدیریت مصرف برنامه ریزی انجام دهد، اما به شرطی که در قیمت تغییری ایجاد نکند. در دولت گذشته نیز که قیمت بنزین تغییر کرد مجلس را خیلی در جریان قرار ندادند. سران سه قوا این کار را کردند. افزایش قیمت بنزین دو راه دارد. یا سران قوا بنشینند در مورد آن تصمیم بگیرند یا اینکه در اصل مجوز افزایش قیمت دهد. در دوره قبل این قدرت را از مجلس گرفتند. اکنون نیز تذکرات لازم در مجلس داده شده و بعید است که تغییری در قیمت بنزین رخ دهد./ایسنا

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.