کد خبر : 36509 / /
/

سهام عدالت | سود سهام عدالت | جاماندگان سهام عدالت

شوک عجیب به جاماندگان سهام عدالت | تخصیص سهام عدالت به جاماندگان منتفی شد ؟

رئیس سازمان خصوصی‌سازی از درخواست لغو تصویب‌نامه تخصیص سهام عدالت به جاماندگان خبر داد.

شوک عجیب به جاماندگان سهام عدالت | تخصیص سهام عدالت به جاماندگان منتفی شد ؟

افرادی که به هر دلیل از ثبت نام سهام عدالت در مرحله اول جا مانده اند، اکنون می توانند برای برخورداری از این سهام نام نویسی کنند. در سال های گذشته اقدام به واگذاری بخشی از سهام شرکت های دولتی تحت عنوان سهام عدالت به مردم شد. برخی از افراد واجد شرایط از نام نویسی در این مرحله جا مانده و نتوانستند این سهام را دریافت کنند. در حال حاضر مجددا امکان ثبت نام سهام عدالت برای کودکان تازه متولد شده و جاماندگان فراهم گردیده است.رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: وراث سهام عدالت متوفیان باید به کارگزاری‌ها و دفاتر قضایی مراجعه کنند تا کارگزاری به صورت الکترونیکی کار انتقال سهام عدالت را انجام دهد.

حسین قربان‌زاده با اشاره به تصویب و ابلاغ تخصیص سهام عدالت به جاماندگان عنوان کرد: حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به عنوان جامانده سهام عدالت شناسایی شده‌اند که این موضوع به ۳۵ هزار میلیارد تومان منابع نیاز دارد، درحالی که طبق تصویب‌نامه هیات وزیران قرار است ۲ درصد سهام بانک ملت، ۳ درصد از سهام بانک تجارت و ۲.۷ درصد سهام بانک صادرات مشمول این واگذاری شوند و باید گفت منابع در نظر گرفته شده، منابع مورد نیاز را پوشش نمی‌دهد.

بر اساس این گزارش، حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و سه دهک اول ایثارگران به عنوان جامانده سهام عدالت شناسایی شده بودند و دولت طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۱ موظف بود به افرادی که به عنوان جامانده سهام عدالت شناسایی می‌شوند، سهام عدالت اختصاص دهد. موضوعی که تا روزهای پایانی سال تعیین تکلیف نشد و رئیس سازمان خصوصی‌سازی ۲۸ اسفند سال گذشته صراحتا اعلام کرد که تخصیص سهام عدالت به جاماندگان این سهام به دلیل تصویب نشدن پرتفویی که برای جاماندگان در نظر گرفته شده بود منتفی شد.

وی درمود علت موضوع مذکور این توضیح را داد که موضوع پرتفوی جاماندگان سهام عدالت برای سومین مرتبه در هیات دولت مطرح شد و دوباره با واگذاری هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان و ملی مس ایران به جاماندگان سهام عدالت موافقت نشد و در نتیجه تخصیص سهام عدالت به جاماندگان منتفی شد. زیرا دولت دیگر سهام ارزنده‌ای با ارزش ۳۵ هزار میلیارد تومان ندارد که به جاماندگان سهام عدالت تخصیص دهد.

با این حال ششم فروردین ماه خبری منتشر شد مبنی بر اینکه معاون اول رئیس جمهور اختصاص سهام عدالت به هر یک از مشمولان به ارزش حداکثر ۱۰۰ میلیون ریال را ابلاغ کرده که این سهام از محل سهام دولت در بانک‌های ملت، تجارت و صادرات اختصاص خواهد یافت.

در این گزارش آمده بود که: هیات وزیران در جلسه ۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۱ به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی و در اجرای بند الف تبصره ۲ ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۱ کل کشور تخصیص سهام عدالت به جاماندگان را تصویب کرد که این مصوبه با امضای محمد مخبر معاون اول رییس جمهور ابلاغ شده است. بر اساس این مصوبه، حداکثر ارزش سهام قابل واگذاری به هر یک از مشمولان سهام عدالت جدید، موضوع تصمیم مورخ ۱۶ اسفند شورای عالی اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی معادل حداکثر یک میلیون ریال تعیین می شود. هیات وزیران به سازمان خصوصی سازی اجازه داد نسبت به واگذاری سهام دولت در بانک های ملت، تجارت و صادرات اقدام کند که بر این اساس ۲ درصد سهام بانک ملت، ۳ درصد از سهام بانک تجارت و ۲.۷ درصد سهام بانک صادرات مشمول این واگذاری می شود. طبق این مصوبه حقوق مالکانه سهام این تصویب نامه به مشمولان تعلق خواهد گرفت.

این درحالی است که پیش از این اعلام شده بود که طبق تصویب‌نامه هیات وزیران سهام شرکت‌هایی از جمله بانک صاردات، بانک ملت، بانک تجارت، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و صنایع پتروشیمی خلیج فارس برای جاماندگان سهام عدالت در نظر گرفته شده است./ ایسنا

سهام عدالت

سهام عدالت متوفیان چه شد؟

بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت طی سال‌های گذشته فوت شده‌اند و سهام عدالت آن‌ها که یکی از دارایی‌های فرد محسوب می‌شود باید به وراث این افراد منتقل شود.

به گزارش نبض بازار، سهام عدالت که در اردیبهشت ۹۹ آزادسازی شد، سبدی از سهام است که از شرکت‌های دولتی تشکیل شده و برای کم کردن سهم دولت در بنگاه‌های بزرگ اقتصادی و توزیع ثروت بین اقشار کم برخوردار جامعه ایجاد شد.  

وعده‌های مختلفی درمورد تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان طی سال‌های گذشته و از سوی دولت‌های قبل داده شده که در نهایت هیچکدام از وعده‌ها تا کنون تحقق نیافته است؛ بر این اساس آخرین وعده از سوی رئیس سازمان بورس بوده و زمان تحقق آن ماه‌های ابتدایی سال جاری اعلام شده است.

مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در آخرین ماه سال گذشته اعلام کرد: شرکت‌های کارگزاری هم وارد ماجرا شدند. بر این اساس بخش سامانه‌ای در اختیار کارگزاری قرار می‌دهیم تا بتوانند این کار را انجام دهند. افراد باید به کارگزاری‌ها و دفاتر قضایی مراجعه کنند تا کارگزاری به صورت الکترونیکی این کار را انجام دهد.

او افزود: وراث باید گواهی انحصار ورثه را ارائه کنند تا انتقال بر اساس سهمی که مشخص شده است، صورت بگیرد. در سامانه درصد هر وارث مشخص می‌شود و انتقال قهری به صورت الکترونیکی صورت می‌گیرد. ساختار اواخر تغییر پیدا کرده و زیرساخت فنی آن درحال آماده شدن است.

رئیس سازمان بورس در آخرین نشست خبری خود درمورد اینکه سهام عدالت متوفیان چه زمانی تعیین تکلیف خواهد شد، اعلام کرد که در ماه‌های ابتدایی سال ۱۴۰۲ سامانه در اختیار کارگزاری‌ها قرار می‌گیرد. البته قوه قضایی هم درحال بررسی است و می‌توان کار را همزمان پیش برد.

جاماندگان سهام عدالت بشتابید

افرادی که به هر دلیل از ثبت نام سهام عدالت در مرحله اول جا مانده اند، اکنون می توانند برای برخورداری از این سهام نام نویسی کنند. در سال های گذشته اقدام به واگذاری بخشی از سهام شرکت های دولتی تحت عنوان سهام عدالت به مردم شد. برخی از افراد واجد شرایط از نام نویسی در این مرحله جا مانده و نتوانستند این سهام را دریافت کنند. در حال حاضر مجددا امکان ثبت نام سهام عدالت برای کودکان تازه متولد شده و جاماندگان فراهم گردیده است. طبق اطلاعیه های منتشر شده مجلس شورای اسلامی در این زمینه، تاریخ ثبت نام سهام عدالت 1402 از خرداد سال جاری تا پایان همین سال خواهد بود. به این ترتیب، والدینی که دارای کودک جدید هستند یا افراد جا مانده از مرحله قبل می توانند با استفاده از روش هایی که توسط دولت مشخص می شود، ثبت نام سهام عدالت ۱۴۰۲ را انجام دهند. هزینه نام نویسی هم با توجه به شرایط خانواده ممکن است توسط نهادهای حمایتی یا خود فرد پرداخت شود.

سرهنگ سید موسی حسینی جانشین انتظامی مازندران گفت: در پی اعلام شکایت چند تن از شهروندان آملی مبنی بر این که فردی از حساب بانکی آنان طی چندین مرحله به مبلغ ۴ میلیارد و ۴۵۰ میلیون ریال برداشت کرده است، دستگیری متهم در دستور کار پلیس قرار گرفت.

او افزود: پیرو گزارش قضائی شش شاکی به پلیس فتا از مورخ یکم اسفند الی یکم فروردین که همگی اهل و ساکن شهرستان آمل بودند در اظهارات خود عنوان داشتند از طریق دریافت لینک جعلی پیامکی مبنی بر شکوائیه در سامانه ثنا، سهام عدالت و تماس تلفنی، وارد درگاه جعلی شده و فرد هکر پس از ثبت مشخصات کارت بانکی و اخذ رمز به حساب اشخاص دسترسی پیدا کرده و طی چندین مرحله از حساب مالباختگان برداشت کرده است.

سرهنگ حسینی گفت: طی بررسی فنی صورت پذیرفته از سایت‌های مورد نظر و استعلام پرینت حساب شکات مشخص شد مبالغ کلاهبرداری شده از طریق شرکت‌های اینترنتی و سایت‌ها صرف خرید ارز دیجیتال و حساب‌های مختلف واریز شد.

او افزود: کارشناسان پلیس فتا با اقدامات اطلاعاتی متهمان را شناسایی و مبالغ کلاهبرداری شده که در حساب اشخاص دیگر و شرکت اینترنتی بوده را بلوکه و در نهایت به حساب همه شکات عودت داده شد که این اقدام به موقع باعث رضایت شهروندان از عملکرد پلیس شد.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.