کد خبر : 31505 / /
/

کتایون ریاحی| کتایون ریاحی عکس| کتایون ریاحی بیوگرافی

کتایون ریاحی به ترکیه مهاجرت کرد؟ + ویدئو

یک سریال ایرانی با بازی کتایون ریاحی پرطرفدارترین سریال ایرانی در ترکیه است !

کتایون ریاحی به ترکیه مهاجرت کرد؟ + ویدئو

کتایون ریاحی بازیگر معروف سینمای ایران است. کتایون ریاحی سال 1340 در تهران به دنیا آمده. کتایون ریاحی در زمینه ادبیات و انسان شناسی تحصیل کرده و بعد وارد سینما و بازیگری شده است. کتایون ریاحی متاهل هست و همسر کتایون ریاحی از افراد بسیار ثروتمند معرفی شده است

کتایون+ریاحی

چرا فیلم‌ها و سریال‌های ایرانی فروشِ بین‌المللی خوبی ندارند؟  بگذارید با موضوع توجه به ساخت سریال و همکاری‌های مشترک در این زمینه شروع کنیم. همان‌طور که می‌دانید کشور ترکیه با استفاده از تولید سریال‌های تلویزیونی در تلاش است که جاذبه‌ها، فرهنگ و ... خود را به سایر کشورها معرفی کنید آیا ایران برای تبادل فرهنگ و حوزه نمایش و هنر خود در این زمینه برنامه‌ای دارد یا خیر؟

ترکیه در مورد تولید و فروش فیلم و سریال، مدت‌ها است وارد بازار جهانی شده و درآمد خوبی به دست می‌آورد. فیلم‌ها و سریال‌های ایرانی به خاطر تحریم‌ها نمی‌توانند فروش بین‌المللی داشته باشند. از این جهت آسیب زیادی به بخش تولید و فروش فیلم در خارج از کشور دارد. متأسفانه نمی‌توانیم از این فرصت استفاده کنیم. اما از لحاظ محتوایی و معنوی، فیلم‌های ایرانی و همچنین تهیه‌کنندگان و کارگردانان ایرانی سطح‌شان بسیار بالاست و از این لحاظ، فیلم‌های ایرانی بی‌نظیرند. 

البته سریال‌های ترکیه‌ای پیام، مفهوم و معنای خاصی ندارد. در حالی‌که سریال‌های ایرانی به لحاظ معنا و مفهوم و محتوا، بسیار خوب است منتها به واسطه تحریم که اشاره کردم نمی‌توانیم ورودِ خوبی به لحاظ فروش در سطح بین‌الملل داشته باشیم یا قراردادی با شرکت‌های بزرگی در حوزه پخش و توزیع فیلم داشته باشیم. به نظر می‌رسد باید تمهیدی برای رفع این مشکل، اندیشیده شود. 

همین الان که با شما صحبت می‌کنم سریال «یوسف پیامبر» در شبکه هفت ترکیه پخش می‌شود و سریال «مختارنامه»که پیش از این پخش شده و سریال‌های دیگر هم بسیار در ترکیه روی آنتن رفته است. سریال‌هایی که مخاطبان در ترکیه علاقه‌مندِ به محتوا و مفاهیمش هستند. مثلاً فیلم «بچه‌های آسمان» بیش از 50 بار در شبکه‌های ترکیه‌ای پخش شده است.

فیلم «به رنگ خدا» چند بار پخش شده است. فیلم‌های ایرانی مرتب پخش می‌شود و خواهان دارد. اما از لحاظ کیفیت سینما، سریال و فیلمسازی‌مان در سال‌های اخیر دچار عقب‌ماندگی شده است. از این لحاظ و بحث تجهیزاتی، وضعیت ترکیه از ما بهتر است. امروز در کانال‌هایشان فیلم‌هایی پخش می‌کنند که همه کیفیت «5k» دارند و به این سمت رفته‌اند. در حالی که ما هنوز بسیاری از فیلم‌هایمان را HD تولید نمی‌کنیم. 

این اتفاق در آینده می‌تواند مشکلات زیادی را به وجود آورد که مسئولین امر بایستی به دنبال رفع آن باشند. اما نکته‌ای که وجود دارد مردم ترکیه علاقه‌مند آثار ایرانی‌اند و فقط ما باید برای حضورِ بهتر در سطح جهانی، روی مشکلات کیفی و تجهیزاتی آثارمان متمرکز شویم و در جهت رفع آن برآییم. 

به سراغ موضوع برگزاری نمایشگاه کتاب برویم که در استانبول برگزار شد؛ اهمیت شرکت جمهوری اسلامی ایران در این‌گونه رویدادها چیست؟

حضور ایران در چنین نمایشگاه‌هایی، بسیار اهمیت دارد. حضور ما در نمایشگاه‌های بین‌المللی و بازار جهانی کتاب بسیار مهم است. هرچه قدر ما بتوانیم در این‌گونه برنامه‌ها و نمایشگاه‌ها شرکت کنیم و فعال‌تر باشیم می‌توانیم موفقیت‌های زیادی برای چاپ و نشر به دست آوریم که این نکته هم اهمیتِ حضور ما در این نمایشگاه را دو چندان می‌کند. 

راه‌اندازی خانه فرهنگ و همکاری‌های مشترک میان دو کشور چه تأثیری در دستیابی دولت مردمی آیت‌الله رئیسی به اهداف دیپلماسی فرهنگی ترسیم شده دارد؟

این نکته بسیار مهمی است که خانه فرهنگ ایران در استانبول باز شود و اینجا در این خصوص نقص داریم؛ چون این‌ها فعالیت‌های گسترده‌ای در ایران و تهران دارند ما اینجا متأسفانه فعالیت‌های فرهنگی‌مان هم از لحاظ نیروی انسانی و هم از لحاظ مکانی محدود شده است. لذا بسیار اهمیت دارد که خانه فرهنگ ایران اینجا تأسیس شود.

 درباره برنامه‌های آینده و چشم‌اندازتان برای ما بگویید.

برنامه‌هایی که در آینده مدنظرمان است، یکی دوره مترجمی زبان و ادبیات فارسی است که قصد داریم با مشارکت دانشگاه استانبول برگزار کنیم. برنامه‌های مختلفی هم در حوزه زبان و ادبیات فارسی و کلاس‌های زبان فارسی برگزار کردیم. برنامه دیگری علاوه بر دوره مترجمی، قرار است با حضور دانشجویان ایرانی برنامه‌ای برای شبِ یلدا داشته باشیم. همچنین مراسمی برای شهید سلیمانی در 5 دانشگاه خواهیم داشت. نمایشگاهی از عکسِ جنایت آمریکا در منطقه برپا می‌شود که در این خصوص کنفرانسی را تدارک خواهیم دید.  

 نکته بعدی درباره اجرای برنامه گروه‌های موسیقی ایرانی و نواحی است که آیا این اعزام به ترکیه یا بالعکس از ترکیه به ایران وجود دارد یا خیر؟

در یکی دو سال گذشته، اعزام گروه‌های موسیقی اتفاق افتاد، معمولاً می‌آمدند، اعزام می‌شدند و برنامه اجرا می‌کردند. گروه‌های فاخر موسیقی آمدند و در ترکیه خواندند. مثلاً آقای زندوکیلی و برنامه‌های دیگری از بخش خصوصی می‌آیند و می‌خوانند؛ برخی از موسیقی‌دانان پاپ و سنتی برنامه اجرا کردند.

در زمینه موسیقی مشکلی وجود ندارد بخش‌های خصوصی از طرف ایران آمدند هم به دنبال درآمدزایی خودشان بودند و هم برای حضور افرادی که تمایلی برای اجرای برنامه‌ موسیقی داشتند برنامه‌ریزی کردند. این کارهای ارزشمندی است و امیدواریم این حرکت‌ها استمرار داشته باشد. 

موضوع بعدی، برگزای جشنواره مشترک تئاتر است؛ آیا بسترهای آن فراهم شد؟

برگزاری تئاتر به دلیل زبانِ ترکی و مشکلاتی از این دست، کار را دشوار کرده است. چون تفهیم این‌گونه برنامه‌ها بسیار سخت است. سال‌های قبل یکی دو بار تئاتر در اینجا برگزار کردیم موفقیت‌آمیز نبود. به نظرمن برنامه تئاتر در اینجا جواب نمی‌دهد مگر اینکه گروه‌های تئاتری باشند که ترکی استانبولی اجرا کنند.

به نظر شما آیا ترکیه می‌تواند برای معرفی دقیق فرهنگ ایران به سایر کشورها به عنوان یک سکو شناخته بشود؟ با توجه به اینکه گردشگران خارجی زیادی میان آن کشور اگر ما برنامه فرهنگی داشته باشیم بدون تردید آنها هم علاقه‌مند به حضور خواهند بود؟

در مورد اینکه ترکیه بتواند فرهنگ ما را معرفی کند باید بگویم فرهنگ، شعر و زبان و ادبیات فارسی ایران ثبت جهانی شده و شهرت جهانی دارد. فقط اگر ما در نمایشگاه‌های بین‌المللی حضور داشته باشیم در بازار جهانی کتاب، دست برتر را داریم. می توانیم از این جهت، موفقیت‌های زیادی را برای کشورمان داشته باشیم. ما در حوزه تولید و تألیف کتاب، در رتبه خوب جهانی قرار داریم.

کتایون ریاحی

همچنین در حوزه نشر کتاب‌های کودک از جایگاه بالایی برخورداریم. در زمینه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در سطح بین‌المللی هم به لحاظ بازدیدکننده و هم به لحاظ ناشرینی که شرکت می‌کنند، شهرت جهانی دارد. هم از لحاظ استقبال مخاطبین در نوع خودش بی‌نظیر است و قابل مقایسه با نمایشگاه بین‌المللی کتاب استانبول نیست. نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به شهرت رسیده و خیلی‌ها دوست دارند در این نمایشگاه حضور پیدا کنند.

حضور مدیرعامل موسسه کتاب و همچنین مدیرکل مجامع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هیئت همراه‌شان و نویسندگان‌مان در نمایشگاه امسال استانبول بسیار مغتنم بود و نشست‌های مختلفی را توانستند با ناشران و مترجمین ترکیه‌ای داشته باشند؛ این جلسات نشان داد دو طرف توجه‌شان به بازار جهانی کتاب، رویکرد جدیدی است و هرچه قدر ما در این نمایشگاه بین‌المللی‌مان در کشورهای همسایه‌مان شرکت کنیم که می‌تواند برای ما مفید باشد.

چه در تولید کتاب و چه ترجمه کتاب و کتاب کودک و نوجوان و همه این‌ها دست برتر در منطقه داریم، می‌توانیم حضور فعالی داشته باشیم و حرف برای گفتن داریم. به نظرمان این دوستان در نمایشگاه نشان داد که ما در حوزه نمایشگاه کتاب حداقل در منطقه برتریم.

زندگی شخصی کتایون ریاحی

کتایون ریاحی متولد10 دی 1340، تهران بازیگر سینما و تلویزیون است. کتایون ریاحی کارشناس ادبیات و انسان شناسی است. او خواهر علیرضا ریاحی از دیگر بازیگران سینما در ایران است.

کتایون ریاحی

خانواده کتایون ریاحی

پدر و مادر وی شیرازی -گیلانی تبار هستند. پدر وی اردشیر ریاحی پزشک ارتوپد در بیمارستان چمران شیراز و مادرش گیتی ریاحی و همسرش نیز یکی از سهام داران اصلی شرکت اویل ورد آمریکا است.

کتایون ریاحی

بازیگری کتایون ریاحی

 ریاحی با نویسندگی برای کودکان آغاز و با فیلم «خبرچین» به سینما آمد. اما فیلم در نیمه راه متوقف شد و او برای بازی در فیلم «پاییزان» انتخاب شد. در آن زمان در سینما چندان موفق نبود اما با بازی در مجموعه «پدرسالار» توانست خود را مطرح کند و حضور او در مجموعه های «روزهای زندگی» و به ویژه مجموعهٔ تلویزیونی «پس از باران» از او چهره ای شناخته شده ساخت. بازی ریاحی در مجموعه های «پس از باران» و «شب دهم» نیز چشمگیر بود.

او پس از پنج سال دوری از سینما با بازی در «شام آخر» مهم ترین بازی دوران بازیگری خود را به معرض نمایش گذاشت و برای بازی در همین فیلم نامزد جایزهٔ بهترین بازی نقش اول زن از بیستمین جشنواره فیلم فجر شد.

کتایون ریاحی

«این زن حرف نمی زند» دیگر فیلمی بود که توانایی های کتایون ریاحی را نشان داد. ریاحی برای بازی در این فیلم هم نامزد جایزهٔ از هفتمین جشن خانه سینما شد.

آخرین بازی او در سریال یوسف پیامبر در نقش زلیخا بود. کتایون ریاحی در خرداد 1388 طی یاداشتی به سایت سیمافیلم، کناره گیری خود از دنیای بازیگری را اعلام کرد.

ماجرای حضور کتایون ریاحی در کنسرت ابی

در فروردین 92 تصاویر از کنسرت ابی در شهر لس انجلس منتشر شد که نشان می داد خانم ریاحی بدون حجاب در روی صحنه حضور دارد

کتایون ریاحی

مرحوم فرج‌ الله سلحشور و برخی مسئولان فرهنگی خواستار برخورد شدید با وی شدند، اما در نهایت مشخص شد آن شخص مهشید برومند همسر ابی بوده است !

ازدواج دوم کتایون ریاحی

خانم ریاحی در دومین تجربه خود با مسعود بهبهانی ازدواج کرد که وی از سهامداران اصلی شرکت «اویل ورد» آمریکا می باشد و بیشتر در آن ور آب حضور دارد

این زندگی هم دوام چندانی نداشت و در نهایت ازهم جدا شدند و حالا مجرد است

ازدواج اول کتایون ریاحی و پسرش

کتایون ریاحی قبل از شروع بازیگری با فرشید رحیمیان ازدواج کرد و از وی صاحب یک فرزند پسر بنام پوریا شد اما این زندگی در نهایت به جدایی و طلاق انجامید

شهرت «پس از باران» تا «زلیخا»

با بازی در مجموعه «پدر سالار» در سال 1374 خود را مطرح کرد و با سریال «پس از باران» در سال 1379 و «شب دهم» در سال 1380 چهره اش شناخته تر شد

کتایون ریاحی

اوج هنرمندی خانم ریاحی در آخرین تجربه بازیگری اش با سریال «یوسف پیامبر» در سال 87 و نقش زلیخا بود که به شدت مورد توجه قرار گرفت

کناره گیری کتایون ریاحی از بازیگری

خانم بازیگر در سال 1388 بعد از بازی در سریال یوسف پیامبر در نقش زلیخا با یادداشتی اعلام کرد بخاطر فضاهای موجود در سینما از حرفه بازیگری کناره گیری می کند

او گفت می خواهد شیرینی سریال یوسف پیامبر در زائقه اش بماند

فیلم های کتایون ریاحی

1387 - دعوت (ابراهیم حاتمی کیا)

1382 - تارا و تب توت فرنگی (سعید سهیلی)

1381 - این زن حرف نمی زند (احمد امینی)

1381 - بانوی من (یدالله صمدی)

1381 - جایی (مهدی کرم پور)

1380 - شام آخر (فریدون جیرانی)

1375 - لاک پشت (علی شاه حاتمی)

1374 - ماه مهربان (قاسم جعفری)

1371 - قافله (مجید جوانمرد)

1371 - تماس شیطانی (حسن قلی زاده)

1369 - حکایت آن مرد خوشبخت (رضا حیدرنژاد)

1369 - آپارتمان شماره 13 (یدالله صمدی)

1367 - کشتی آنجلیکا (محمدرضا بزرگ نیا)

1367 - آخرین لحظه (فرخ انصاری بصیر)

1366 - غریبه (رحمان رضایی)

1366 - خبرچین (نصرت الله زمردیان، مازیار پرتو)

1366 - پاییزان (رسول صدرعاملی

کتایون ریاحی

مجموعه های تلویزیونی کتایون ریاحی

1386–1387یوسف پیامبرفرج الله سلحشور

1384مرده متحرکرضا کریمی

1380شب دهم حسن فتحی

1378–1381روشن تر از خاموشیحسن فتحی

1378–1379پس از بارانسعید سلطانی

1377–1378روزهای زندگیسیروس مقدم

1377خبرنگار خارجیمحمدحسین لطیفی

1376–1377فردا دیر استحسن فتحیشبکه 3

1376–1377شرکتعبدالله باکیده

1375–1376بازگشت پرستوهاابوالقاسم طالبی

1375پهلوانان نمی میرندحسن فتحی

1375صدای صنوبرشاپور قریب

کتایون ریاحی

1373عاطفهحسن فتحی

1373پدرسالاراکبر خواجویی

1372همسایه هاحسن فتحی

1371دردسرمجید ماهیچی

1365–1364سایهٔ همسایه اسماعیل خل

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.