کد خبر : 19096 / /
/

یارانه نان/یارانه نقدی/یارانه معیشتی/ یارانه جدید

خبر مهم برای یارانه بگیران/ چه زمانی اقساط وام یک میلیونی یارانه تمام می‌شود؟

شب گذشته یارانه جدید به حساب سرپرستان خانوار واریز شد. یارانه‌ای که اگرچه قابل برداشت نیست اما اقساط وام کرونا از آن کسر شده است. حالا این سوال مطرح شده که اقساط وام یک میلیونی یارانه چه زمان تمام می‌شود؟

خبر مهم برای یارانه بگیران/ چه زمانی اقساط وام یک میلیونی یارانه تمام می‌شود؟

یارانه نقدی برای کمک به اقشار کم درآمد جامعه مطرح شد. یارانه نقدی در سال های بعد از سبد خانوارهای پولدار حذف شد. با قول هایی که رئیسی داده است یارانه نقدی در دولت جدید با تغییراتی همراه خواهد شد. یارانه نقدی ابتدا در دولت احمدی نژاد ایجاد شد. خبرهای جدید پیرامون یارانه نقدی را اینجا بخوانید.

شب گذشته یارانه جدید به حساب سرپرستان خانوار واریز شد. یارانه‌ای که اگرچه قابل برداشت نیست اما اقساط وام کرونا از آن کسر شده است. حالا این سوال مطرح شده که اقساط وام یک میلیونی یارانه چه زمان تمام می‌شود؟

در سال ۹۹ دولت در دو مرحله وام یک میلیون تومانی کرونا برای مردم واریز کرد و قرار شد اقساط ۳۵ هزار تومانی وام کرونا، ماهانه از یارانه نقدی و معیشتی کسر شود.

مرحله اول واریز وام کرونا تیرماه انجام شد و تاکنون مردم ۲۲ قسط آن را پرداخت کرده‌اند. با توجه به اینکه مهلت بازپرداخت اقساط، ۳۰ ماهه بود، ۸ ماه دیگر از بازپرداخت وام اول کرونا باقی مانده است.

مرحله دوم وام کرونا هم آذر ماه ۹۹ به حساب سرپرستان واریز شد و تاکنون ۱۶ قسط آن از حساب یارانه مردم کسر شده و ۱۴ قسط دیگر آن باقیمانده است.

وام-کرونا-1024x299

بر این اساس، ۸ ماه از اقساط اولین وام کرونا باقیمانده و اقساط وام یک میلیونی کرونا آذر ماه سال جاری تمام می‌شود.

از دومین مرحله وام کرونا هم ۱۴ قسط دیگر باقی مانده است. پس اقساط این وام هم اردیبهشت ۱۴۰۲ به پایان می‌رسد.

شب گذشته همزمان با واریز اولین مرحله از یارانه‌های جدید، مبلغ ۳۵ هزار تومان از یارانه همه مشمولان کسر شد.

با توجه به اینکه قرار است کلیه یارانه‌ها با هم تجمیع شود و در قالب یک یارانه واریز شود و با توجه به مبلغ کسر شده وام دیشب، احتمالا مدت زمان بازپرداخت اقساط طولانی‌تر می‌شود.

یعنی ۲۲ ماه دیگر، معادل دو سال آینده برداشت اقساط وام کرونا ادامه دارد./تجارت نیوز

* افزایش حقوق بازنشستگان کی اعمال می شود؟

وی از اعمال افزایش حقوق بازنشستگان در فیش حقوقی اردیبهشت خبر داد و گفت: اگر هم به هر دلیل به اردیبهشت نرسد، قطعا معوقات از ابتدای فروردین پرداخت خواهد شد و حتما در حقوق خرداد لحاظ خواهد شد.

وی گفت: براساس ماده 96 قانون تامین اجتماعی حداقل سالی یکبار باید مستمری یا همان حقوق بازنشستگی توسط هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی تصویب شود و برای تصمیم گیری نهایی به هیات دولت یا هیات وزیران ارسال شود.

عبدالملکی درباره وام قرض الحسنه بازنشستگان نیز یادآور شد: سال گذشته 40 درصد وام قرض الحسنه بازنشستگان را افزایش دادیم و در بازنشستگی کشوری وام‌های ازدواج فرزندان این افراد متجمع شده بود همه را یکجا پرداخت کردیم و تصویب کردیم و امسال هم حتما ثبت نام‌هایی که شده است تلاش می‌کنیم در اسرع وقت پرداخت کنیم.

وی افزود: در سایر حوزه‌های رفاهی مثل خرید اقساطی از مراکز فروشگاهی دیگر هم یک سامانه‌هایی شکل گرفته که بخشی اش کار می‌کند و بخشی اش در آینده نزدیک، کار خودش را شروع خواهد کرد.

عبدالملکی درباره مسکن کارگری نیز گفت: در حوزه مسکن کارگری یکی از مصوبات شورای عالی کار که البته باید در جلسه هیات دولت هم مطرح بشود افزایش تقریبا 200 هزار تومانی حق مسکن کارگران است و مساله تفاهم نامه‌ای که با وزارت راه و شهرسازی پنج شش ماه قبل برای ساخت 400 هزار واحد مسکونی کارگری امضا کردیم.

وی افزود: تقریبا 400 هزار نفر از جامعه کارگری در سامانه نهضت ملی تولید مسکن ثبت نام کردند که عمدتا شناسایی شدند و بخشی از زمین‌ها شناسایی شده و اختصاص یافته است و کار بعضی شروع شده و بقیه هم به مرور شروع خواهد شد. این مرحله اول کار از سالانه یک میلیون واحد مسکونی است که در مرحله اول توانستیم 400 هزار واحد را برای کارگران درنظر بگیریم.

وزیر امور تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه درحال حاضر بیش از 35 مدل قرارداد کار داریم که بخشی از آن قرارداد‌ها سفید امضاء هستند، گفت: این یکی از مشکلات جامعه کارگری است و رئیس جمهور هم دستور ویژه برای این قضیه دادند و امروز هم حضرت آقا تاکید کردند، این موضوع ِ قرارداد‌های موقتی و بسیار کوتاه مدت یا قرارداد‌های سفید امضاء باید رسیدگی ویژه شود.

وی با تاکید بر تامین امنیت شغلی کارگران افزود: در این خصوص کمیته‌ای باحضور نمایندگان کارگری و کارفرمایی تشکیل دادیم تا با رعایت اصل سه جانبه گرایی، موضوع قرارداد‌های موقتی و بسیار کوتاه مدت یا قرارداد‌های سفید امضاء رسیدگی ویژه شود، به نحوی که نظم و انضباط بهم نریزد، یعنی کارفرما را خیلی در مضیقه نگذارد، امنیت شغلی هم برای کارگر ایجاد کند و دو ماه هم به آن‌ها فرصت دادیم که به راهکار عملیاتی برسند.

عبدالملکی با اشاره به غیرقانونی بودن قرادادهای سفیدامضاء گفت: همه این قرارداد‌های سفید امضاء قانونا ممنوع است، درپی راهکار عملیاتی هستیم که این چیزی که قانون رویش صحه گذاشته بتوانیم با ضمانت اجرایی عملیاتی کنیم.

وزیر امور تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: اگر راهکار قرارداد‌های موقتی و سفیدامضاء احتیاج به مصوبه هیات وزیران داشته باشد پیگیری می‌کنیم، اگر احتیاج به قانون داشته باشد لایحه تنظیم خواهد شد، اگر مقررات داخلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شدنی باشد یا مصوبات شورای عالی کار که بلافاصله تصویب و اجرا می‌کنیم.

یارانه معیشتی

چگونه بفهمیم در چه دهکی هستیم؟

* دیشب بود که سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور، اعلام کرد که به دهک های اول تا سوم جامعه به مدت دو ماه یارانه معیشت ۴۰۰ هزار تومانی، برای دهک های چهارم تا نهم به مدت دو ماه یارانه معیشت ۳۰۰ هزارتومانی پرداخت شده و یارانه نان و بنزین و دارو همچنان ادامه خواهد داشت.

* بدین ترتیب دهک دهم که خانوارهای مرفه هستند این یارانه معیشتی را دریافت نخواهند کرد.  بر اساس اعلام دولت، ۲۳ میلیون خانوار که معادل ۷۲ میلیون نفر از مردم هستند، یکی از یارانه های معیشتی ۳۰۰ یا ۴۰۰ هزار تومانی را دریافت کرده اند. رییس جمهور گفت که این یارانه ها تنها به مدت دو ماه پرداخت شده و پس از آن کوپن الکترونیکی برای کالاهای اساسی داده خواهد شد.

* بعد از این صحبت ها بود که بسیاری از سرپرستان خانوار پیامک واریز یارانه های معیشتی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی را دریافت کردند اگر چه بسیاری گفته اند که امکان برداشت این یارانه وجود ندارد. اما با واریز این یارانه های معیشتی بسیاری از خود می پرسند چگونه بفهمیم در چه دهکی هستیم؟ چگونه بفهمیم دهک چندم هستیم؟ چگونه دهک خود را مشخص کنیم؟ در ادامه مطلب به این سوالات پاسخ داده خواهد شد.

* بر اساس داده های مرکز آمار ایران فاصله درآمدی دهک اول و دهم درآمدی در سال گذشته معادل ۱۰۶ میلیون تومان در سال بوده است و این یعنی اینکه درآمد ۱۰ درصد از خانوارهای پردرآمد به طور متوسط سالی ۱۰۶ میلیون تومان بیشتر از خانوارهای کم درآمد است، عددی که در بازه ماهانه در حدود ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برآورد شده است. در جدول زیر که توسط اقتصاد نیوز تهیه شده و برای سال ۱۴۰۰ است، دهک افراد با توجه به درآمد ماهانه خانوار تعیین شده است که با توجه به افزایش تورم در سال ۱۴۰۱، این اعداد افزایش خواهند یافت هر چند در ترتیب آن ها تغییری رخ نخواهد داد.

یارانه نقدی

* بدین ترتیب با محاسبه درآمد خانواده خودتان در سال گذشته می توانید با کمک این جدول دهک خانواری خودتا را تعیین کنید. به طور کلی اگر کمتر از سه تا چهار میلیون درآمد ماهیانه خانوار شماست در دهک های پایین (زیر دهک پنجم) قرار گرفته و درآمد ۴ تا ۵ میلیونی خانوار شما را در دهک های متوسط قرار می دهد. درآمد ماهیانه نزدیک به ۱۰ میلیون تومان یا بیشتر نیز شما را در دهک نهم و دهم قرار می دهد. حجت عبدالمالکی، وزیر رفاه درباره اعتراض شهروندان به دهک بندی خانوارهایشان گفته است:

* ما یک دهک بندی اولیه را انجام و آخرین اطلاعات را (۱۷ اردیبهشت) به سازمان هدفمندی یارانه‌ها ارائه دادیم، البته دائم اطلاعات جدید می‌رسد و ممکن است اعتراضاتی هم از گذشته وجود داشته باشد که سامانه‌هایی برای رسیدگی به این اعتراضات درنظر گرفته شده است. در این روند، ما دو شکل اعتراض را می توانیم داشته باشیم که هر دو بررسی می شود؛ نخست اینکه «چرا جزو یارانه بگیرها نیستم؟» که به زودی و در همین روزها از سوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها، سامانه‌ای برای پاسخ دهی به آن آماده و راه اندازی می شود.

* اعتراض دیگر این است که «چرا من در این دهک درآمدی هستم؟» مثلا ممکن است فرد بگوید “چرا من را در دهک هشت قرار داده‌اید، به نظرم در دهک پنج هستم.” این اعتراض درباره دهک بندی مربوط به وزارت رفاه است که سامانه آن نیز آماده شده است. بعد از اعلام اینکه هر فرد در کدام دهک درآمدی است، اگر شخصی معترض بود هم به سامانه‌ای که اعلام خواهد شد مراجعه و موارد را ثبت می‌کند و پس از بررسی‌های لازم به او اطلاع داده می شود که اعتراضش وارد است یا دهک بندی با توجه به اطلاعات اقتصادی اش درست انجام شده است.

* پیش از این، بر اساس آمار سال ۱۳۹۹ مرکز آمار ایران، اگر هزینه کلی خانوار شما (هزینه زندگی کل اعضای خانواده) بین ۷۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در سال باشد شما در دهک اول قرار گرفته که جزو ۱۰ درصد فقیرترین خانوارهای جامعه خواهید بود. در صورتی که هزینه خانوار شما حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان یا همین حوالی باشد در دهک دوم و در صورتی که هزینه خانوار نزدیک به دو میلیون تومان باشد در دهک سوم قرار خواهید داشت. خانوارهای دارای هزینه ماهیانه حدود سه میلیون دهک چهارم به شمار آمده و اگر هزینه خانوار ماهیانه سه میلیون و نیم باشد در دهک پنجم قرار می گیرید. هزینه چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی خانوار در ماه شما را در دهک ششم قرار می دهد و با ۵ میلیون هزینه خانوار در دهک هفتم قرار خواهید گرفت.

* دهک هشتم هزینه خانوار ماهیانه ای شش میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی داشته و بالاخره دهک نهم هزینه ماهیانه حدود ۸ میلیون تومانی خواهد داشت. دهک دهم که ثروتمندترین بخش جامعه است نیز هزینه ماهیانه خانوار حدود ۱۶ میلیون تومانی خواهد داشت. اما این اعداد و ارقام در سال ۱۴۰۰ برای دهک اول به حدود ۲ میلیون و دهک دهم به ۲۰ میلیون و پانصد هزار رسید که در سال ۱۴۰۱ نیز افزایش خواهد داشت. در واقع باید عدد درصد نرخ تورم به هزینه های هر دهک از جامعه اضافه شود تا به هزینه خانوار در ماه رسیده و دهک آن خانوار مشخص شود.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.