کد خبر : 18133 / /
/

حقوق کارگران/افزایش حقوق کارگران

خبر مهم درباره حقوق کارگران و مسکن کارگری در سال 1401/بالاخره حقوق کارگران چقدر اضافه شد؟

معاون وزیر کار درباره دستمزد کارگران و مسکن کارگری در سال 1401 توضیحاتی ارائه کرد.

خبر مهم درباره حقوق کارگران و مسکن کارگری در سال 1401/بالاخره حقوق کارگران چقدر اضافه شد؟

به ماه‌های آخر سال نزدیک می‌شویم و باز هم گمانه‌زنی‌ها درباره میزان حقوق کارگران بالا گرفته است و همه به دنبال این هستند که بدانند در سال ۱۴۰۰ میزان حقوق کارگران چه می شود.اما تا قبل از اینکه تصمیم میزان حقوق کارگران به صورت عمومی اعلام شود، حدس و گمانه‌هایی در میان مردم و رسانه‌هادرباره حقوق کارگران اعلام می‌شود. در این مقاله قصد داریم تا مبلغ مشخص شده برای حقوق کارگران ۱۴۰۰ را برای شما عنوان کنیم که به تصویب نمایندگان مجلس و دولت رسیده است.

محمد چکشیان در نشست خبری مراسم گرامیداشت هفته کارگر با تبریک این هفته به کارگران شریف و زحمتکش جامعه کار و تولید به تشریح برنامه های این هفته پرداخت.

وی گفت: همه ساله ۵ تا ۱۱ اردیبهشت ماه به عنوان هفته کارگر اعلام شده و به پاس گرامیداشت کارگران در این هفته برنامه‌های مختلفی به اجرا درآمده است.ستاد اجرایی هفته کارگر تاکنون در ۱۱ کمیته اجرایی، طراحی و برنامه ریزی شده است.هفته کارگر امسال در حالی آغاز می شود که سال ۱۴۰۱ به عنوان سال تولید،‌اشتغال آفرین و دانش بنیان نامگذاری شده است.

معاون فرهنگی اجتماعی وزیر کار، تجدید میثاق با آرمان‌های بنیانگذاران جمهوری‌اسلامی ایران و حضور کارگران و مسئولان و وزیر کار در مرقد مطهر حضرت امام و گلزار شهدا، دیدار با خانواده های شهدای کارگری، دیدار رئیس مجلس با کارگران، به صدا درآمدن زنگ کار در یکی از مدارس، برگزاری جشنواره امتنان از کارگران و بنگاه‌های تولیدی با حضور رئیس جمهور، تقدیر از زنان جامعه کار و تولید، استقرار پایگاه های سنجش سلامت و انجام معاینات رایگان با همراهی خانه‌های بهداشت کارگری و افتتاح مراکز آموزش جوار کارگاهی از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه ای را از جمله برنامه های هفته کارگر ۱۴۰۱ برشمرد.

چکشیان مهمترین اهداف هفته کارگر امسال را اعتقاد به اصل ما می توانیم، ارج نهادن به خدمات ارزنده کارگران و کارفرمایان و جامعه کار و تولید، تکریم کار و رزق حلال و تقویت و اعتلای فرهنگ کار و معرفی کارگران و واحدهای نموئنه کشوری در جشنواره امتنان عنوان کرد.

وی از کارگران به عنوان موتور محرک و عامل اثرگذار در تولید و پیشرفت کشور نام برد و افزود: درهفته کارگر باید بزرگداشت کارگر به عنوان نیروی انسانی جامعه کار و تولید،‌صنعت و عامل اصلی بهره وری اقتصاد کشور مورد توجه قرار گیرد و تبیین شود که اگر نیروی انسانی با نشاط، امیدوار، رشد یافته، سالم و انگیزه مند باشد حرکتهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی کشور با توان و قدرت بیشتری صورت خواهد گرفت.

وی افزود: شهید مطهری یکی از عوامل موثر در تربیت نیروی انسانی را در کار عنوان کرده اند و ما نیاز داریم، مولفه های ارتقای فرهنگ کار و تعاون، مشارکت و کارآفرینی را ترویج کنیم.بر این اساس یکی از رویکردهای ما علاوه بر توجه به فرهنگ کار و ارتقای آن، نقش آفرینی مردم و تشکل ها و گروههای مردمی به عنوان نماد است تا دغدغه مقام معظم رهبری که فرمودند "تا مردم وارد کار نشوند هیچ کاری به سرانجام نمی رسد"محقق شود.

به گفته چکشیان، نهضت ملی ارتقای فرهنگ کار در سال ۱۴۰۱ آغاز خواهد شد تا در بحث فرهنگ کار تحول اساسی در جامعه ایجاد شود.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت کار در ادامه در پاسخ به سوالی درباره شنیده شدن خبر تغییر مصوبه دستمزد کارگران اینطور بیان کرد: یکی از دستاوردهای بزرگ دولت سیزدهم، افزایش حقوق و دستمزد کارگری است و در این راستا زحمات ویژه ای از سوی تشکل های کارگری وکارفرمایی کشیده شده و گفت و گوها به شکل سه جانبه گرایی صورت گرفته است.

وی گفت: همه شرکای اجتماعی در کنار هم بودند و در این باره بحث و گفت وگو کردند تا به نتیجه رسیدند؛ ممکن است در این بین سوالات و نقدهایی هم وجود داشته باشد ولی در مجموع همه شرکای اجتماعی افزایش دستمزد را به نفع جامعه کار و تولید و رونق اقتصاد کشور دانستند که از این جهت معتقدم کمک بزرگی به سرمایه ها و نیروهای انسانی کشور خواهد بود لذا تا این لحظه خبری مبنی بر اینکه چیزی تغییر کرده باشد نداریم.

چکشیان درعین حال در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکن کارگری و آمار کارگران ثبت نام کرده گفت: در بحث ساخت مسکن، وزارت راه و شهرسازی برای احداث ۱۶۰ هزار واحد مسکونی برای مجموعه بهزیستی که زیر مجموعه وزارت کار قرار دارد، تفاهم نامه ای جداگانه امضا کرده و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی هم غیر از مجموعه بهزیستی در قالب تفاهم‌نامه ای مشترک میان وزارت کار و وزارت راه و شهرسازی به امضا رسیده است.

معاون وزیر کار گفت: به دنبال امضای تفاهم نامه ستاد اجرایی آن میان وزارت کار و راه و شهرسازی شکل گرفته و احصای افراد ثبت نام کننده صورت گرفته است. همچنین نیروهایی که از قبل از جامعه کارگری در این طرح ثبت نام کرده بودند شناسایی شده و جانمایی زمین‌هایی که برای این قضیه اختصاص پیدا کرده انجام شده است.

به گفته وی، تاکنون ۳۵۸ هزار و ۷۰۰ نفر از جامعه کارگری که در مرحله اول ثبت نام کرده اند شناسایی شده و در دستور کار قرار گرفته اند.

چکشیان گفت: در برخی موارد زمین‌ها تهیه و آماده سازی شده و تعاونی‌ها شروع به کار کرده اند و تلاش شده تا از ظرفیتهایی که در وزارتخانه به کاهش هزینه ها و تسهیل استفاده از امکانات کمک می کند استفاده شود.

هادی بهداد ـ مدیرکل امور اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست جزییات بیشتری در این خصوص ارائه کرد و گفت: مسکن از جمله دغدغه های مهم کارگران است. با توجه به قانون جهش تولید مسکن و اینکه ثبت نام کارگران تا پایان سال در طرح نهضت ملی مسکن ادامه داشته هنوز آمار دقیقی از افرادی که ثبت نام کردند وجود ندارد ولی حدود ۳۶۰ هزار نفر از کسانی که در مرحله قبل هم ثبت نام کرده بودند اطلاع رسانی شدند تا در این مرحله هم ثبت نام کنند و عملا به آمار این مرحله افزوده می شوند.

وی گفت: یکی از چالشهایی که در طرح های قبلی داشتیم این بوده که به دلایل مختلف از جمله مالی بسیاری از افرادی که ثبت نام کرده بودند در طرح قبل، موفق به ورود به طرح و تامین آورده اولیه و اختصاص پروژه نشده بودند لذا ۳۵۸ هزار نفر هنوز مانده اند که صاحب مسکن نشده اند. ما تلاش داریم با تعریف بسته ها و مدل های تامین مالی و حمایت مستقیم وزارتخانه از این اقشار بر اساس دهکها مقدمات بهره مندی آنها از این تسهیلات و شرایط را فراهم کنیم./خبرآنلاین

حقوق کارگران

حداقل حقوق کارگران چقدر است؟

بر اساس توافق اعضای شورای عالی کار، حداقل دستمزد کارگران ۱۴۰۱ از دو میلیون و ۶۵۵ هزار تومان به چهار میلیون و ۱۷۹ هزار تومان افزایش یافت. بر این اساس کمک هزینه مسکن از ۴۵۰ به ۶۵۰ هزار تومان و بن کارگری از ۶۰۰ هزار تومان به ۸۵۰ هزارتومان افزایش پیدا کرد.

حجت‌ا… عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه احتماعی نیز درباره حداقل حقوق کارگران گفت: حداقل حقوق یک کارگر با دو فرزند از چهار میلیون و ۳۷۶ هزار تومان به شش میلیون و ۷۲۵ هزار تومان افزایش یافت.

آن‌طور که عبدالملکی گفت: حقوق یک خانواده با یک فرزند نیز از چهار میلیون و ۱۱۱ هزار تومان به شش میلیون و ۳۰۷ هزار تومان رسید./همشهری

دستمزد کارگران مشخص شد

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:حداقل حقوق کارگران ۵۷ درصد افزایش پیدا کرد.

کمک هزینه مسکن از ۴۵۰ به ۶۵۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد.

بن کارگری از ۶۰۰ هزار تومان به ۸۵۰ هزارتومان افزایش پیدا کرد.

حداقل حقوق یک کارگر با دو فرزند ۶ میلیون و ۷۲۵ هزارتومان تعیین شد.

حداقل حقوق یک کارگر با ۱ فرزند ۶ میلیون و ۳۰۷ هزار تومان تعیین شد.

حقوق کارگران

کف مطالبه کارگران

آخرین رقمی که به‌عنوان پیشنهاد کارگران در مورد مزد۱۴۰۱منتشر شده مربوط به هادی ابوی، عضو کارگری شورای‌عالی کار است که اعلام کرده: رقم پیشنهادی گروه کارگری برای دستمزد ۱۴۰۱ با توجه به سبد معیشت ۸میلیون و ۹۷۹هزارتومانی و نرخ تورم انتظاری سال آینده، ۱۱میلیون تومان است. البته این پیشنهاد رسمی گروه کارگری نیست و دیگر نمایندگان کارگری نیز در گفت‌وگو با همشهری حاضر به ارائه عدد و رقم‌های ردوبدل شده در شورای‌عالی کار نیستند. 

فرامرز توفیقی، یکی از نمایندگان کارگران در شورای‌عالی کار در گفت‌وگو با همشهری، با تأکید بر اینکه به‌جز هزینه معیشت، هنوز توافق جدیدی در مذاکرات مزدی انجام نشده، می‌گوید: شرکای اجتماعی از سال‌ها پیش یک قرار نانوشته دارند که در زمان مذاکرات مزد، پیشنهادهای خود یا طرف مقابل را به خارج از شورا منتقل نمی‌کنند تا فضای مذاکرات تحت‌تأثیر قرار نگیرد. توفیقی اتفاق مثبت در مذاکرات مزد۱۴۰۱را رعایت بی‌طرفی دولت و تمرکز بر تسهیل‌گری اعلام می‌کند و می‌افزاید: تا اینجای کار نمایندگان دولت هیچ مداخله‌ای در تعیین مزد نداشته‌اند و فقط تلاش کرده‌اند حصول توافق کارفرمایان و کارگران را تسهیل کنند درحالی‌که در سال‌های قبل به‌دفعات دولت در نقشه مداخله‌گر ظاهر و حتی مصوبه مزد سال۹۹ بدون امضای کارگران ابلاغ شد. توفیقی، قبلا در گفت‌وگو با همشهری گفته بود در جریان تعیین مزد براساس ماده۴۱ قانون کار که نرخ تورم و هزینه معیشت را ملاک قرار می‌دهد، باید اثر نرخ تورم روی هزینه‌ها برآورد شود نه اینکه مزد پایه به‌اندازه نرخ تورم افزایش یابد؛ چراکه به‌دلیل شکاف مزد و معیشت، این مقدار افزایش نمی‌تواند هزینه‌های تحمیل شده از ناحیه تورم را جبران کند.  با این تفاصیل، اگر فرض بر این باشد که کارگران هم در شورای‌عالی کار نرمش نشان دهند و کف مطالبات خود را تا جبران هزینه تحمیل شده از سوی تورم پایین بیاورند، در این صورت می‌توان اینگونه محاسبه کرد که هزینه معیشت یک خانوار ۳.۳نفره در بهمن امسال ۸میلیون و ۹۷۹هزار تومان تعیین شده و براساس تورم انتظاری قرار است تا پایان سال بعد ۳۰درصد دیگر نیز به آن افزوده شود. در این وضعیت هزینه معیشت کارگران ۲.۷میلیون تومان اضافه خواهد شد و براساس مطالبه قبلی کارگران، در بدترین وضعیت ممکن باید معادل این رقم به حداقل دریافتی یک خانوار کارگری ۳.۳نفره اضافه شود. به گزارش همشهری، مزد و مزایای دریافتی این خانوار در سال‌جاری ۴میلیون و ۵۰هزار تومان بوده و برای تحقق این مطالبه، باید کل این رقم معادل ۶۶.۶درصد افزایش پیدا کند و به ۶میلیون و ۷۵۰هزار تومان برسد. 

در این میان اگر کارفرمایان همچنان اصرار دارند که فقط حداقل مزد افزایش یابد و مزایا تغییر نکند، باید با افزایش ۱۰۱درصدی مزد پایه موافقت کنند تا هزینه تحمیل‌شده به معیشت کارگران جبران شود./همشهری

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.