کد خبر : 23338 / /
/

نهضت ملی مسکن | شرایط طرح نهضت ملی مسکن

دولت با اجرای طرح نهضت ملی مسکن همچنان به مردم بی توجهی می کند! | مردم در قالب نوشتن نامه به دولت اعتراض کردند

تعدادی از متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن خواستار توجه دولت به استطاعت مالی متقاضیان در تامین آورده اولیه برای مشارکت در طرح فوق و نیز توان آنها در پرداخت اقساط وام آن شدند.

دولت با اجرای طرح نهضت ملی مسکن همچنان به مردم بی توجهی می کند! | مردم در قالب نوشتن نامه به دولت اعتراض کردند

نهضت ملی مسکن طرحی برای اقشار با درآمد پایین است. نهضت ملی مسکن برای کسانی است که شرایط خاصی را همچون بیوگی، اعتیاد و ... داشته باشند. نهضت ملی مسکن می تواند برای خارجیان مقیم در کشور مانند افغان ها که شرایط زندگی در کشور را ندارند نیز مناسب باشد. نهضت ملی مسکن از طرح هایی است که دولت آن را به صورت پروژه در برخی اراضی اجرا می کند. افراد زیادی در جامعه برای ثبت نام نهضت ملی مسکن اقدام کرده اند.

نهضت ملی مسکن

این متقاضیان در نامه‌ای اظهار کردند: سیاست ضد تولید دولت قبل از جمله در عرصه مسکن در حالی بود که تولید مسکن جزو ضرورت‌های اقتصاد ایران است. دولت قبل در شرایطی سیاست رها‌سازی بخش مسکن را در پیش گرفت که می‌توانست بدون توجه به تحریم‌ها، مسکن را به عنوان یک پیشران اقتصادی به فرصت رونق تولید و اشتغال و تأمین نیاز اساسی مردم تبدیل کند اما روحانی و کابینه‌اش بخش مسکن را به امان دلالان و سوداگران رها کردند و خانه‌دار شدن برای اقشار مستأجر را به یک آرزو تبدیل کردند. این ترک فعل و سوءمدیریت فاحش و لجبازانه فشار به بی‌خانمان‌ها و مستأجران را افزایش داد و هزاران شغل را از مردم دریغ کرد. 
اما خوشبختانه دولت مردمی به احیای تولید داخلی از جمله در بخش مسکن به عنوان پیشران بزرگ اقتصادی اهتمام دارد و به همین خاطر در دل‌های مردم امید آفریده است. اقشار مستأجر با تمرکز دولت بر گسترش ساخت و ساز در مقابل رکود عمیق ساخت و ساز در دولت قبل، به حل نابسامانی در بازار مسکن امیدوار شده‌اند. در این میان، یکی از نکات مهم مربوط به نهضت ملی مسکن، آورده اولیه متقاضیان و نیز بازپرداخت وام است. طبعا افرادی که خانه ندارند و مستأجر هستند، توانایی تأمین آورده اولیه زیاد یا کنار گذاشتن ماهیانه 6، هفت یا هشت میلیون تومان برای اقساط بازپرداخت وام را ندارند، زیرا تأمین مخارج زندگی و پرداخت اجاره سرسام‌آور مسکن فعلی از جمله هزینه‌هایی است که متقاضیان درگیر آن هستند.
بر اساس مشاهدات عینی، متأسفانه عده‌ای از مستأجران با این تلقی که هر ماه باید مبلغ هنگفتی را برای تأمین هزینه نهضت ملی مسکن کنار بگذارند و به همین دلیل دچار ناتوانی در تأمین هزینه‌های زندگی می‌شوند، از ثبت‌نام در این طرح خودداری کرده‌اند. از این رو شایسته است دولت انقلابی که در راستای حل مشکل مسکن و نابسامانی به ارث رسیده از دولت قبل، همت کرده و در حال اجرای طرح نهضت ملی مسکن است، به موضوع توان مالی متقاضیان این طرح در تأمین آورده اولیه و نیز میزان استطاعت آنها در پرداخت اقساط ماهیانه توجه کنند تا این افراد همزمان با تأمین معاش زندگی فعلی خود و پرداخت اجاره مسکن، بتوانند مبلغ آورده نهضت ملی مسکن را نیز بپردازند و طعم شیرین خانه‌دار شدن را هم بچشند.
نهضت ملی مسکن

وام نهضت ملی مسکن به 700 میلیون افزایش خواهد یافت؟

به گزارش خبر آزاد، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی با حضور در برنامه جهان‌آرا با یادآوری این‌که طی 10 سال گذشته به دلیل عدم توجه به بخش مسکن بین عرضه و تقاضا فاصله زیادی به‌وجود آمده است‌،‌اظهار کرد: در کشور 8 میلیون مستأجر داریم، ضمن این‌که با توجه به ازدواج‌ها،‌ سالانه نیازمند ساخت 700 تا 800 هزار واحد مسکونی هستیم.

وی ادامه داد: برای رفع این نیازها، رئیس‌جهموری دستور ساخت 4 میلیون مسکن را داد که البته اگر سالانه یک میلیون مسکن را هم بسازیم باز با کمبود مواجه خواهیم بود.

وی با اشاره به ثبت‌نام 5.4 میلیون متقاضی در نهضت ملی مسکن و پالایش 3.2 میلیون نفر از این تعداد،‌ افزود:  تاکنون اراضی یک میلیون و 500 هزار واحد  تامین شده و تا شهریور اراضی 3.2  میلیون واحد تعیین تکلیف خواهد شد.

وی با یادآوری این‌که همه زمین‌های واگذار شده به مردم در نهضت ملی مسکن 99 ساله و رایگان است، بیان کرد: در دولت نهم و دهم برای 1.6 میلیون مسکن زمین تامین شده اما در نهضت ملی مسکن زمین 3.2 میلیون واحد تامین می‌شود و 800 هزار واحد نیز مسکن روستایی است.

نهضت ملی مسکن

هزینه 7 میلیون تومانی ساخت هر مترمربع نهضت ملی مسکن 

وزیر راه و شهرسازی در ادامه با بیان این‌که به دلیل تورم امکان پیش بینی قیمت تمام شده ساخت وجود ندارد، تصریح کرد: هزینه ساخت هر متر مربع 6 تا 7 میلیون با تورم امروز تمام می شود اگر تسهیلات نهضت ملی مسکن به 700 میلیون تومان برسد بخشی از مشکل رفع می شود که ما این موضوع را به دولت و شورای پول و اعتبار پیشنهاد داده ایم.

قاسمی گفت: اقساط تسهیلات نهضت ملی مسکن 20 ساله و پلکانی است و براساس 50 درصد از هزینه های درآمدی خانواده ها پیش بینی شده است.

تحویل واحدهای نهضت ملی مسکن از شهریور

وزیر راه و شهرسازی از تحویل 100 هزار واحد نهضت ملی مسکن تا شهریور امسال خبر داد و با اشاره به این‌که اگر مردم در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت‌نام نکنند از ارائه بسیاری از خدمات محروم می شوند،‌گفت: اکنون اطلاعات 72 میلیون نفر را در سامانه داریم و با وجود آنکه تکمیل نشده جامع ترین سامانه اطلاعات مردم است.

قاسمی با بیان این‌که برای750 هزار واحد خانه خالی کشور به سازمان مالیاتی قبض مالیاتی داده ایم،‌اضافه کرد: از این رقم حدود 60 هزار مالک اعتراض کرده اند. هدف از مالیات خانه خالی، درآمد برای دولت نیست بلکه می خواهیم عرضه مسکن را زیاد کنیم و اگر مالکان خانه را خالی نگه دارند مالیات می پردازند و در صورت عدم پرداخت، جریمه می شوند.

وی با تاکید بر این‌که بانک‌های فعال در حوزه املاک در صورت عدم پرداخت مالیات جریمه خواهند شد، اظهار کرد:  قیمت گذاری مسکن در بسیاری از کشورها وقتی با بحران مواجه می شوند گرفته می شود و این مصوبه ها در دو سال گذشته هم وجود داشت . این مصوبه سقف 25 درصد در سران تصویب شد و بسیاری از مالکان واحدهای اجاره خود را تخلیه نکرد و تمدید کردند.

متقاضیان نهضت ملی مسکن

مشاوران املاک ساماندهی می‌شوند

وزیر راه و شهرسازی با یادآوری این‌که حدود 300 هزار مشاور املاک در کشور داریم، گفت: تعداد کمی از این مشاوران املاک در سامانه کد رهگیری قرار دارند اما در اتفاق جدید تمامی بنگاه های مشاوران املاک به سامانه کد رهگیری متصل می شود و تمامی معاملات رصد و بررسی می شود و تا سال آینده این اقدام اجرایی خواهد شد.

قاسمی درباره حق‌الزحمه مشاوران املاک افزود: نرخ جدید متناسب‌ با قیمت های منطقه ای است که هرساله توسط وزارت اقتصاد و دارائی تعیین خواهد شد و در کاهش قیمت ها تاثیر خواهد داشت.

وی با بیان این‌که با طراحی بسته اجاره بها آرامش بازار مسکن در این ماه نسبت به ماه گذشته بازگشته است، افزود: در بسته جدید اجاره مسکن تمدید قرارداد ها را بسیار پیگیری خواهیم کرد و دغدغه جدید رئیس جمهور است.

وزیر راه و شهرسازی همچنین از هزینه آورده 10 هزار متقاضی مسکن مهر در زیرساخت‌ها خبر داد و گفت: رئیس جمهور دستور داده این مشکلات برطرف شود.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.