شرایط مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل در سال 2022
مهاجرت به کشورهای دیگر برای تحصیل و کار، مسئلهایست که ذهن بسیاری از جوانان را به خود مشغول کرده است. در این میان، مهاجرت تحصیلی به کانادا، تبدیل به هدف بسیاری از دانشجویان جوان ایرانی شده است.
کانادا تعداد زیادی از بهترین دانشگاهها و کالجهای دنیا را در خود جای داده است و در واقع یکی از بهترین کشورها برای کسب مدارک دانشگاهی محسوب میشود.
کیفیت زندگی در کانادا بسیار خوب است و هزینه زندگی نیز نسبت به کشورهای استرالیا و آمریکا پایینتر است. بسیاری از دانشجویان میتوانند پس از کسب مدرک تحصیلی، مشغول زندگی و کار در کانادا شوند.
در این مقاله قصد داریم شرایط مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل را بررسی کنیم. در ادامه به طور کامل شما را با شرایط تحصیل در کانادا و روشهای اخذ اقامت پس از اتمام تحصیل آشنا خواهیم کرد.
شرایط عمومی برای تحصیل در کانادا
عواملی نظیر سن، تسلط بر زبان، تمکن مالی و چند عامل دیگر در شرایط عمومی تحصیل در کانادا، مؤثر هستند.
سن
سن به طور مستقیم یک عامل تعیین کننده برای درخواست تحصیل در کانادا محسوب نمیشود. در واقع بسیار بعید است که یک دانشگاه درخواست پذیرش شما را به علت محدودیت سنی رد کند.
اما از آنجایی که باید برای تحصیل در کانادا، مجوز اقامت در آن کشور را کسب کنید، ممکن است اداره مهاجرت با توجه به سن و سالتان، تشخیص دهد که هدف اصلی شما از مهاجرت تحصیل نیست.
کانادا به دانشجویان زیر ۳۰ سال، راحتتر ویزای دانشجویی اعطا میکند، چرا که نقش این دانشجویان در آینده کشور و مشارکت آنها در رشد اقتصادی میتواند بیشتر باشد.
تسلط بر زبان
یکی از مهمترین شرایط برای تحصیل در کالجهای کشور کانادا، تسلط به زبان انگلیسی است. زبان رسمی اکثر ایالتهای کانادا، انگلیسی است. بنابراین کسب نمره مناسب در آزمون آیتلس باید یکی از اهداف اصلی شما باشد.
تمکن مالی و هزینه تحصیل
برای مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل، نباید از هزینههای جاری زندگی غافل شوید. باید علاوه بر هزینههای پذیرش و شهریه دانشگاه، از پس هزینه یک سال زندگی در کانادا نیز بربیایید. در غیراینصورت، تمکن مالی شما اثبات نخواهد شد. بنابراین بهتر است قبل از درخواست تحصیل در کانادا، حساب بانکی خود را چک کنید!
ایجاد وقفه در تحصیل
ایجاد وقفه بین دو مقطع تحصیلی، ممکن است مانعی برای عدم پذیرش مجوز تحصیل در کانادا باشد. این مورد به خصوص برای پذیرش در دانشگاههایی که رقابت بالایی برای کسب پذیرش آنها برقرار است، پررنگتر میشود.
بنابراین بهتر است پس از اتمام یک مقطع، زودتر برای تحصیل در مقطع بعدی در کانادا درخواست دهید.
تکمیل بودن تحصیلات دوران مدرسه و اهمیت پژوهش
برای تحصیل در دانشگاههای کانادا، لازم است دوره ۱۲ ساله تحصیلی را سپری کرده باشید. همچنین برای شرکت در دوره ارشد یا دکتری لازم است مدارک تحصیلی مناسب را در مقاطع قبلی کسب کرده باشید.
لازم به ذکر است که تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری کاملاً پژوهش محور است. بنابراین برای پذیرش در مقطع دکتری در کشور کانادا، لازم است در ایران یک مدرک ارشد پژوهش محور را کسب کرده باشید.
روش مهاجرت تحصیلی به کانادا
مراحل اصلی مهاجرت به کانادا عبارتاند از:
اخذ پذیرش از دانشگاه
در اولین مرحله، باید به جستجوی دانشگاهها بپردازید و به خوبی با آنها آشنا شوید. دانشگاههایی که رشته مورد نظر شما را دارند شناسایی کرده و شرایط پذیرش آنها را بخوانید. اگر قصد ادامه تحصیل دارید بهتر است با بهترین رشته های کالج کانادا بیشتر آشنا شوید:
- حسابداری
- هنر
- علوم انسانی
- اقتصاد
- مدیریت
- زیست شناسی
- شیمی
- فناوری اطلاعات
- کامپیوتر
- زمین شناسی
- مهندسی
- زبان انگلیسی
- مد و طراحی لباس
- جغرافیا
- طراحی داخلی
- ریاضیات
- ورزش
- موسیقی
- پرستاری
- فیزیک
- جامعه شناسی
پس از انتخاب رشته و دانشگاه، باید مدارک مورد نیاز را آماده کنید. همچنین شرایط ثبتنام در دانشگاه و ددلاین ارسال درخواست پذیرش را مشاهده کنید. سپس مدارک خود را ارسال کرده و درخواست مجوز تحصیل و ویزا را بدهید. با دریافت ویزا میتوانید به کشور کانادا سفر کرده و مجوز تحصیل خود را در آنجا دریافت کنید.
فراهم کردن شرایط لازم
پس از انتخاب رشته و دانشگاه مورد نظر، در صورت داشتن تمکن مالی باید مدارک لازم را نیز برای مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل، فراهم کنید. این مدارک عبارتاند از:
- اسکن پاسپورت به همراه عکس پاسپورتی
- آخرین مدرک زبان انگلیسی
- پر کردن فرم هدف و انگیزه از مهاجرت به کانادا
- پرداخت مبلغ لازم برای بررسی مدارک تحصیلی
- ذکر مشخصات دقیق هویتی
- ترجمه مدارک شامل کارنامهها، شناسنامه، ریز نمرات، سوپیشینه و ...
- آخرین مدرک تحصیلی
- آزمایشات پزشکی
- مدارک تمکن مالی
اخذ ویزای تحصیلی
پس از آماده کردن مدارک لازم، باید این مدارک را به همراه مدرک پذیرش در دانشگاه برای اخذ ویزا ارائه دهید. در صورتی که پاسخ اداره مهاجرت به درخواست ویزای شما مثبت باشد، یک لیبل مخصوص روی پاسپورت زده میشود. در غیر اینصورت هیچ گونه مهری روی پاسپورت شما زده نخواهد شد.
روش های اخذ اقامت کانادا پس از اتمام تحصیل
بسیاری از دانشجویان پس از اتمام تحصیل در کانادا، مایل به کسب اقامت و مشغول شدن به زندگی و کار در آن کشور هستند. در این قسمت، روشهای روش های اخذ اقامت کانادا پس از اتمام تحصیل را بررسی خواهیم کرد.
ویزای کاری
معمولاً پس از اتمام تحصیل، مهلتی سه ماهه به دانشجوی فارغ التحصیل برای پیدا کردن کار داده میشود. اگر فرد نتواند در این مدت یک شغل مناسب را پیدا کند، باید از کشور کانادا به مقصد کشور خودش خارج شود. شرایط زیر برای کسب مجوز کار در کانادا الزامی است:
- سن متقاضی بالای ۱۸ سال باشد
- دوره تحصیلی خود را به صورت مداوم و بدون وقفه طی کرده باشد
- مدارک لازم برای اثبات کسب مدرک از دانشگاه را در اختیارر داشته باشد
- متقاضی دارای مدارک معتبر هویتی باشد
- طول دورهای که مشغول تحصیل بودهاید بیش از هشت ماه باشد
سرمایه گذاری
یکی دیگر از راههای کسب مجوز اقامت در کانادا، سرمایه گذاری در آن کشور است. سرمایه گذاری در کانادا میتواند به روشهای زیر انجام شود:
- سرمایه گذاری استانی
- استارتاپ
- ثبت شرکت
- خرید یک کسب و کار
- خود اشتغالی
- کارآفرینی
- خرید ملک
ازدواج
با ازدواج با یک فرد کانادایی یا به دنیا آوردن فرزند در آنجا نیز، میتوانید اقامت این کشور را کسب کنید. دانشجویی که در حال در تحصیل در کشور کانادا است، میتواند در طول مدت تحصیلش با یک فرد کانادایی ازدواج کند. البته این ازدواج نباید به صورت صوری باشد.
دختر و پسر باید هر دو حداقل ۱۸ سال سن داشته و فرد کانادایی نیز توانایی پرداخت مخارج زندگی دو نفر را داشته باشد. در واقع داشتن خانه مشترک و زندگی زیر یک سقف و همچنین برآمدن از پس هزینههای زندگی در کانادا، از شرایط کسب اقامت از طریق ازدواج است. اقامت دائمی سه سال پس از ازدواج زوجین به فرد متقاضی داده میشود.
در مهاجرت تحصیلی به کانادا در انتخاب دانشگاه و رشته تحصیلی دقت کنید
کلام آخر
در این مقال سعی کردیم توضیحاتی را درباره مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل ارائه دهیم. با داشتن برنامه ریزی و اراده قوی و جستجو در سایتهایی که به معرفی مدارس آنلاین کانادا و کالجهای این کشور پرداختهاند، شما هم میتوانید از بهترین دانشگاههای کانادا بهره مند شوید.