کد خبر : 818 / /
/

افزایش قابل توجه حقوق پرستاران + جزئیات

دولت از افزایش دو میلیون و پانصد هزار تومانی حقوق پرستاران خبر داده و آن را رسانه‌ای کرد.

افزایش قابل توجه حقوق پرستاران  + جزئیات

افزایش حقوق بخشی از جامعه پزشکی صورت گرفت. 

افزایش حقوق پرستاران در رسانه ها مورد توجه قرار گرفت. 

افزایش حقوق پرستاران به میزان 50 درصد صورت گرفت. 

افزایش حقوق پرستاران استخدامی مورد توجه قرار گرفت. 

جزئیات افزایش حقوق پرستاران را بخوانید.

دولت از افزایش دو میلیون و پانصد هزار تومانی حقوق پرستاران خبر داده و آن را رسانه‌ای کرد. اما این افزایش حقوق شامل حال تمام پرستاران نمی‌شود بلکه فقط پرستاران استخدامی حقوق شان افزایش می‌یابد، پرستاران شرکتی و بخش خصوصی از این افزایش حقوق محرومند.

این در حالی است که بیشتر بار درمان بر دوش پرستاران سنگینی می‌کند. پرستاران شرکتی و بخش خصوصی در شرایط سخت مبارزه با کرونا با حداقل حقوق و دستمزد کارگری مشغول هستند.

محمدرضا شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستاری  درباره افزایش حقوق پرستاران تاکید کرد: وزارت بهداشت درصدی به حقوق پرستاران اضافه کرده و آن را در بوق و کرنا می‌کند، اما این افزایش قیمت تمام کادر درمان است نه مختص پرستاران.

وی با بیان این که فقط روی پرستاری مانور می‌دهند، افزود: دو ماه پیش ابلاغ شد که ۵۰درصد به حقوق‌ها افزوده شود. حدود ۲۰هزار نفر پزشک هیات علمی داریم که به حقوق آنها نیز افزوده شده است. حقوق پزشکان هیات علمی از ۱۵ تا ۲۵ میلیون تومان بود. اگر یک پزشک هیات علمی ۲۰میلیون دستمزد داشته حالا ۱۰ میلیون به حقوقش اضافه شده و دو ماه است که این حقوق را دریافت کرده‌اند. اصلا جایی مطرح شده که به هیات علمی‌ها اضافه حقوق تعلق گرفته است؟ خیر. هیچ جایی این موضوع مطرح نشده است.

دبیرکل خانه پرستاری با اشاره به این که حقوق تمام کارکنان وزارت بهداشت افزایش می‌یابد، گفت: کادر وزارت بهداشت دو بخش هیات علمی و غیرهیات علمی است. غیرهیات علمی شامل پزشک عمومی، پرستار، آزمایشگاه، رادیولوژی، و... می‌شود. دو ماه پیش افزایش حقوق هیات علمی‌ها انجام شده است. از اول دی ماه نیز بخش غیرهیات علمی‌های وزارت بهداشت که استخدام رسمی هستند، حقوق شان افزایش می‌یابد. اما به افکار عمومی و رسانه‌ها القا می‌کنند که حقوق پرستاران افزایش یافته است، اشتباه است و حقوق تمام کادر وزارت بهداشت افزایش یافته است.

افزایش حقوق/ نیمی از پرستاران شرکتی هستند

افزایش حقوق پرستاران

وی در پاسخ به این سوال که چقدر از پرستاران وزارت بهداشت شرکتی هستند؟ تاکید کرد: پرستاران شرکتی سه شنبه (۹ دی) جلوی مجلس تجمع کردند. چیزی حدود ۴۵ تا ۵۰ درصد پرستاران شرکتی هستند که از سال ۹۲ تاکنون به کارگیری شده‌اند. شرکت یعنی استثمار و بهره کشی به شیوه جدید. به دلیل قوی بودن مافیای سیستم وزارت بهداشت این بهره کشی بیشتر است. به حقوق شرکتی‌ها اضافه نشده، البته حساسیت‌های کشوری در این مورد به وجود آمده است و اعلام کرده‌اند که به طور متوسط یک میلیون وپانصد به حقوق آنها افزوده خواهد شد. اما هنوز این افزایش قیمت انجام نشده است.

افزایش حقوق هیات علمی برابر تمام کادر درمان

افزایش حقوق پرستاران

 

محمدرضا شریفی مقدم در پاسخ به این سوال که ۵۰ درصد اضافه حقوق به پرستاران استخدامی چگونه صورت گرفته است؟ گفت: حدود یک میلیون و نیم تا دو میلیون و هشتصد هزار تومان به حقوق پرستاران اضافه شده است. یعنی به هیات علمی ۱۰میلیون تومان و کادر درمان استخدام رسمی تقریبا ۲ میلیون و دویست هزار افزوده شده است. در حقیقت یک هیات علمی ۵ برابر کادر درمان اضافه حقوق دریافت می‌کند. اگر بیش از ۲۰هزار هیات علمی داریم برابر تمام کادر درمان (پرستار، آزمایشگاهی و...) می‌شود.

وی با اشاره به پرستاران بخش خصوصی افزود: آنها پایه حقوق ۲میلیون و ۸۰۰-۹۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند. این موضوع به دلیل تعارض منافع به وجود آمده است. فرد تصمیم گیر یا سیاستگذار نباید ذینفع باشند در غیراینصورت تعارض منافع به وجود می‌آید. در کشورهای توسعه یافته جهان این موضوع در نظام سلامت حل شده است و طبق قانون تصمیم گیران جای دیگر نباید فعالیت کنند. ۹۰درصد روسای بیمارستان‌های امریکا پزشک نیستند. ۱۰درصدی که پزشک هستند کار طبابت نمی‌کنند. در کشور ما تصمیم گیری‌ها به سهامداران بیمارستان‌های بخش خصوصی ختم می‌شود. اگر پرستار شرکتی وجود دارد، ظرفیت دانشکده پرستاری را در عرض ۵-۶ سال دو برابر کردند، طرح پرستار بیمارستانی یا بهیار پرستاری داشتند برای آن است که تقاضا را افزایش دهند و عرضه را کم کند تا پرستاران و کادر درمان در هر شرایطی کار را قبول کنند و با حقوق کمتر از پایه حقوق و حتی یک میلیون و ۵۰۰هزار تومان هم حاضر به کار باشند. در حقیقت مجموعه تصمیم گیری‌های وزارت بهداشت گروهی در نظام پزشکی، سهام داران بخش خصوصی، وزارت بهداشت و بیمارستان دولتی حضور دارند. بیمارستان‌های خصوصی تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی مربوطه است. فردی که باید در دانشگاه حضور داشته باشد در بیمارستان خصوصی به ویزیت بیمار می‌پردازد یا جراحی می‌کند، می‌تواند به بخش خصوصی نظارت داشته باشند؟

پرستاران باید پایین‌ترین حقوق را دریافت کنند

افزایش حقوق پرستاران

محمدرضا شریفی مقدم گفت: تصمیم گیران دنبال گسترش بخش خصوصی هستند که موفق شده‌اند و بخش خصوصی را توسعه داده‌اند. تصمیم گیری‌های آنها بر مبنی آن است که خودشان منتفع شوند. یکی از تصمیم هایشان این است که پرستاران پایین‌ترین حقوق را دریافت کنند. آخرین قیمت‌های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

منبع: رکنا

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.