کد خبر : 28745 / /
/

مد های کوتر چیست ؟ ( آشنایی + انواع مود )

مد های کوتر چیست ؟ ( آشنایی + انواع مود )

 

آشنایی با الکتروکوتر

یکی از وسایلی که در زمینه ی انجام انواع جراحی و اقدامات زیبایی همچون برداشتن خال مورد استفاده قرار می گیرد، کوتر نام دارد. از دیرباز تا کنون، پزشکان از وسایل مختلفی برای انجام اقدامات جراحی خود استفاده می کرده اند. برخی از این ابزار، باعث میشوند تا دسترسی پزشک به مناطق خاصی از بدن به راحتی انجام نگیرد. همچنین ابزار های قبلی نیز امکان ایجاد خونریزی و آسیب در بافت های اطراف را به همراه داشتند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید کوتر می توانید از لینک زیر استفاده کنید.

خرید کوتر

این در صورتی است که پس از وارد شدن الکتروکوترها به عرصه ی اقدامات جراحی و درمانی، میزان عوارض ناشی از این قبیل اقدامات به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. cauter می تواند با وارد کردن حداقل آسیب ممکن به بافت های اطراف، برای جراحی و ایجاد برش در بافت ها مورد استفاده قرار داده شود. همچنین در مواردی که امکان ایجاد خونریزی در بافت های پر عروق وجود دارد، استفاده از cauter در اولویت است. cauter می تواند با ایجاد فرایند انعقاد نیز، در کنترل و مهار خونریزی در بافت هایی که از خونرسانی غنی برخوردار هستند، مورد استفاده قرار داده شود.

مودهای cauter

در این بین برای استفاده از cauter، بر اساس نوع بافت مورد نظر و اقدام جراحی انجام شده، می توان از mode های مختلفی استفاده کرد. البته نوع دستگاه cauter مورد استفاده نیز مهم است. زیرا برخی از دستگاه ها به نسبت مدل های قدیمی تر خود، دارای امکانات گسترده تری می باشند.

مد های کوتر

مد های کوتر را می توان در دستگاه های مختلف تنظیم کرد. این عامل باعث شده است تا جراحان و متخصصانی که از cauter استفاده می کنند، بتوانند آزادی عمل بیشتری داشته باشند. این جمله به این مفهوم است که تنظیم و تغییر مد cauter، بر اساس اقدام جراحی مورد نظر انجام خواهد گرفت. در اینجا به معرفی انواع مد های قابل تنظیم در cauter می پردازیم.

 

2

electrocautery

معرفی مد های cauter

روی دستگاه های electrocautery صفحات دیجیتالی خاصی تعبیه شده اند. این صفحات دارای دکمه های مختلفی هستند که امکان تنظیم دستگاه را فراهم می کنند. از جمله مد هایی که بر روی دستگاه cauter قابل تنظیم هستند می توان به سه مد cut، مد coagulation و مد non contact coagulation اشاره کرد.

 

 

برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید ابزار زیر نیز می توانید از لینک آنها استفاده فرمایید.

قلم دکتر پن a1w

قیمت درما اف شاول

 

 

 

مد cut

یکی از کاربردی ترین مد هایی که در دستگاه های cauter مورد استفاده قرار داده می شود، "مد کات" نام دارد. این مد در واقع اصلی ترین mode برای ایجاد برش در بافت های مختلف می باشد. اساس عملکرد یک دستگاه cauter در این مد قابل بررسی است. برای ایجاد برش در یک بافت توسط cauter، لازم است چگالی جریان وارد شده به بافت مورد نظر، بیشتر از چگالی آن باشد. در این صورت مایعات درون سلولی به سرعت تحت تاثیر جریان وارد شده دچار تبخیر می شوند. این عامل باعث می شود تا سلول و غشا آن دچار تخریب شود. در نتیجه ی تخریب سلول ها، بافت مورد نظر تمامیت خود را ازدست میدهد و به اصطلاح "برش" مورد نظر ایجاد خواهد شد.

لازم به ذکر است که چگالی بافت های مختلف باهم تفاوت دارد. در نتیجه میزان جریان ورودی از کوتر به بافت های مختلف نیز با یکدیگر متفاوت است. از این ویژگی می توان در جهت تنظیم دقیق جریان و کاهش آسیب های وارد شده با بافت های اطراف، استفاده کرد.

در تنظیم مد cut از چهار دکمه ی اصلی استفاده می شود که شامل موارد زیر می باشند:

  • Pour. این دکمه تنها برای برش دادن مورد استفاده قرار می گیرد.
  • Blend. دارای امکان ایجاد برش و انعقاد به صورت همزمان است. ولی میزان انعقاد بسیار کمتری دارد.
  • Blend. این دکمه در ردیف سوم است و قدرت کواگولیشن آن کمی بیشتر از blend قبلی است.
  • Blend. چهارمین دکمه نسبت به دو مورد قبلی، قدرت انعقاد بیشتری دارد.

3

cauter

مد coagulation

در این مد از cauter، تفاوت بسیار جالبی را به دنبال کاهش چگالی الکتریکی عبور داده شده از بافت، مشاهده می کنیم. این فرایند به این صورت است که چگالی جریان عبور داده شده از بافت، کمتر از مقداری است که می تواند باعث برش آن شود. در نتیجه بازهم سلول دچار تبخیر مایعات درونی خواهد شد. اما این تغییرات منجر به جمع شدن سلول و ایجاد انعقاد می شود و برش در بافت رخ نمی دهد. در مد کواگولیشن کوتر، چند دکمه برای تنظیم آن قرار داده شده است. این دکمه ها شامل موارد زیر می باشند:

  • Swift. در این حالت از یک cauter  دارای سر گرد استفاده می شود و سرعت ایجاد انعقاد در آن بسیار زیاد است.
  • Forst. این مورد برای انعقاد خون در بافت های عمیق کاربرد دارد و می تواند برای کنترل خونریزی ها به خوبی مورد استفاده قرار داده شود.
  • Spray. این مد از cauter برای کنترل خونریزی هایی که سطحی هستند کاربرد دارد.
  • Soft. در این مد نیز از یک cauter دارای سر گرد استفاده می شود. تفاوت آن با دکمه ی swift این است که می تواند برای بافت های سطحی نیز مورد استفاده قرار داده شود.

مد non contact coagulation

یکی دیگر از مد های cauter که برای ایجاد انعقاد مورد استفاده قرار داده می شود، مد " انعقادی غیر تماسی" است. در این مد از کوتر هایی که دارای الکترود های کوچک و ظریف هستند استفاده می شود و بین بافت مورد نظر و قلم cauter، تماس مستقیم برقرار نخواهد شد. در نتیجه برای کنترل خونریزی هایی که نمیتوان به صورت مستقیم به آنها دسترسی پیدا کرد، قابل استفاده می باشد.

در این مد نیز دکمه هایی برای تنظیم میزان جریان، تعریف شده اند. این دکمه ها شامل موارد زیر می باشند:

  • Seal.1. این دکمه برای استفاده از hand ship بزرگ و لیگاشور کاربرد دارد.
  • Seal.2. اینجا از یک hand ship کوچک و لیگاشور استفاده می شود.
  • Bipolar. این دکمه باعث حذف الکترود plate می شود و جریان تماما از طریق الکترود cauter وارد بافت شده و از سمت دیگر به دستگاه بر می گردد. در اینجا به وارد کردن کمی فشار توسط جراح یا پزشک متخصص برای سوزاندن بافت مورد نظر احتیاج داریم.
  • Handmade. این مد همانند مد bipolar در cauter عمل می کند. ولی تفاوت آنها در این است که در این مد از وارد کردن فشار برای سوزاندن بافت استفاده نمی شود.
copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.