کد خبر : 46288 / /
/

یارانه نقدی 22 برابری دولت برای این خانوارها | چگونه ماهی ۵ میلیون می توان یارانه گرفت؟!

این خانوارها که از دهک‌های بالای جامعه هستند، جزو مشمولان یارانه 250 یا 300هزار تومانی نقدی نیستند، اما 22 برابر یارانه نقدی یک خانوار در دهک‌های پایین درآمدی فقط بابت پروازهای شان از یارانه سوخت استفاده می‌کنند که به ازای هر نفر در ماه 5 میلیون و 500هزار تومان می‌شود!

یارانه نقدی 22 برابری دولت برای این خانوارها | چگونه ماهی ۵ میلیون می توان یارانه گرفت؟!

 مبلغ یارانه نقدی به حساب خانوارهای مستحق واریز می‌شود.مبلغ یارانه نقدی همیاری در طول سال‌ها تغییر کرده است و بسته به شرایط اقتصادی و تصمیمات دولت، ممکن است مقدار آن در هر دوره متفاوت باشد.یارانه نقدی آبان ماه ۱۴۰۲ بدون تغییر به حساب کلیه سرپرستان خانوار مشمول دریافت یارانه در سراسر کشور واریز شد. پیش از این خبرهایی مبنی بر تغییر دهک بندی ها و تبدیل آن به صدک بندی مشمولان یارانه نقدی اعلام شده بود.در ادامه به آخرین خبر از یارانه نقدی می پردازیم.

یارانه نقدی

۱۸ میلیون مسافر در شش ماه ابتدایی سال در کشور از هواپیما استفاده کردند و در صورت تداوم همین روند، تا پایان امسال حدود ۳۲ میلیون مسافر از طریق ناوگان هوایی جابجا می‌شوند، اما آیا این آمار بدان معناست که بیش از یک‌سوم جمعیت کشور از هواپیما و یارانه سوخت آن بهره‌مند شده‌اند؟

نورنیوز نوشت: 18 میلیون و 600 هزار مسافر هوایی در شش ماهه نخست امسال از فرودگاه‌های کشور اعزام و پذیرش شده‌اند.

«رضا نخجوانی»، مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران قریب یک هفته پیش ضمن اعلام این خبر گفت که از این تعداد، بیش از 17 میلیون و 160هزار مسافر با 151 هزار پرواز داخلی تردد کرده‌اند که نشان می‌دهد 92 درصد پروازها داخلی است.

حال سوال اینجاست در صورت تداوم همین روند و احتمالا سفر هوایی 17 میلیون مسافر دیگر، آیا بیش از یک‌سوم جمعیت کشور ما از هواپیما و یارانه سوخت آن بهره‌مند شده‌اند. به نظر می رسد پاسخ این سئوال نباید مثبت باشد چون در این صورت باید بپذیریم  که از هر سه نفر، دست‌کم یک نفر از سوبسید بنزینی دولت برخوردار شده است.

با یک بررسی سرانگشتی می‌توان به این نتیجه رسید که قطعا هر سفر هوایی از سوی یک نفر انجام نشده، بلکه بر اساس اطلاعات آماری مراکز رسمی، 18 میلیون و 600هزار پرواز به افراد محدودی منحصر است که از تمکن مالی بالایی برخوردارند.

طبق گزارش مرکز آمار در بین خانوارهای ایرانی فقط حدود 0.06 درصد از آنها یعنی 130.000خانوار از هواپیما استفاده می‌کنند و هزینه سفر هوایی در سبد هزینه‌های آنها وجود دارد.

بر اساس آمارهای جسته و گریخته، تعداد خانوارهای ایرانی از 24 تا 27 میلیون خانوار تخمین زده می‌شود و همین عدد نسبی کافی است تا نسبت استفاده هر خانواده از هواپیما و یارانه سوخت آن مشخص شود؛ به عبارت ساده‌ 130هزار خانوار در کشوراز یارانه سوخت میانگین 25 میلیون خانواردیگر استفاده می‌کنند و به عبارت ساده‌تر یارانه 35 هزار میلیارد تومانی سوخت هواپیما، بین 130هزار خانواری تقسیم می‌شود که سوار هواپیما می‌شوند.

به این ترتیب  هر خانواده‌ای که به دلیل تمکن مالی از خطوط هوایی برای تردد استفاده می‌کند، سالانه از 269 میلیون تومان سوبسید پنهان استفاده می‌‌کند.

طنز ماجرا اینجاست که احتمالا این خانوارها که از دهک‌های بالای جامعه هستند، جزو مشمولان یارانه 250 یا 300هزار تومانی نقدی نیستند، اما 22 برابر یارانه نقدی یک خانوار در دهک‌های پایین درآمدی فقط بابت پروازهای شان از یارانه سوخت استفاده می‌کنند که به ازای هر نفر در ماه 5 میلیون و 500هزار تومان می‌شود!

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در حال حاضر قیمت سوخت هوایی عرضه‌شده به تمامی پروازهای شرکت‌های داخلی برابر با 600 تومان به ازای هر لیتر است، اما طبق صورت‌های مالی شرکت‌های تولید کننده، قیمت واقعی سوخت هواپیما 22 هزار تومان به ازای هر لیتر است؛ به بیان دیگر یارانه اعطایی به ازای هر لیتر 21 هزارو 400 تومان است.

«جلیل سالاری» مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در این خصوص گفته است: هم اکنون روزانه 4 تا 5 میلیون لیتر سوخت هواپیما تولید و مصرف می‌شود. آن هم فقط برای نقل و انتقال 130هزار خانوار! یک ضرب و تقسیم ساده نشان می‌دهد اگر سوبسید اعطایی به بنزین هواپیما صرف خرید وسایل نقلیه عمومی‌تر شود، سالانه امکان اضافه شدن حدود 10هزار دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل کشور وجود دارد.

در دو سال گذشته تعداد ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای مسافری معادل ۱۵‌هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس با قابلیت جابجایی ۴۵ میلیون مسافر  بود؛ در حالی که امروز به ۶۵۰۰ دستگاه اتوبوس با قابلیت جابجایی 10 میلیون مسافر رسیده است. به عبارتی اگر فقط نیمی از یارانه سوخت هواپیما صرف تجهیز و نوسازی ناوگان اتوبوسی کشور شود، دست کم 5هزار دستگاه به این خطوط اضافه شده و 10 میلیون مسافر (2.5 میلیون خانوار) دیگر امکان تردد سهل تر خواهند داشت.

اگرچه روند جاری در حوزه پرداخت یارانه به حامل‌های انرژی از جمله سوخت هواپیما ناشی از پیچیدگی‌های حاکم بر نظام تصمیم گیری اقتصاد در کشور ما بوده و تقریبا هیچ کارشناسی از آن دفاع نمی‌کند اما نتیجه عملی تداوم شرایط موجود و ادامه سازوکارهای حاکم بر توزیع یارانه سوخت هواپیما این است که؛ 48 هزار خانوار از 2.5 میلیون خانوار محق‌تر هستند!

یارانه نقدی

مشکل پرداخت یارانه نقدی آبان حل شد

اگرچه قرار بود یارانه آبان بیستم این ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز شود اما این یارانه همچنان به حساب برخی از سرپرستان خانوار واریز نشده است.

بیش از ۲۰ میلیون نفر اردیبهشت سال گذشته آخرین یارانه نقدی خود را دریافت کردند. نرخ جدید یارانه نقدی به زودی اعلام خواهد شد. افزایش صددرصدی یارانه نقدی دهک های پایین. از امسال یارانه نقدی هدفمند خواهد شدسازمان هدفمندسازی یارانه‌ها اعلام کرد: مشکل به وجود آمده در پرداخت یارانه مرحله ۱۵۳ مربوط به آبان ماه ۱۴۰۲ به صورت کامل برطرف شده و یارانه کلیه سرپرستان خانوار مشمول در سراسر کشور واریز و قابل برداشت می باشد.

اداره‌کل روابط عمومی و ارتباطات مردمی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، در اطلاعیه ای اعلام کرد: مشکل به وجود آمده در پرداخت یارانه مرحله ۱۵۳ مربوط به آبان ماه ۱۴۰۲ به صورت کامل برطرف شده و یارانه کلیه سرپرستان خانوار مشمول در سراسر کشور واریز و قابل برداشت می باشد.

پیشتر حسینی سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانه ها با اشاره به اینکه یارانه مرحله ۱۵۳ سرپرستان خانوار عمده بانک‌ها واریز شده است گفته بود: در برخی از بانک‌ها به‌دلیل مشکلات فنی یارانه‌ها واریز نشده است که با برطرف شدن مشکل فنی تا پایان هفته واریز می‌شود./ سلام  نو

در دو سال گذشته یارانه نقدی در تاریخ ۲۰‌ام هر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شد اما این ماه بسیاری از مشمولان اعلام کرده‌اند که با گذشت دو روز از این تاریخ هنوز یارانه‌ای نگرفته‌اند.

بخش مهمی از این انتقادات متوجه بانک سپه است که تعداد زیادی از مشمولانی که یارانه خود را از این بانک دریافت می‌کردند اعلام کرده‌اند که یارانه آنها واریز نشده است.

بانک سپه در گفتگو با خبرنگار تجارت‌نیوز عدم واریز یارانه نقدی آبان ماه را تایید کرد و گفت: یارانه آبان ماه در آخر این هفته (۲۵ یا ۲۶ آبان) واریز می‌شود. اپراتور این بانک علت واریز نشدن یارانه آبان بانک سپه را اختلال در سیستم عنوان کرد و گفت این بانک در حال رفع مشکل است اما رفع این اختلال تا پایان این هفته زمان می‌برد.

البته بانک سپه تنها بانکی نیست که یارانه آبان را واریز نکرده است. بانک رفاه و برخی از دیگر بانک‌ها هم هنوز نتوانسته‌اند این یارانه را واریز کنند و همه آنها می‌گویند اختلال در سیستم بانکی علت بروز این مشکل است.

مشکلی که در چند ماه گذشته ادامه‌دار بوده است. چندین ماه است که در بیستم هر ماه و همزمان با تاریخ واریز یارانه‌ها سیستم‌های واریز یارانه‌ها دچار مشکل می‌شود و یارانه برخی از مشمولان با تاخیر پرداخت می‌شود. این رویه باعث انتقاد یارانه‌بگیران شده است.

«چرا همیشه موقع پرداخت سیستم ها مشکل دارن موقع دریافت مشکل ندارن؟»

«چرا از بانک ها باز خواست نمیشه بابت یارانه هایی که باید ۲۰ پرداخت میشده و هنوز پرداخت نشده »

«ماجرا چیه که چند ماهه موقع واریز یارانه‌ها بانک ها با اختلال مواجه می شن اما هیچ وقت دیگه اختلال ندارن؟»

«بانک دچار اختلال شده یا بودجه واریز یارانه کافی نیست و دارن به این بهانه یک هفته فرصت می خرن؟ نمیشه هر ماه سر تاریخ مشخص بانک دچار اختلال بشه که…»

یارانه نقدی

از کجا بدانیم یارانه نقدی ما قطع نشده؟

البته سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها هم دلیل عدم واریز یارانه‌ها را اختلال در سیستم بانکی معرفی کرده و گفته اختلال در سیستم بانکی علت تاخیر در واریز یارانه بود که این مشکل تقریبا حل شد. البته همچنان برخی از مشمولان یارانه خود را به همین دلیل دریافت نکرده‌اند.

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر کسی یارانه‌اش را دریافت نکرده باشد از کجا متوجه شود که از فهرست یارانه‌بگیران حذف شده یا به‌دلیل اختلال به حسابش واریز نشده است، گفت: مشمولان دریافت یارانه می‌توانند به سامانه رفاهی مراجعه کنند و در قسمت پنجره ملی هوشمند به سرویس رفاهی وارد شوند. در این مرحله با وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار یا دریافت‌کننده یارانه، وضعیت یارانه خود را مشاهده کنند.

در این مرحله اگر یارانه مرحله۱۵۳ یعنی یارانه آبان‌ماه به حسابشان واریز و در سامانه رفاهی ثبت شده بود یعنی از دریافت یارانه حذف نشده‌اند و به‌دلیل اختلال در سیستم بانکی هنوز این مبلغ به حساب آنها وارد نشده است. سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها ادامه داد: اگر در این مرحله مشمولان متوجه حذف یارانه خود شدند یعنی در سامانه رفاهی مرحله۱۵۳ برای آنها ثبت نشده بود، می‌توانند از طریق پنجره ملی دولت هوشمند و قسمت سامانه حمایت اعتراض خود را نسبت به حذف یارانه‌شان ثبت کنند./تسنیم

یارانه نقدی / درآمد دهک دهم در تهران ۸ برابر دهک اول

درآمد برای دهک اول 19.8 و هزینه این دهک 25.4 میلیون تومان در سال است. برای دهک دهم 584.8 و هزینه 432.8 میلیون تومان است.

معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران در تازه‌ترین گزارش خود به بررسی الگوی مصرف و درآمد خانوارهای استان تهران اقدام کرده است.

آنگونه که در این گزارش آمده است، درآمد خانوارها را می‌توان به سه گروه درآمدهای مربوط به مشاغل آزاد، حقوق و دستمزد و درآمدهای غیرشغلی تقسیم‌بندی کرد.

در این زمینه الگوی درآمد خانوارها نشان می‌دهد که به مرور زمان (در طول سال‌های مورد بررسی) ترکیب درآمد از مشاغل آزاد به سمت مشاغل غیر شغلی سوق پیدا کرده است. این الگو ی درآمدی می‌تواند نمایانگر این موضوع باشد که اکثر درآمد خانوار از بخش‌هایی به‌دست می‌آید که به نظر می‌رسد مولد نیستند.

یارانه نقدی

یارانه نقدی / درآمد دهک دهم 30 برابر دهک اول

تفاوت درآمد و هزینه خانوار ایرانی نشان می‌دهد که درآمد برای دهک اول 19.8 و هزینه این دهک 25.4 میلیون تومان در سال است. برای دهک دهم 584.8 و هزینه 432.8 میلیون تومان است. در این مورد درآمد دهک دهم حدود 30 برابر بیشتر از دهک اول است. همچنین درآمد برای دو دهک اول کمتر از هزینه است.

دهک دهم 8.6 برابر بیشتر از دهک اول

همچنین تفاوت در هزینه و درآمد خانوارهای شهری استان تهران نشان می‌دهد که درآمد برای دهک اول 71.6 و هزینه این دهک 68.5 میلیون تومان در سال است. برای دهک دهم 616.83 و هزینه 505.6 میلیون تومان است.

در این بخش درآمد دهک دهم حدود 8.6 برابر بیشتر از دهک اول است.

درآمد دهک دهم در روستا 18.3 برابر بیشتر از دهک اول

مقایسه هزینه درآمد خانوارهای روستایی کشور بر حسب دهک‌های مختلف درآمدی نشان می‌دهد که درآمد برای دهک اول 15.4 و هزینه این دهک 24.4 میلیون تومان در سال است. برای دهک دهم 281.9 و هزینه 173.4 میلیون تومان است. در این بخش درآمد دهک دهم حدود 18.3 برابر بیشتر از دهک اول است.

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.