توزیع واکسن کرونا/از اولین تست واکسن ایرانی کرونا چه خبر؟+جزئیات
مجری مطالعات بالینی واکسن ایرانی کووید۱۹ درباره نتایج مرحله اول تست انسانی نخستین واکسن ایرانی کرونا با نام کووایران برکت توضیح داد.
واکسن کرونا ایرانی در بالاترین درجه کارآیی قرار گرفت.واکسن کرونا باعث بالا رفتن سطح ایمنی بدن میشود.واکسن کرونا در بسیاری از کشورها ساخته شده و به نتایج خوبی رسیده است. واکسن کرونا واکسنی است که هدف آن تأمین ایمنی اکتسابی علیه بیماری کرونا است.آخرین خبرهای مربوط به واکسن کرونا را در سایت خبرآزاد دنبال کنید.
نتایج اولیه تست واکسن کرونای ایرانی
دکتر محمدرضا صالحی مجری مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا گفت: تاکنون نتایج آزمایشهای ایمونوژنیسیتی سرم بیش از ۴۴ داوطلب آماده شده که نسبت به انتظارات ما به صورت جدی چشمگیرتر بوده است.
وی ادامه داد: هرچند نتایج مرحله اول تست انسانی بسیار امیدوار کننده است اما برای رسیدن به نتایج قطعی باید چند روز دیگر منتظر ماند تا پاسخهای ایمنی در آزمایشهای همه داوطلبان مشخص شود
مجری مطالعات بالینی نخستین واکسن ایرانی کرونا با بیان این که در حال آماده شدن مرحله دوم تست انسانی این واکسن هستیم، گفت: به احتمال بسیار زیاد تا پایان سال وارد مرحله دوم تست انسانی کوو ایران برکت میشویم که به صورت چند مرکزی و با همکاری برخی دانشگاههای علوم پزشکی کشور انجام میشود.
صالحی یادآور شد: چند روز آینده نتایج نهایی این مرحله آنالیز و در اختیار سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت قرار میگیرد که این سازمان پس از بررسی نتایج و تایید مجوز مرحله بعدی را صادر میکند.
سعید خال مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) در مراسم آغاز واکسیناسیون کارکنان سازمان بهشت زهرا(س) با اولویت پرسنل سالنهای تطهیر گفت: سازمان بهشت زهرا (س) یک سال پر درد و رنجی را در بحران کرونا سپری کرد و لازم است به جهت تخصیص واکسن کرونا به پرسنلی که یک سال در خط اول نبرد با کرونا قرار داشتند از دکتر نمکی وزیر بهداشت تقدیر و تشکر کنم.
واکسن کرونا/تلاش کارکنان سازمان بهشت زهرا برای حل بحران کرونا
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) در ادامه گزارش کوتاهی از یک سال تلاش و مجاهدت خاموش سازمان بهشت زهرا (س) در بحران کرونا ارائه کرد و افزود: امروز در تاریخ سازمان خدمات رسان بهشت زهرا (س) به ویژه در یک سال گذشته که با بحران بیسابقه و غیرقابل پیشبینی کرونا درگیر بودهایم روز بزرگی است.
سعید خال امروز را روز بزرگی در تاریخ سازمان بهشت زهرا (س) دانست و تصریح کرد: برنامه واکسیناسیون گروههای در معرض خطر بیماری کرونا، با کادر درمان کشور آغاز شد و در ادامه و بر اساس اولویتبندی ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت تزریق واکسن کارکنان سازمان بهشت زهرا (س) با توجه به اهمیت خدماتی که به شهروندان ارائه میکنند توسط مرکز بهداشت جنوب تهران آغاز شد.
دکتر محمد رضا سلمانی ندوشن رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران نیز در ادامه گفت: در تمامی دنیا یکی از نگرانیهای مسئولان بهداشتی در بحران کرونا شیوع بیماری از آرامستانها است که به جرأت میتوان گفت که این اتفاق در بهشت زهرا (س) نه تنها رخ نداد، بلکه یکی از نقاطی بود که بالاترین سطح رعایت پروتکلها را پیگیری میکرد.
رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران با اشاره به کار بزرگی که بهشت زهرا (س) در بحران کرونا انجام داد و غربالگری منظم پرسنل خود را از همان روزهای اول آغاز کرد، تصریح کرد: ارتباط خوب و موثر مدیریت سازمان بهشت زهرا (س) با وزارت بهداشت موجب شد پرسنلی که به طور مستقیم در مراحل تکفین، تغسیل و تدفین اموات کرونایی قرار دارند حداقل ابتلا را داشته باشند و کنترل موازین بهداشتی برای این عزیزان به بهترین شکل ممکن انجام شد.
وی گفت: تا کنون کارکنان مراقبتهای ویژه که در بخش کرونا در بیمارستانها فعالیت میکنند را واکسینه کردهایم و با توجه به اهمیت موضوع و در خطر بودن پرسنل شریف و زحمتکش سازمان بهشت زهرا (س) که خدمتی ماندگار را از خود به جای گذاردند، بر اساس مصوبات ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت واکسیناسیون این عزیزان امروز آغاز میگردد.
دکتر علی اسحاقی، درباره جزئیات مرحله اول کارآزمایی بالینی واکسن «کوو پارس»، گفت: به طور کلی قرار است ۱۳۳ نفر در فاز اول کارآزمایی بالینی واکسن و واکسن نما دریافت کنند که ۱۳ نفر پیشقراول هستند. از ۱۳ نفر فرد پیش قراول امروز ۱۰ اسفندماه در روز اول کارآزمایی بالینی دو نفر واکسن یا واکسننما دریافت میکنند.
وی افزود: ۱۳ نفر ابتدایی قرار است طی هشت روز تزریق واکسن را تجربه کنند. امروز دو نفر و سپس معمولا یک روز در میان تزریق واکسن را تا اتمام ۱۳ نفر خواهیم داشت. سپس ۱۲۰ نفر دیگر وارد مطالعه میشوند و پس از ۲۳ روز باید تزریق واکسن فاز یک به اتمام برسد.
استخدام جدید وزارت آموزش و پرورش اعلام شد + برای ثبت نام کلیک کنید
وی تاکید کرد: کسانی که امروز ( روز صفر) واکسن دریافت میکنند، ۲۱ روز بعد دوز دوم ( عضلانی) و ۵۱ روز بعد دوز سوم واکسن که استنشاقی است را دریافت میکنند.
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی درباره این دو نفری که امروز واکسن دریافت می کنند، تصریح کرد: این دو نفر از طریق ثبتنام در سایت داوطلبان کارآزمایی بالینی انتخاب شدند و روز گذشته تستهای مختلفی از جمله تست PCR دادند و امروز برای کارآزمایی بالینی واکسن آمدهاند. این افراد یک شب تحت نظر ما هستند و سپس میتوانند به منزل خود بروند.
وی در خاتمه تاکید کرد: کسانی که امروز واکسن دریافت میکنند هیچ نسبتی با مسئول خاصی ندارند. حتی همکاران ما هم تمایل به داوطلب شدن داشتند اما در این مطالعه حضور ندارند تا تضاد منافع شکل نگیرد.
این مراسم در محل تالار حضرت ابوالفضل (ع) بیمارستان رسول اکرم (ص) تهران در حال برگزاری است.
آخرین قیمت گوشیهای سامسونگ در بازار 10 اسفند99 +جدول قیمت
عضو کمیته ستاد ملی مبارزه با کرونا به تشریح علل برنامه ریزی نامنظم در واکسیناسیون کرونا در کشورها اشاره و از شرایطی که مافیای واکسن کرونا در دنیا ایجاد کرده اند انتقاد کرد.
کرونا باعث درگیریهای روانی و جسمی متعددی در افراد شده است. مردم میتوانند با آگاهی بیشتر نسبت به زمان واکسیناسیون کرونا و یا اخبار مربوط به این بیماری از آرامش و نظم ذهنی خوبی بهرهمند شوند.
در تعدادی از کشورها برای واکسیناسیون کرونا جدول و برنامه ریزیهای دقیقی طراحی کرده اند. این اقدام موجب آرامش و نظم روانی مردم در دوران شیوع کرونا شده است. به نظر میرسد اگرچنانچه زودتر به میزان بیشتری از واکسن کرونا دست پیدا کنیم و تولید واکسن داخلی کرونا در کشور ما انجام شود میتوانیم برنامه ریزی دقیقی در این مورد انجام دهیم و ما هم جدول واکسیناسیون کرونا به جامعه ارائه و آرامش و نظم به فضا بدهیم.
کمبود واکسن کرونا علت برنامه ریزی نامنظم در واکسیناسیون کرونا
دکتر مینو محرز در مورد اینکه چرا توجه به آرامش روانی جامعه در دوره کرونا از سوی ستادهای مبارزه با این ویروس کمرنگ است در حالیکه میشود با یک برنامه ریزی مناسب به مردم اطلاعات کافی از زمان آغاز تا پایان واکسیناسیون داد اظهار داشت: بسیاری از کشورهایی که اکنون واکسن کرونا تولید میکنند یا آن را خریده اند، برنامه ریزی کرده و زمان واکسیناسیون شان را به مردم خود اعلام کرده اند. در کشور ما نیز واکسن تولیدی مان بین ۲ الی ۳ ماه دیگر آزمایشات نهایی اش انجام میشود، این درحالی است که تهیه واکسن کرونا در شرایط کنونی کاری دشوار است، زیرا کارخانههایی که واکسن تولید میکنند با تقاضای زیادی نسبت به تولیدشان مواجه اند؛ بنابراین بسیاری از کشورها واکسن چندانی ندارند که بخواهند برنامه ریزی دقیقی برای اجرای واکسیناسیون شان داشته باشند.
محرز در مورد تهیه واکسن کرونا ابراز داشت: اکنون تعدادی از کشورهایی که برای واکسیناسیون شان برنامه ریزی کرده اند، هم تحریم نیستند و هم از قبل خرید واکسن را رزرو کرده اند. همچنین در بسیاری از کشورهای دنیا روندی که ما در حال تهیه و خرید واکسن را طی میکنیم اجرا میکنند.
مرحله جدید پیش فروش ایرانخودرو آغاز شد !+جزئیات
عضو ستاد مبارزه با کرونا در پاسخ به این سوال که با توجه به پاندومی بودن کرونا چرا شرایط تجارت دارویی در تولید واکسن کرونا در دنیا حاکم است؟ درحالیکه میشود با همدلی بیشتر داروسازان و پژوهشگران این عرصه به واکسیناسیون جهانی در برابر کرونا سرعت بخشید و حتی فرمول ساخت واکسنهای موثر در اختیار کشورهای مختلف قرار گیرد گفت: متاسفانه در مورد کووید ۱۹ این موضوع مطرح شده است. اکنون سازمان جهانی بهداشت امکانی ایجاد کرده تا پولی برای تهیه واکسن کرونا برای همه مردم دنیا جمع آوری شود و واکسنها را بین آنها تقسیم کنند، خوشبختانه تعداد زیادی از کشورها نیز در این موضوع کمک کرده اند. این طرح به گونهای طراحی شده که فقط کشورهای ثروتمند و تولید کننده واکسن کرونا از دریافت واکسن کرونا بهرهمند نشوند، زیرا مسئله کرونا مشکلی جهانی است.
مینو محرز با ابراز تاسف از شرایط مافیایی در حوزه واکسن کرونا در جهان گفت: متاسفانه شرایط مافیایی در حوزه دارو و واکسن کرونا در جهان در جریان است و اینجانب هیچ گاه در مدتی که مشغول به طبابت بودم با چنین وضعیتی مواجه نشدم. با این حال شرایط اینگونه است و کاری نمیتوان کرد. لازم به ذکر است که مردم نباید فکر کنند با دریافت واکسن کرونا همه چیز تمام میشود، زیرا باید همه نقاط دنیا واکسینه شوند تا کرونا به اتمام برسد. مردم عزیز باید تا زمانی که به واکسن کرونا دسترسی پیدا میکنیم پروتکلهای بهداشتی را به خوبی رعایت کنند.
سیستم بهداشت و درمان ما فقط منتظر دریافت واکسن کروناست
محرز در مورد زمانبندی احتمالی واکسینه شدن مردم ایران علیه کرونا اظهار داشت: سیستم ما برای تزریق واکسن کرونا سیستم خوبی است. کشور ما تجربه ریشه کن کردن سرخک و سرخچه را با واکسن را داشته است، در این تجارب همه بسیج شدند و کمک کردند. علاوه بر اینها سیستم بهداشت و درمان ما نیز کاملاً آماده است تا به محض اینکه واکسن به آنها رسید، بین افراد توزیع و آن را تزریق کنند؛ بنابراین فقط کافی است که واکسنی در اختیار داشته باشیم تا به همه افراد تزریق کنیم. اکنون سیستم واکسیناسیون کرونا در آمریکا بسیار بد عمل کرده است، در حالی که سیستم بهداشتی ما چنین حالتی ندارد و فقط منتظر واکسن کروناست. در کانادا و انگلیس که سیستم طب ملی دارند، پزشکان عمومی شان در همه محلهها دارو را در یک مرکز پخش میکنند و مردم در آن جا دارو تهیه میکنند.
بورس 10 اسفند 99 چگونه خواهد بود؟ +جدول
واکسن کرونا/کرونای آفریقایی در ایران دیده نشده است
عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در خصوص واکسیناسیون کرونا در ایران گفت: اگر واکسن کرونا در کشورمان به میزان لازم تهیه شود و به تولید انبوه برسد، با تجاربی که در گذشته کسب کردیم، میتوانیم واکسیناسیون کرونا را با موفقیت اجرا کنیم.
محرز در مورد ورود کرونای آفریقایی به ایران، انواع کروناهای آفریقایی، برزیلی، ژاپنی و... و تاثیر گذار نبودن واکسنهای تولید شده روی کرونای آفریقایی ابراز داشت: تا کنون ویروس کرونای آفریقایی در ایران دیده نشده است، این ویروس نوعی ویروس جهش یافته از کروناست که همزمان از ویروس انگلیسی و کالیفرنیایی گرفته شده و مدتی لس آنجلس آمریکا را به شدت درگیر کرده بود. در پایان باید توجه داشت که واکسیناسیون کرونا میتواند وضعیتی را ایجاد کند که اگر فردی به کرونا مبتلا شد هم با عوارض خفیف تری روبرو شود.
تزریق واکسن کرونا به چه صورتی است؟
کیانوش جهانپور روز چهارشنبه درباره اجباری یا اختیاری بودن تزریق واکسن کرونا گفت: تزریق واکسن کرونا اکنون اجباری نیست و داوطلبانه است اما در مسیر واکسیناسیون در هفته ها و ماه های آینده که واکسیناسیون گسترده می شود، ممکن است دریافت برخی خدمات در کشور مستلزم داشتن گواهی واکسیناسیون باشد.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت افزود: واکسیناسیون کرونا اکنون در کشور داوطلبانه است و اجباری نیست گر چه مشارکت غیر قابل پیش بینی برای دریافت واکسن داشتیم و همه واکسن های وارداتی تاکنون به افراد داوطلب در بین کادر درمان تزریق شده است.
جهانپور گفت: با توجه به ترددهای داخل و خارج کشور و لزوم کنترل جامعه و جلوگیری از چرخش ویروس در جامعه، طبیعی است که چنین شرایطی برقرار شود و برای افرادی که واکسن کرونا را تزریق نکرده اند، مشمول یکسری محدودیت ها قرار می گیرند.
سازمان غذا و دارو بعد از سفر محمد جواد ظریف به مسکو مجوز اضطراری استفاده از واکسن اسپوتنیک وی را که محصول شرکت گامالیای روسیه است، صادر کرد و در پی آن ۱۶ بهمن اولین محموله این واکسن به تعداد ۲۰ هزار دوز برای واکسیناسیون ۱۰ هزار نفر (هر نفر دو دوز) وارد کشور و با استفاده از این محموله ۲۱ بهمن آغاز واکسیناسیون کرونا در ایران با اولویت کارکنان بخش های آی سی یو اعلام شد.
ورود دومین محموله واکسن کرونا
دومین محموله این واکسن نیز ۲۴ بهمن به تعداد ۱۰۰ هزار دوز وارد کشور شد. تا سعید نمکی، آغاز واکسیناسیون ۱۰۰ هزار نفر دیگر از کادر درمان را از پنجم بهمن اعلام کند. او البته برای تکمیل این فرآیند و تامین واکسن مورد نیاز برای تزریق به کادر درمان از واردات ۲۵۰ هزار دوز واکسن چینی (سینوفارم) خبر داد.
وزیر بهداشت پیش از آن در مراسم آغاز واکسیناسیون کرونا برای کادر درمان در ۲۱ بهمن گفته بود: علاوه بر فرآیند تولید واکسن در ایران و خرید واکسن از سبد کوواکس، ایران از پنج منبع خارجی واکسن کرونا وارد می کند که شامل واکسن اسپوتنیک وی و چهار واکسن دیگر است.
یک هفته بعد از این اعلام وزیر بهداشت، سازمان غذا و دارو، مجوز مصرف اضطراری برای سه واکسن کرونای دیگر شامل واکسن کوواکسین ساخت موسسه باهارات بیوتک هند، واکسن آسترازنکا - آکسفورد تولیدی R-pharm روسیه و واکسن آسترازنکا - آکسفورد ساخت شرکت SKBio کره جنوبی را صادر کرد.
سازمان غذا و دارو چهارم اسفند نیز مجوز ورود و مصرف اضطراری مشروط واکسن BBIBP-corV ساخت شرکت سینوفارم چین را هم صادر کرد تا سبد خرید مستقیم واکسن کرونا در کشور از پنج منبع خارجی مشخص شود و علاوه بر تلاش برای تولید واکسن در کشور و واردات حدود ۱۶.۸ میلیون واکسن از سبد کوواکس که قرار است بهار آینده به تدریج به کشور بیاید، روند واکسیناسیون کرونا در ایران ادامه پیدا کند.
از ابتدای اعلام رسمی ورود ویروس کرونا در کشور در ۳۰ بهمن سال ۹۸ تاکنون یک میلیون و ۵۹۰ هزار و ۶۰۵ نفر به طور قطعی به این ویروس مبتلا شده و ۵۹ هزار و ۶۶۳ نفر جان باخته اند.
سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد که با پیگیری سفارت کشورمان در پکن، دولت چین ۲۵۰ هزار دوز واکسن کرونای سینوفارم به ایران اهدا کرده است.
سعید خطیب زاده در حاشیه نشست خبری روز دوشنبه خود در پاسخ به سوالی در مورد موضوع واکسن چینی کرونا و ورود آن به کشور با اعلام این خبر گفت : من مایل نبودم تا موقعی که جزییات فنی ماجرا به نتیجه برسد نکته ای را بیان کنم ولی الان که پرسیدید باید بگویم که دولت چین ۲۵۰ هراز دوز واکسن کرونا سینو فارم به دولت ایران با پی گیری سفارت کشورمان در پکن اهدا کرده است
لزوم توزیع رایگان واکسن کرونا
مینو محرز در نشست خبری ستاد اجرایی فرمان امام برای فاز یک مطالعات بالینی اولین واکسن ایرانی کرونا با تاکید بر اینکه در یک پاندومی قرار داریم و در این شرایط کشورها موظف به توزیع رایگان واکسن هستند اظهار داشت: در این شرایط تمام کشورها باید واکسن رایگان در اختیار مردم قرار دهند و بحث هزینه واکسن اصلا مطرح نیست.
وی افزود: به ویژه کودکان باید از واکسن رایگان بهرهمند شوند.
وی همچنین با اشاره به موثر بودن واکسن کوایران برکت بر روی ویروسهای جهش یافته اظهار داشت: اخیرا ویروس جهش یافته انگلیسی ارز وزارت بهداشت برای انجام آزمایشات در اختیار گرفتیم و خوشبختانه این واکسن بر واریانت انگلیسی نیز موثر بود.
عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا ادامه داد: خوشبختانه با راهاندازی خط تولید واکسن کرونا دیگر محتاج هیچ کشوری نیستیم و این واکسن بر روی نمونههای جهش یافته میتواند موثر باشد.
امیرحسین آرمان هوادارانش را سورپرایز کرد!+عکس لورفته
محرز در پاسخ به سوالمبنی بر اینکه با توجه به آغاز عملیات واکسیناسیون در کشورهای همسایه برای تمام افراد نه تنها گروه حساس، ایران در مرحله تزریق واکسن دچار عقبماندگی نیست؟ گفت: باور نمیکنید در چه شرایط تحریمی سخت و دشواری توانستیم مراحل تولید واکسن کرونای ایرانی را پیش ببریم.
دستیابی به واکسن کرونا در شرایط تحریم های ظالمانه
وی ادامه داد: شرایط ایران در این تحریمهای ظالمانه برای تولید واکسن بسیار سخت است اما خوشبختانه با بهترین سیستمهای ممکن جوانان ایرانی به این تکنولوژی دست یافتند.
محرز ادامه داد: پیش از این موسسه رازی در ایران برای تولید انواع واکسن بسیار معروف بود اما در چند سال گذشته فعالیت این موسسه محدود شده بود الان با راهاندازی خط تولید واکسن کرونا میتوانیم با افتخار بگوییم ما هم تولیدکننده این واکسن هستیم و دیگر برای واکسینه کردن مردم محتاج به هیچ کشوری نیستیم.
وی تاکید کرد: خوشحالم که هیچ کشوری نمیتواند بگوید ایران لیاقت فروش واکسن کرونا را ندارد و به ایران واکسن نمیفروشیم.
عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا در پاسخ به سوال دیگر ایلنا مبنی بر فروش تست جعلی منفی کرونا در مرزهای کشورهای کشور و فرودگاه حضرت امام تاکید کرد: این اتفاقات باعث تاسف است و متاسفیم که شاهد عدم رعایت پروتکلها هستیم.
وی ادامه داد: یک سال است که ستاد ملی مبارزه با کرونا پروتکلهای سختگیرانهای را به تمام دستگاهها ارائه داده اما هیچ ضمانت اجرایی ندارد و متاسفیم که کسی این پروتکلها را رعایت نمیکند.
وی ادامه داد: بنده عضو علمی ستاد مبارزه با کرونا هستم و نه فرد سیاسی هستم و نه سیاست گذاری بلدم اما در همان زمان سختگیریهای لازم ابلاغ شد.
محرز گفت: در این مدت با چند ویروس جهشیافته کرونا مواجه بودیم که اگر مراقب نباشیم شرایط سختتری به وجود میآید. در حالی که درباره ویروس انگلیسی هشدار داده بودیم اما باز هم کسی کاری به کسی نداشت و شاهد ورود این ویروس جهش یافته به کشور بودیم.
عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا ادامه داد: بنا بر پروتکلها اگر کسی در رعایت الزامات کوتاهی کند باید جریمه شود چراکه با هر خطایی جان افراد دیگر را به خطر میاندازد.
محرز افزود: متوجه افزایش فشار روانی مردم هستیم و این مشکلات روانی باعث شده مردم خسته شوند اما وقتی اجازه برگزاری تورها داده میشود، مشخص است که تقاضاها برای سفرهای کیش و قشم بالا میرود و شرایط سختتر میشود.
وی تاکید کرد: با وجود اینکه سه ماه گذشته درگیر ابتلا به ویروس کرونا بودم اما به محض اینکه اجازه تزریق واکسن ایرانی داده شود با ۷۵ سال سن تزریق را انجام میدهم.
حامدحسینی مدیر نظارت بر مطالعات واکسن در مورد واکسن کوایران برکت گفت: در آخر بهمن، تزریق دو نوبت واکسن به همه ۵۶ نفر داوطلب فاز اول تست انسانی انجام شد و فرآیند ورود داوطلب به مطالعه ما متوقف شده و ۱۴ اسفند آخرین نمونه گیری خون انجام میشود و نتیجه به سازمان غذا و دارو تحویل داده میشود.
حسینی افزود: با توجه به این نکته که بیشترین دغدغه ما در واکسن کوایران برکت، ایجاد ایمنی است، در این مرحله بیشتر عارضهی احتمالی واکسن مورد بررسی قرار گرفت؛ و همچنین آنتی بادیهای مختلف در افراد مختلف چک شد و شرایط رضایت بخش بوده است، اما ترجیح میدم نتیجه دقیق ایمنی زایی این واکسن را از زبان مسئولان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو بشنوید.
او ادامه داد: دستورالعمل مطالعه فاز دو و سه به صورت تلفیقی امروز به سازمان غذا و دارو همراه با گزارش ایمنی فاز یک تحویل داده شد و پس از اعلام گزارش نهایی امیدواریم پس از بررسی و کارشناسی در نیمه دوم اسفند اجازه انجام فاز دوم بر روی ۴۰۰ داوطلب را دریافت کنیم.
او ادامه داد: تا کنون بیش از ۱۰۰ هزار نفر برای تزریق واکسن داوطلب شدهاند و ما امیدواریم پس از دریافت تاییدیههای کارشناسان، تا پایان اردیبهشت مطالعات گستردهای روی بیش از ۲۰ هزار نفر را انجام دهیم.
دکتر حسینعلی شهریاری در هجدهمین آیین پویش ره سلامت و افتتاح پروژه ICERP تجهیزات خریداری شده از محل تسهیلات بانک جهانی، که امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، ضمن تشکر از تلاش کادر بهداشت و درمان در مبارزه با کرونا اظهار کرد: بیش از ۳۰۰ نفر از عزیزان کادر درمان ما در این دوران جان خود را از دست دادند.
محسن ابراهیم زاده با انتشار این عکس همه را شوکه کرد!+تصاویر دیده نشده
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران با این جنگ ویروسی که همچون دوران دفاع مقدس بود توانست روی پای خود بایستد و امروز خوشبختانه در بسیاری از زمینهها خودکفا شدهایم و حتی توان صادرات به کشورهای نیازمند را هم داریم.
وی به تولید واکسن در ایران اشاره و عنوان کرد: واکسن کرونایی که در ایران در حال تولید است قطعاً از تمام واکسنهایی که در دنیا ساخته شده است کارآیی بیشتری خواهد داشت و طبق گقته وزیر بهداشت صادرکننده واکسن خواهیم بود.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: بانک جهانی بعد از ۱۵ سال با وجود اینکه ما عضو این بانک هستیم، کار کوچکی انجام داد؛ ۵۰ میلیون دلار برای جمهوری اسلامی ایران پولی نیست. گلایه ما از سازمانهای جهانی این است که علیرغم شعار دفاع از حقوق بشر در عمل اقدام نکرده و ما را تحریم میکنند.
شهریاری با بیان اینکه امیدواریم در مبارزه با بیماری کرونا سرافراز بیرون بیاییم، مطرح کرد: ما کشوری انقلابی و با تفکر انقلابی و ایدئولوژی اسلامی هستیم و دشمنان ما دست بردار نیستند، ما همه زمینهها را باید آماده کنیم که اگر برنامههای دیگری هم داشتند موفق نشوند چرا که باور ما این است که ویروس کرونا دست ساخته بش بود و ممکن است بعدها دوباره چنین مشکلاتی به وجود بیاورند.
وی در پایان گفت: امیدواریم اقدامات جوانان نخبه و دانشمند ما در شرکتهای دانش بنیان همان طور که تاکنون کارهای زیادی انجام دادهاند و ما را در چند ماه اولیه از خارج بینیاز کرده اند، ادامه داشته باشد؛ از رهبر معظم انقلاب تشکر میکنم که پروتکلهای بهداشتی را به طور کامل رعایت کردند و همچنین از ستاد ملی مقابله با کرونا، رییس جمهور و وزارت بهداشت که همه پای کار بوده و خدمات خوبی ارائه دادند هم تشکر میکنم.
واکسیناسیون علیه بیماری کووید-۱۹ با اولویت کادر درمانی که در بخشهایای سی یو مشغول به کارند از روز سه شنبه ۲۱ بهمن ماه در کشور آغاز شده و بهتدریج برای تمام گروههای اولویتدار و در معرض خطر انجام خواهد شد تا بعد از آن واکسیناسیون عمومی آغاز شود.
بر اساس اعلام وزارت بهداشتیها اهداف واکسیناسیون علیه کرونا به دو بخش اهداف اولیه و نهایی تقسیم میشود؛ بر این اساس هدف اولیه کشور از آغاز واکسیناسیون علیه کووید-۱۹ کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری و هدف نهایی نیز قطع گردش ویروس کرونا و پایان همهگیری است.
چند نفر باید در ایران واکسن کرونا بزنند تا زنجیره انتقال کرونا قطع شود؟
بر اساس اطلاعات موجود، برای دستیابی به اهداف نهایی، باید نسبت به مصون نمودن حداقل ۷۰ درصد جامعه اقدام کرد و بر این اساس باید نزدیک به ۶۰ میلیون نفر واکسینه شوند. در عین حال اگر مبنا دریافت حداقل ۲ نوبت واکسن به ازای هر فرد باشد، نیازمند ۱۲۰ میلیون دوز واکسن برای کشور خواهیم بود. همچنین اگر عملیات بخواهد در طی یک سال به پایان برسد باید ماهی ۱۰ میلیون دوز واکسن در اختیار نظام سلامت قرار گیرد. این موضوع به معنای واکسینه کردن پنج میلیون نفر در ماه و معادل تقریبی ۲۱۰ هزار نفر در روز است.
حال اگر هر پایگاه واکسیناسیون در طی دوران فعالیت روزی ۱۰۰ نفر را واکسن بزند، به حدود ۲۱۰۰ پایگاه واکسیناسیون نیاز خواهد بود. در صورت نیاز و تامین واکسن کافی، میتوان نسبت به واکسیناسیون تا روزی ۵۰۰ هزار نفر نیز اقدام کرد.
کمیتههای پشتیبان واکسن کرونا در کشور
کمیته هماهنگکننده واکسیناسیون (هماهنگی برون بخشی)، در سطح کشور، به ریاست نماینده تام الاختیار وزیر کشور و در دانشگاههای علوم پزشکی استان و شهرستان، به ریاست نماینده تام الاختیار استاندار است. همچنین کمیته اجرایی واکسیناسیون کرونا (هماهنگی درون بخشی)، در سطح کشور، به ریاست معاون بهداشت وزارت بهداشت و در دانشگاه و شهرستان به ریاست رئیس دانشگاه مرکز استان خواهد بود.
گروههای اولویتدار تزریق واکسن کرونا
برای تعیین اولویتهای واکسیناسیون کرونا، کمیته مشاورین فنی واکسیناسیون کرونا با ابلاغ معاون بهداشت وزارت بهداشت در تاریخ ۱۸ آذر ماه ۱۳۹۹ تشکیل شد، اصول و چهارچوب تعیین شده با هماهنگی دبیرخانه کمیته اخلاق پزشکی مورد استفاده قرار گرفت، در طی سه هفته متوالی، با جلسات فشرده، فهرست تفصیلی گروههای اولویتدار در چهار فاز در تاریخ دهم دی ماه سال ۱۳۹۹ تدوین شد.
بر این اساس گروههای پزشکی در بخشهای بستری و سرپایی (خصوصی، دولتی و...) که در خط اول مواجهه با کرونا محسوب میشدند، سالمندان (ابتدا در مراکز تجمعی و سپس گروههای سنی)، بیماران با بیماریهای زمینهای مشخص، کارکنان مشاغل خاص و عموم مردم به ترتیب اولویت هستند.
فازبندی زمانی گروههای اولویتدار واکسن کرونا
فاز اول (زمستان ۱۳۹۹)؛ این فاز شامل کارکنان بهداشت و درمان خط اول مواجهه با بیماری کرونا بوده و براورد تقریبی از تعداد آنها ۰.۷ میلیون نفر است. بعد از آن افراد بسیار پر خطر شامل سالمندان در مراکز نگهداری، مراکزمعلولین جسمی و حرکتی، جانبازان که براورد جمعیت آنها ۶۰۰ هزار نفر است.
فاز دوم (بهار و تیر ۱۴۰۰)؛ این فاز شامل افراد مسن بالای ۶۵ سال به ترتیب گروههای پنج سال از بالا به پایین بوده که براورد جمعیت آنها ۶ میلیون نفر است. همچنین افراد ۶۴-۱۶ ساله دارای حداقل یک بیماری زمینهای که براورد جمعیت آنها نیز ۶ میلیون نفر است.
فاز سوم (مرداد تا آذر ۱۴۰۰)؛ شامل افراد ساکن در مراکز تجمعی که براورد جمعیت آنها دو میلیون نفر است، افراد ۵۵ تا ۶۴ سال بدون بیماری زمینهای دارای براورد جمعیتی پنج میلیون نفری و افراد در مشاغل و خدمات ضروری شامل آن دسته از کارکنان نظام سلامت که در خط اول مواجهه نیستند که شامل براورد جمعیتی ۱۲ میلیون نفری میشوند.
فاز چهارم (زمستان ۱۴۰۰)؛ شامل عموم مردم
طبق اعلام وزارت بهداشتیها با پیش فرض اثربخشی واکسنها بالای ۸۰ درصد و عدم موتاسیونهای ناگوار در ویروس، انتظار میرود:
- با اتمام فاز ۲ (پوشش ۱۳.۳ میلیون نفر)، به هدف اولیه که کاهش مرگ و میر است خواهیم رسید و با توجه به تابلوی بیماری در ۱۰ ماه گذشته کشور، از مرگ و میر بیماری به میزان ۶۰ الی ۷۰ درصد کاسته خواهد شد، اما همچنان در معرض طغیانهای بیماری و مشکلات اقتصادی اجتماعی بهداشتی ناشی از کرونا ویروس خواهیم بود که طبق استاندارد سازمان جهانی بهداشت، با اتلاف ۱۰ درصد از واکسن، تعداد مورد نیاز ۲۹.۵ میلیون دوز واکسن نیاز است.
- با اتمام فاز ۳ (پوشش ۱۹ میلیون نفر دیگر)، انتظار میرود بخش عمده بار بیماری در کشور کنترل شده باشد و امکان برگشت به زندگی عادی مهیا شود که طبق استاندارد سازمان جهانی بهداشت، با اتلاف ۱۰ درصد واکسن، تعداد مورد نیازحدود ۴۱.۸ میلیون دوز خواهد بود.
ملزومات واکسیناسیون علیه کرونا
علاوه بر واکسن، نیازمند تامین به موقع سرنگ مخصوص واکسیناسیون، سیفتی باکس، آمادگی زنجیره سرما (از سطح کشور تا واحدهای عملیاتی) هستیم. همچنین تولید مطالب آموزشی به شکل خودآموز برای کارکنان بهداشتی، عموم مردم و انتشار آنها برای جلب مشارکت و اطمینان بخشی لازم است. در عین حال نظام جمع آوری و امحا زبالههای عفونی باید برقرار باشد. اعتبار مالی لازم بر حسب تعداد گروه هدف باید به دانشگاههای علوم پزشکی در زمان مناسب ارسال شود. همچنین اعتبار مالی مورد نیاز برای اجرای عملیات(به غیر از خرید واکسن) تقریبا ۶ هزار تومان به ازای هر دوز واکسن تزریق شده است.
نحوه مدیریت دادههای عملیات، پایش و ارزیابی
حداکثر سهولت برای مردم، به همراه حفظ سلامت کارکنان بهداشتی و گیرندگان خدمت در اجرای عملیات، در برنامه اجرایی دیده شده است. تولید شاخصهای روزانه بر حسب شهرستان و دانشگاه و کشور، افراد گیرنده واکسن و عوارض احتمالی و... انجام خواهد شد. توزیع واکسن و ارائه آن به گیرندگان خدمت منحصرا توسط نظام بهداشتی کشور انجام خواهد شد. تمام فرآیند ثبت دادهها در سامانههای الکترونیکی سلامت (سیب، سینا، ناب و پارسا) انجام میشود.
محل ارائه خدمت واکسیناسیون کرونا
در بیمارستانهای دانشگاهی پایگاه واکسیناسیون برای ارائه خدمات در شیفت صبح و عصر برقرار میشود که در کشور حدود ۵۰۰ پایگاه در نظر گرفته شده است. کلیه کارکنان نظام سلامت حسب اولویتبندی در این پایگاهها واکسینه خواهند شد.
حدود یک ماه بعد از آغاز واکسیناسیون، تیمهای سیار بهداشتی به مراکز تجمعی خانههای سالمندان و نگهداری معلولین ذهنی و جسمی مراجعه و ارائه خدمت انجام خواهد شد.
از فاز ۲ به بعد، تعداد ۴۰۰۰ پایگاه سلامت در مراکز شهری و شهری روستایی و پایگاهها یا خانههای بهداشت ضمیمه در شیفت بعد ازظهر نسبت به ارائه خدمت به گروههای اولویتدار اقدام خواهند کرد.
نحوه مراجعه افراد برای واکسیناسیون
کارکنان بهداشتی درمانی، طبق برنامه عملیاتی تهیه شده در شهرستانها، به پایگاه بیمارستانی معین شده مراجعه خواهند کرد. همه افراد ملزم به دریافت فرم معرفینامه حاوی اسم، کد ملی و نوع حرفه فرد از حوزه ریاست بیمارستان، درمانگاه، آزمایشگاه، داروخانه و... خواهند بود. این معرفینامه باید به مهر تایید معاونت درمان شبکه شهرستان رسیده باشد.
افراد دارای بیماری زمینهای و مشاغل ضروری نیز در یک ماه مانده به زمان ارائه خدمت به این گروه از رسانهها اطلاع رسانی میشود که این افراد برای تکمیل پرونده در سامانههای الکترونیک سلامت به خانههای بهداشت و یا پایگاههای سلامت مراجعه کنند. در روز مراجعه چنانچه فرد در سامانه ثبت نشده باشد، ضمن ثبت دادههای اولیه به پزشک پایگاه برای تعیین نوع بیماری و ثبت کد ICD۱۰ طبق دستورالعمل جاری معرفی و سپس واکسینه میشود. در عین حال افراد از اتحادیه صنفی خود معرفینامه ممهور با ذکر مشخصات دریافت کرده و به پایگاههای واکسیناسیون مراجعه میکنند.
مراقبت از عوارض احتمالی واکسیناسیون
- تامین واکسن از منابع معتبر برای واردات
- انتشار یافتههای واکسنهای تولید داخل در مجلات معتبر علمی قبل از عرضه (یافتههای مرحله حیوانی و فاز یک)
- انتشار یافتههای ایمنی زایی و بیخطری واکسنهای وارداتی و تولید داخلی برای مردم
- اضافه شدن دو متخصص داخلی (نوروولوژیست و قلب یا ریه) به کمیته طبقه بندی عوارض ایمنسازی دانشگاه
- بررسی فوری موارد شدید گزارش شده
- ثبت همه دادهها در سامانههای الکترونیکی
- پرهیز از ارائه مطالب متفاوت و نظرات شخصی متخصصین در رسانههای جمعی رسمی
باید توجه کرد که بر اساس اعلام وزارت بهداشتیها، بدون واکسیناسیون روزانه متوسط ۲۰۰ مرگ و ۵۰۰۰ مورد بستری خواهیم داشت. همچنین هر ماه تاخیر در شروع برنامه معادل ۶۰۰۰ مرگ خواهد بود. سیاستهای پیشگیری مانند ماسک زدن، فاصلهگذاری اجتماعی و بهداشت دست موثرند، اما آسیب اقتصادی، اجتماعی و روانی بسیاری به جامعه وارد میکنند. این اقدامات به هیچوجه جایگزین واکسن نمیشوند، بلکه شدت آسیب را کم میکنند تا زمان برای اقدام اساسی فراهم شود.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، باید توجه کرد که بعد از تزریق نوبت دوم واکسن، کارت واکسن دیجیتال صادر و قابل پرینت شدن خواهد بود. بر این اساس افرادی که برای مسافرت بینالمللی نیاز به تاییدیه دارند، میتوانند به مراکز بهداشت شهرستان مراجعه و پرینت ممهور دریافت کنند.
بر این اساس شروع برنامه وقتی باشد که:
- تعداد حداقلی واکسن برای شروع واکسیناسیون وسیع کشوری فراهم شده باشد، زمانبندی دریافت محمولههای بعدی روشن باشد، گروههای اولویت دار به تایید بالاترین مقامات رسیده باشد، لجستیک مورد نیاز عملیات فراهم شده باشد، بستر ثبت و آنالیز دادهها در سامانههای الکترونیک سلامت مهیا شده باشد، نیروی انسانی آموزش دیده با شرح وظایف معین فراهم شده باشد و آموزش و اطلاع رسانی صحیح، زمینه مناسب شروع را در جامعه فراهم کرده باشد.
دومین محموله واکسن کرونا وارد ایران میشود
طبق اخبار دریافتی از منابع آگاه، محموله دوم واکسن روسی اسپوتنیک امشب وارد فرودگاه امام خمینی (ره) میشود.
طبق اعلام منابع آگاه گمرکی، دومین محموله وارداتی واکسن اسپوتنیک-وی روسی بعد از انجام تشریفات گمرکی در کشور روسیه امشب وارد کشور خواهد شد.
گفتههای حاکی از آن است که در دومین مرحله ۱۰۰ هزار دوز از این واکسن وارد میشود تا در مراحل تعیین شده برای اقشار حساس و ضروری کشور تزریق شود.
شب گذشته، کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه گفت: محموله دوم واکسن کرونای روسی اسپوتنیک-وی طبق وعده مقامات بهداشتی روسی پنجشنبه شب تحویل سفارت ایران و امروز جمعه با یک پرواز اختصاصی به تهران ارسال شد. طبق برنامه محموله سوم نیز ۳۰ اسفند ارسال میشود و محمولههای بعدی به همین روال هر دو هفته یکبار تا رسیدن به دو میلیون دوز کامل ادامه خواهد یافت.
گفت و گوها بین وزارت بهداشت ایران و روسیه درباره واکسن کرونا
کاظم جلالی خاطر نشان کرد: گفت و گوهای خوبی بین مقامهای وزارت بهداشت ایران و روسیه انجام گرفت که می تواند نقطه عطفی در روابط دو کشور در عرصه بهداشت و درمان باشد.
وی گفت: در عرصه تولید واکسن به تفاهم رسیدیم و در بحث تولید مشترک امیدواریم همکاریها بزودی آغاز شود.ما زودتر از زمان پیش بینی شده شاهد پیشرفت همکاریها هستیم.
وی ادامه داد: در خصوص خرید واکسن اعلام می کنم طرف روسی مطابق وعده قبلی برای ارسال واکسن اسپوتنیک وی اعلام آمادگی کرده است و فردا جمعه محموله دوم واکسن به ایران ارسال می شود.
جلالی تصریح کرد: ایران اهمیت ویژه ای برای همکاریهای بهداشتی و درمانی با روسیه قائل است و به همین دلیل هیاتی در چنین سطح اعزام کرده است. این را نقطه عطف می دانیم .
واکسن کرونا در ایران/از خطری بزرگ عبور کردیم
حسن روحانی: از خطر بزرگ کرونا عبور کردیم گرچه هنوز راه درازی در پیش داریم. اگر چیزی در کشور وارد میشود و مذاکرهای صورت میگیرد، همه در چهارچوب مصالح ملی است و کسی تصور دیگری در ذهنش نباشد
نقش وزیر بهداشت درباره واکسن کرونا
وزیر بهداشت با اشاره به آغاز واکسیناسیون کرونا در کشور قبل از سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: فرزند دلبندم را که ضرباهنگ حیاتم بود به میعادگاه عشق مردم سرزمینم بردم تا بدانند چقدر دوستشان دارم و تا کجا پای سلامتشان ایستادهام.
سعید نمکی با انتشار عکسی از مراسم آغاز واکسیناسیون کرونا در کشور که فرزندش به عنوان نخستین داوطلب، واکسن اسپوتنیک وی را تزریق کرد، در صفحه اینستاگرام خود نوشت: « با هموطنانم پیمان بستم تا قبل از سالروز پیروزی انقلابشان واکسن بیاورم و از خانوادهام شروع کنم، آوردم و فرزند دلبندم را که ضرباهنگ حیاتم بود به میعادگاه عشق مردم سرزمینم بردم تا بدانند چقدر دوستشان دارم و تا کجا پای سلامتشان ایستادهام.»
واکسن کرونا و آغاز واکسیناسیون در ایران
واکسیناسیون کرونا در ایران با استفاده از واکسن «اسپوتنیک وی» روسی امروز سه شنبه ۲۱ بهمن ماه در مراسمی با فرمان حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری و با حضور سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز شد.
واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه ۱۶ بهمن ماه وارد کشور شد و امروز واکسیناسیون آن در ایران طی مراسمی در تالار امام بیمارستان امام خمینی(ره) تهران بطور رسمی آغاز شد.
«پارسا نمکی» فرزند وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نخستین نفری بود که نخستین واکسن کرونا در ایران به او تزریق شد.
واکسن کرونا اسپوتنیک پس از پارسا نمکی به دکتر فتاح قاضی متخصص بیهوشی در بخش آی سی یو بیمارستان امام خمینی(ره) به عنوان نفر دوم، سارا گودرزی پرستار بخش آی سی یو بیمارستان امام خمینی(ره) به عنوان نفر سوم و علی آسترکی کمک بهیار بخش آی سی یو این بیمارستان تزریق شد. سید جمیل پرستار بخش آی سی یو بیمارستان امام خمینی(ره) نیز نفر بعدی بود.
وزیر بهداشت، درمان آموزش پزشکی در این مراسم گفت: طبق قولی که دادیم با توجه به هجمه ها، واکسیناسیون را با خانواده خود شروع می کنیم تا نشان دهیم خون فرزندان ما سرخ تر خون بچه های دیگر نیست.
وی گفت: امروز به طور همزمان واکسیناسیون کرونا برای پرستاران، پزشکان و نیروهای خدمات بخش های مراقبت ویژه ۶۲۵ بیمارستان شروع می شود. تا اواخر بهمن منابع دیگر واکسن وارد کشور می شود.
نمکی ادامه داد: واکسیناسیون بعد از کارکنان بخش های مراقبت ویژه به تدریج برای سایر گروههای آسیب پذیر بعد افراد بالای ۶۵ سال و بیماران زمینه ای و سپس گروههای هدف دیگر گسترش می یابد تا به پوشش بالای ۷۰ درصد در کشور برسیم.
به گفته کیانوش جهانپور واکسن روسی در مرحله اول حدود چند ۱۰ هزار دوز وارد شد و بخشی از آن هم برای نمونه برداری و تایید نهایی و انطباق با اسناد فنی به آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو خواهد رفت و با این تعداد از سهشنبه ۲۱ بهمن (امروز) اولین تزریق واکسن کرونا را در ایران در دهه فجر و آستانه پیروزی انقلاب اسلامی با اولویت بندی مشخص شده، آغاز میکنیم.
وی افزود: واکسیناسیون با روزانه هزار نفر آغاز خواهد شد و سپس با توجه به ارزیابی مجدد سیستم به صورت تصاعدی افزایش مییابد تا به حداکثر برسد. واکسن در مرحله اول به کسانی تزریق میشود که تست مثبت PCR نداشته باشند اما در حالت کلی منعی برای تزریق به افرادی که قبلا مبتلا شده اند، نداریم.
سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز دو روز پیش در مراسم آغاز مطالعات بالینی واکسن کرونا موسسه رازی در وزارت بهداشت گفت: همزمان با تلاش برای تولید واکسن کرونا در داخل کشور که به روشهای مختلف در حال انجام است یکی از قولهای ما به مردم این بود که زودتر واکسیناسیون را در داخل کشور شروع کنیم. برای این کار با ارزیابی واکسن های معتبر در دنیا یکی از کم عیب ترین و کم خطرترین واکسن ها را که واکسن اسپوتنیک وی روسیه بود انتخاب و وارد کردیم.
به گفته وزیر بهداشت، قرار است در مرحله اول کادر درمان با اولویت کارکنان بخش های مراقبت ویژه با استفاده این واکسن را به طور رایگان دریافت کنند.
نمکی گفت: اوایل حمله ها و هجمه های زیادی می شد ولی صبوری کردیم و امروز همه فهمیده اند که اروپا و شرکت های واکسن ساز اروپایی مثل آسترازنکا نیز به دنبال همکاری با شرکت تولید کننده این واکسن هستند. بنای قهر با هیچ کس نداریم با اینکه جزو اولین مذاکره کنندگان برای خرید این واکسن بودیم پانزدهمین کشوری هستیم که این واکسن را تزریق می کنیم.
نمکی افزود: شرط ما برای واردات واکسن این بود که حتما فاز ۳ مطالعه انسانی را طی کرده باشد در حالی که برخی کشورهای منطقه این واکسن را در فاز ۳ مطالعه انسانی تزریق کردند.
وی گفت: با وجود خرید ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار واکسن از سبد کوواکس که برای هشت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر کافی است باید میزان بیشتری واکسن به کشور وارد کنیم چون این میزان واکسن جوابگو نیست.
نمکی افزود: واکسن اسپوتنیک روسیه در حدود ۶ کشور معتبر ثبت شده و سعی کردیم زمانی این واکسن را وارد کنیم که خیالمان راحت باشد و واکسن قابل اعتماد وارد کنیم. واکسیناسیون با واکسن روسی از سه شنبه بر اساس سند واکسیناسیون برای گروههای هدف که در مرحله اول افراد حاضر در خط مقدم نظام سلامت و کارکنان بخشهای آی سی یو هستند آغاز می شود بعد به سراغ بقیه کادر درمان و خانه های سالمندان و افراد بالای ۶۵ سال می رویم و همین طور مرحله به مرحله جلو می رویم. روال کار تعریف شده است و خوشحالیم به رغم اینکه با دستان بسته در اقیانوس بلا شنا می کنیم اما چشمان ما باز است و در شرایطی واکسیناسیون را آغاز می کنیم که میزان شیوع بیماری پایین آمده و تخت خالی داریم.
ارسال واکسن کرونا
«کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه امروز (یکشنبه) در گفتوگویی در حاشیه سفر «محمدرضا شانه ساز» معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان غذا و دارو به مسکو درباره ارسال محمولههای بعدی واکسن روسی کرونا «اسپوتنیک وی» خاطرنشان کرد: محمولههای بعدی واکسن آخر بهمن، دهه اول اسفند و دهه دوم اسفند و فروردین ارسال میشود.
وی همچنین عنوان کرد: میتوانیم قرارداد درازمدتتر و با دوز بیشتر منعقد کنیم. شرکتهای بخش خصوصی توانمند ما اینجا هستند و قبل از این سفر مذاکرات اولیه را انجام دادند و مذاکرات ظرف فردا و پس فردا انجام میشود و انشاءالله بتوانیم ظرف دو تا دو ماه و نیم تولید مشترک را به نتیجه برسانیم و در داخل ایران این واکسن را تولید کنیم. کمااینکه تولید واکسن داخلی به خوبی پیش میرود.
سفیر ایران در مسکو خاطرنشان کرد: خدمتگزاران شما شدیدا پیگیر هستند و این پاندمی با واکسنهای تولیدی و توکل به خدا رفع خواهد شد.
اثرات واکسن کرونای روسی
«کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو پیش از این در اظهاراتی درباره واکسن کرونا روسی «اسپوتنیک وی» عنوان کرده بود: در داخل روسیه وزیر دفاع روسیه و بسیاری از مسؤولان روسی از این واکسن استفاده کردند و نیروهای نظامی و انتظامی و کادر پزشکی روسیه هم واکسینه شدند. تا این زمان که با شما صحبت میکنیم هنوز هیچگونه اثر منفی از واکسن روسی به گوش نرسیده است در حالی که خبرهایی از عوارض برخی واکسنهای دیگر به گوش میرسد.
سفیر ایران در مسکو گفت: برخی کشورها از روسیه واکسن خریداری کرده و برخی کشورها از جمله کشورهای اروپایی در حال مذاکره با روسها هستند که از این واکسن استفاده کنند.
شانه ساز نیز گفت: ایران دارای ظرفیتهای زیادی در تولید واکسن است و از دانش روسیه هم استفاده کردیم تا بتوانیم ضمن صادرات، زمینه تقویت فناوری دارویی را نیز فراهم کنیم.
گفتنی است هواپیمای ماهان حامل واکسن کرونا که از فرودگاه مسکو بارگیری کرده بود، روز پنجشنبه ۱۶ بهمن ماه در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست و نخستین محموله وارداتی واکسن کرونا تحویل وزارت بهداشت شد.
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت خارجه روز دوشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران گفته بود: مسیرهایی متعددی رفتهایم و چندین میلیون دوز واکسن از کنسرسیوم کواکس برای ایران خریداری شده است از سوی دیگر واکسن ایرانی - کوبایی خریداری شده و بعد از مراحل بالینی در داخل تولید صورت میگیرد. با چین و هند گفتوگوهایی خوبی صورت گرفته و منتظریم که به سرعت وارد شوند.
چگونگی واردات واکسن کرونا
سیما سادات لاری در خصوص واردات واکسن کووید ۱۹، اظهار کرد: درحالحاضر تعداد محدودی دوز واکسن کووید ۱۹ وارد کشور شده و هر دو هفته یکبار محموله جدیدی از این واکسن وارد کشور میشود.
سخنگوی وزارت کشور با اشاره به اینکه برای توزیع واکسن روسی کووید ۱۹ کمیتهای در معاونت بهداشتی وزارت بهداشت و درمان تشکیل شده است، گفت: اولویت تزریق واکسن در وهله اول کادر بهداشت و درمان و در گام بعدی افراد دارای بیماری زمینهای است.
لاری افزود: برای توزیع واکسن در استانها الگو تعریف میشود، اما جزییات توزیع واکسن روسی کرونا مشخص نیست و پس از تدوین پروتکل نحوه توزیع در سراسر کشور اعلام میشود.
سخنگوی وزارت بهداشت و درمان با بیان اینکه در سبد خرید واکسن کووید ۱۹ چند گزینه وجود دارد، خاطرنشان کرد: درصدد هستیم تا قبل از رسیدن واکسن ایرانی به مرحله تولید همانند سایر کشورها از منابع مطمئن و مورد تایید واکسن تهیه کنیم.
وی در پایان یادآور شد: در دو هفته آینده واکسن کوبایی که بحث انتقال دانش است در ایران وارد مرحله کارآزمایی شود.
ورود محموله واکسن کرونا به ایران
جلالی افزود: به دنبال امضای قرارداد خرید واکسن روسی «اسپوتنیک وی» و تولید مشترک آن بین تهران و مسکو، امروز پنجشنبه ۱۶ بهمن اولین محموله این واکسن با یک پرواز هواپیمای ایرانی به مقصد تهران ارسال شد.
وی تصریح کرد: پرواز هواپیمای ماهان برای حمل این محموله از مبدا روسیه، حدود چهار ساعت به طول خواهد انجامید و تمهیدات لازم برای لجستیک این واکسن ها اندیشیده شده و فراهم است.
جلالی یادآورشد: محموله دوم تا آخر بهمن ماه جاری و محموله سوم تا ۱۰ اسفند راهی تهران میشود و این روند هر دو هفته و یکماه یکبار ادامه خواهد یافت.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با بیان اینکه واکسن روسی «اسپوتنیک وی» در بیش از ۱۶ کشور از جمله ایران ثبت شده است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران شانزدهمین کشوری بود که این واکسن با درجه کارایی بیش از ۹۱ درصد را هفته گذشته به ثبت رساند.
وی اظهار داشت: بر اساس توافق انجام شده با شرکت سرمایهگذاری مستقیم روسیه (RDIF)؛ مقرر شد تولید مشترک این واکسن در داخل ایران نیز انجام شود و بر همین اساس قرار است در روزهای آینده هیاتی از وزارت بهداشت و درمان ایران در مسکو حضور یافته و در این مورد مذاکرات نهایی را انجام دهند.
مذاکرات برای تولید واکسن کرونا
جلالی در باره روند مذاکرات انجام شده برای قرارداد خرید و همکاری مشترک برای تولید واکسن اسپوتینک وی گفت: از چند ماه پیش سفارت جمهوری اسلامی ایران پیگیری های زیادی با مقامات روسی انجام داد و محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران هم در این مورد با سرگئی لاوروف همتای خود مذاکرات فشرده ای داشتند و نهایتا قرارداد آن بین روسیه و ایران ۱۰ بهمن امضا شد.
جلالی اظهار داشت : قرارداد خرید و همکاری مشترک تولید واکسن اسپوتینک وی بین ایران و روسیه آغازی بر همکاری مشترک دو کشور در حوزه بیوتکنولوژی است.
کارایی و ایمنی بالای واکسن کرونا
سفیر جمهوری اسلامی ایران در باره کارایی و سطح ایمنی این واکسن روسی با استناد به گزارش مجله معتبر پزشکی «لنست» اظهار داشت: هیچ گونه عوارض جدی در آزمایش های فاز سوم واکسن «اسپوتنیک وی» مشاهده نشده است و این واکسن با کارایی ۹۱.۶ درصد می تواند برای دو سال و یا بیشتر مصونیت ایجاد کند.
مجله معتبر پزشکی «لنست» اخیرا در مقاله ای به بررسی سومین مرحله از آزمایشات بالینی واکسن «اسپوتنیک وی» پرداخته است و نتیجه نهایی مقاله مشخص می کند که این واکسن مطمئن و موثر بوده و حفاظت کامل در مقابل موارد سخت بیماری کووید- ۱۹ را تضمین می کند.
در این مقاله آمده است: ایمونولوژیست های روسی به ماه ها تحقیق و ۱۹ هزار و ۸۶۶ داوطلب برای تکمیل آزمایشات بالینی فاز سوم نیاز داشتند تا کارایی ۹۱.۶ درصد تایید شود.
کشف مهم دیگر در باره این واکسن، ایمنی زایی از تزریقات روسی است. ۱۴ هزار و ۹۶۴ داوطلب که واکسن واقعی «اسپوتنیک وی» تزریق کردند، نسبت به کسانی که بیماری کووید ۱۹ شان بهبود یافته است، ۱.۳ تا ۱.۵ برابر آنتی بادی بیشتری در مقابل ویروس کرونا در بدنشان شکل گرفت. در طول تحقیقات چهار هزار و ۹۰۱ شرکت کننده دارونما گرفتند، همانطور که طبق قوانین آزمایشات بالینی در مقیاس بزرگ معمول است.
کاظم جلالی در باره سطح ایمنی واکسن روسی کرونا همچنین گفت: واکسیناسیون گسترده در روسیه با «اسپوتنیک وی» چند ماه است که در حال انجام است و برخی مقامات روسیه همچنین نظامیان، کادر درمانی، معلمان و اساتید در این کشور پیشقراولان واکسیناسیون شده اند. بنابر این دانشمندان و مقامات روس در ایمنی آن مطمئن هستند.
«دیمیتری مدودیف» معاون رئیس شورای امنیت روسیه، سرگئی شایگو وزیر دفاع روسیه، سرگئی سابیانین شهردار مسکو، «دنیس مانتوروف» وزیر تجارت و صنایع روسیه و ولادیمیر ژیرینفسکی رهبر حزب لیبرال دموکرات روسیه ازجمله مقامات روس هستند که از واکسن «اسپوتنیک وی» استفاده کرده اند.
کاظم جلالی تصریح کرد: از طرفی تاکنون حدود سه میلیون نفر این واکسن را در داخل روسیه تزریق کرده اند و تا الان هم هیچ گزارشی از عوارض در میان آنان اعلام نشده است.
سفیر ایران در روسیه گفت: نکته مهمتر در ایمنی و کارایی این واکسن اینکه بسیاری از کشورها نه تنها برای واکسیناسیون شهروندان خود با این واکسن به روسیه درخواست داده اند، بلکه اقدام به تولید مشترک «اسپوتنیک وی» در داخل کشورهای خود کرده اند.
واکسن کرونا و اجرای واکسیناسیون گسترده در روسیه با «اسپوتنیک وی»
واکسیناسیون گسترده کرونا برای همه اقشار مردم روسیه و با برنامه ریزی واکسن برای ۶۰ درصد شهروندان این کشور از ۲۵ ژانویه (۶ بهمن) آغاز شده است.
در روسیه واکسیناسیون کرونای اقشار خاص نظیر معلمان و کادردرمانی از ۱۵ آذر با توزیع یک و نیم میلیون دوز واکسن اسپوتنیک شروع شد و واکسیناسیون همه مردم در سراسر مناطق این کشور ۱۴۶ میلیون نفری از ۲۵ ژانویه (۶ بهمن) آغاز و برای این منظور محموله های واکسن به ۸۵ استان روسیه تحویل شده است.
واکسن کرونا در چه کشورهایی به ثبت رسیده است؟
کریل دیمیتریف" رئیس "صندوق سرمایهگذاری مستقیم" روسیه هفته گذشته اعلام کرد که بزودی واکسن اسپوتنیک وی در ۲۵ کشور به ثبت خواهد رسید و روند تقاضای کشورها برای این واکسن رو به افزایش است.
دولت مسکو برای صادرات این واکسن به کشورهای دیگر یا تولید در خارج از روسیه برنامه ریزی کرده و بیش از ۵۰ کشور جهان برای خرید بیش از ۱.۲ میلیارد دوز از این واکسن ابراز تمایل کردهاند.
بر اساس اطلاعات منتشره در سایت اینترنتی واکسن اسپوتنیک وی، کشورهای ایران، روسیه، بلاروس، ارژانتین، تونس، بولیوی، صربستان، الجزایر، فلسطین، ونزوئلا، پاراگوئه، ترکمنستان، قزاقستان، مجارستان، گینه و امارات؛ این واکسن را ثبت کرده اند.
اسپوتنیک وی نخستین واکسن ضدکرونای روسیه است که توسط مرکز ویروس شناسی گامالیا وابسته به وزارت بهداشت این کشور در مسکو ساخته شده است و حرف وی (v) بعد از اسپوتنیک همان حرف اول کلمه انگلیسی victory (ویکتوری) به معنای پیروزی است.
واکسن اسپوتنیک وی در ماه اوت سال ۲۰۲۰ (مرداد سالجاری) در این کشور تایید شد و صندوق سرمایه گذاریهای مستقیم روسیه دست اندر کار تامین مالی طرح تولید این واکسن، آن را با موسسه ویروس شناسی گامالیا وابسته به وزارت بهداشت روسیه تولید کرده است.
صندوق سرمایه گذاریهای مستقیم روسیه از ماه اکتبر سال ۲۰۲۰ (مهر امسال) با کشورهای مختلف برای عرضه و بویژه تولید مشترک واکسن اسپوتنیک وی مذاکره می کند و محموله هایی از این واکسن به چند کشور نیز ارسال شده است.
ورود محموله واکسن کرونا به ایران
محمدحسن ذیبخش اظهارکرد: با هماهنگیهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت راه و شهرسازی مقرر شد نخستین مرحله از واردات واکسن روسی کرونا روز پنج شنبه ۱۶ بهمن توسط شرکت هواپیمایی ماهان از روسیه بارگیری و وارد کشور شود.
سخنگوی سازمان هواپیمایی ادامه داد: شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران نیز برای انتقال پارت بعدی این واکسن اسپوتنیک اعلام آمادگی کرده است.
وی افزود: پرواز شرکت هواپیمایی ماهان روز پنجشنبه در فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) به زمین مینشیند و واکسنها تحویل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میشود.
سخنگوی سازمان هواپیمایی تأکید کرد: واردات واکسن از طریق سازمان هواپیمایی کشوری نظارت خواهد شد.
ذیبخش درباره حجم و میزان محموله اول، اظهارکرد: حجم و دوز واکسنهای روسی کرونا در پارت اول با توجه به تقاضای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
واکسن کرونا در ۳ مرحله وارد کشور شود!
طی روزها و هفته گذشته بارها مسئولان وزارت بهداشت از انجام شدن توافقات لازم و تایید واکسن روسی برای واردات به کشور خبر داده بودند و اعلام کردند که مطالعات لازم با بررسی همه مستندات ارسالی از کشور روسیه روی واکسن اسپوتنیک V انجام شده و به زودی این واکسن به کشور وارد میشود.
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: بر اساس مذاکرات و هماهنگیهای صورت گرفته تا هفته آینده نخستین پرواز برای واردات نخستین محموله واکسن کرونا انجام میشود و مشکلی در این زمینه نداریم.
وی ادر پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه میزان واکسن وارد شده و پروازهای مورد نیاز برای آن چقدر است، گفت: هر مقداری که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بخواهد و تایید کند به کشور وارد خواهد شد و برنامهریزیهای لازم برای انجام این پروازها صورت خواهد گرفت.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به گفت: محموله اول تا هفته آینده با پروازی ویژه به کشور وارد خواهد شد و با حجم کم آغاز خواهیم کرد و در ادامه دیگر پروازها در صورت تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام خواهد شد.
کلیک کنید: دختر 19 ساله دوست صمیمی اش را کشت!+جزئیات بیشتر
توضیحات وزارت بهداشت درباره واکسن کرونا
کیانوش جهانپور گفت: تا روزهای اخیر بیش از ۱۴ کشور در دنیا این واکسن را تایید یا مجوز مصرف اضطراری آن را صادر کردهاند و بیش از ۵۰ کشور نیز درخواست آن را دارند.
پس از انتشار اخبار مربوط به صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن "اسپوتنیک V" روسیه از سوی سازمان غذا و داروی کشور، برخی شائبه هایی را پیرامون این واکسن مطرح کردند. دکتر کیانوش جهانپور - سخنگوی سازمان غذا و دارو و رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت به تشریح به این مباحث پاسخ داد و تاکید کرد: این واکسن اسپوتنیک نیز فعلا در زمره ۱۰ واکسنی است که فرآیند تایید و ورود به سبد کوواکس را سابمیت کرده و توسط WHO در دست بررسی است لیکن کوواکس هنوز توزیع واکسنی نداشته است.
کیانوش جهانپور در این باره گفت: متاسفانه برخی از اظهارات در رابطه با واکسن کرونا که مجوز مصرف اضطراری در کشور دریافت کرده، غیر حرفهای است و اخلاق حرفهای در آن رعایت نشده و در برخی موارد نیز شائبه علایق و تعارض منافع وجود دارد.
وی تاکید کرد: مشخص است که مرجع ملی برای تایید واکسنها چه تولید داخل و چه وارداتی، سازمان غذا و دارو است.
البته در صورتی که واکسن و یا هر فرآورده سلامت محور دیگر، تا زمان بررسی مدارک در سازمان غذا و دارو، توسط سازمان جهانی بهداشت یا رگولاتورهای معتبر تایید شده باشد، این موضوع میتواند تسهیلگر روند بررسی آن در سازمان غذا و داروی کشور باشد.
اما برای صدور مجوز مصرف اضطراری و با توجه به اینکه تا ماههای آینده گزینههای مورد استفاده برای واکسن کووید، محدود خواهند بود، به هیچ وجه تایید یا فهرست سازمان جهانی بهداشت و دیگر رگولاتورهای کشورهای توسعه یافته الزامی نیست.
رفتارهای تجاری و سیاسی کشورهای سازنده واکسن کرونا
جهانپور افزود: از طرف دیگر در رابطه با واکسن کووید ۱۹، در این ماهها رفتاری تجاری و سیاسی را در سطح کشورهای مختلف سازنده این واکسن، شاهد هستیم و اطلاعات موجود حکایت از آن دارد که این رفتارها بیطرفانه نیست و انگیزههای دیگری هم دارد. این موضوع قابل پیشبینی بود و اساسا شکل گیری اتحادیه و ساز و کار کوواکس در جهت رفع این دغدغهها بود و هست.
وی ادامه داد: در مجموع هیچ کدام از واکسنهای موجود و در دسترس علیه کووید ۱۹، فاز چهارم بالینی را طی نکردند، اما با توجه به هزینه اثربخشی برآورد شده، فاز چهارم عملا نادیده گرفته شده تا واکسنها سریعتر به تولید انبوه برسند و به این ترتیب این بحران اپیدمی و مرگ و میر ناشی از آن در دنیا کاهش یابد و حتی متوقف شود.
شرایط قابل قبول واکسن کرونا"اسپوتنیک V" و تایید در ۱۴ کشور تا کنون
سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره واکسن "اسپوتنیک V" گفت: این واکسن توسط موسسه تحقیقات میکروبیولوژی گامالیا روسیه با مشارکت وزارت بهداشت روسیه، نخستین واکسنی است که در کشور مبداء و سازنده ثبت شده و تا روزهای اخیر بیش از ۱۴ کشور در دنیا آن را تایید کرده یا مجوز مصرف اضطراری آن را صادر کردهاند و بیش از ۵۰ کشور درخواست آن را دارند. در روسیه نیز تا کنون بیش از ۳ میلیون دز تولید شده و افزون بر یک میلیون دوز از این واکسن تزریق شده است. واکسیناسیون انجام شده در برخی از کشورها و همچنین روسیه با واکسن"اسپوتنیک V" اثربخشی مناسب همراه با بیخطری را نشان داده است.
جهانپور تاکید کرد: در مجموع "اسپوتنیک V" شرایط یک واکسن قابل قبول برای شروع واکسیناسیون را داراست و چه بسا بر برخی همتایان خود برتری هایی تا امروز داشته است. بر همین اساس هم سازمان غذا و داروی کشورمان مجوز مصرف اضطراری آن را با بررسی مدار تکنیکال آن صادر کرده و هیات امنای ارزی وزارت بهداشت و یا شرکتهای خصوصی میتوانند بحث خرید و ورود را عملیاتی کنند.
بررسی مستندات چند واکسن کرونا در سازمان غذا و دارو
وی همچنین درباره مقدمات انجام شده برای واردات دیگر واکسنهای موجود علیه کووید۱۹ گفت: از بین واکسنهای موجود و در دسترس در دنیا، تعدادی دیگر نیز مستندات فنی خود را به سازمان غذا و دارو کشورمان ارائه کردهاند یا در حال تکمیل مدارک هستند و این مستندات در دست بررسی است. این واکسنها از مبداء روسیه، چین و هند هستند و به محض آنکه مستندات از طریق کمیسیون تشخیص صلاحیت ساخت و ورود دارو و مواد بیولوژیک تایید شود و مجوزی صادر شود، آنها هم اطلاع رسانی خواهند شد و میتوانند وارد کشور شوند. این روند بررسی برای واکسنهای دیگر هم که ممکن است در سبد کووکس سازمان جهانی بهداشت باشند نیز انجام خواهد شد؛ چنانکه این واکسن اسپوتنیک نیز فعلا از زمره ۱۰ واکسنی است که فرآیند تایید و ورود به سبدکوواکس را سابمیت کرده و توسط WHO در دست بررسی است لیکن کوواکس هنوز توزیع واکسنی نداشته است.
لزوم اقدامات دیپلماتیک برای خرید و تامین واکسن کرونا
سخنگوی سازمان غذا و دارو در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به نقش مذاکرات دیپلماتیک برای تامین و خرید واکسن کووید، گفت: با توجه به اینکه تا ماههای آینده، تعداد واکسنهای تولیدی و عرضه شده با تقاضا در بازار مطابقت ندارد، قاعدتا تامین آن نیازمند مذاکرات دیپلماتیک و پیگیری از مسیر دیپلماسی خواهد بود و در این زمینه وزارت امور خارجه و سفرای ایران در کشورهای مبداء، نقش تسهیلگر داشته و خواهند داشت و اقدام موثر در این رابطه قابل تقدیر است نه اینکه توسط افراد ناآگاه یا حتی با اغراض سیاسی خاص این تلاشها وارونه جلوه داده شود.
آغاز کمپین واکسیناسیون کووید در ایران با ورود نخستین محموله
جهانپور همچنین گفت: امیدواریم با ورود نخستین محمولههای واکسن کووید۱۹ به کشور، آغاز کمپین واکسیناسیون علیه این بیماری را در کشور شاهد باشیم. بعد از آن نیز از طریق واکسنهای مورد تایید و انتخاب سازمان غذا و دارو در سبد کوواکس با محوریت سازمان جهانی بهداشت، روند واکسیناسیون ادامه خواهد داشت. در بهار ۱۴۰۰ نیز امیدواریم روند واکسیناسیون علیه این بیماری با واکسنهای تولید داخل ادامه یابد و به این ترتیب در صورتی که اتفاق غیر منتظرهای در ساختار ویروس و واریانتهای جدید آن رخ ندهد، تا پایان سال ۱۴۰۰ کمپین واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ را در کشور به پایان رسانیم
جهانپور در پایان تاکید کرد: دولت و نظام سلامت در مقابل ورود واکسن موثر و ایمن برای مدیریت کووید ۱۹ خود را مسوول میداند و در این رابطه از هیچ تلاشی فروگذار نکرده است و البته انتظار میرود افراد و نهادهای مختلف مسوولیت اجتماعی و اخلاقی خود در این رابطه را ایفا نمایند و از دامن زدن به مسائل حاشیهای خودداری کنند.
کیانوش جهانپور درباره اخباری مبنی بر تایید واکسنهای خارجی کرونا برای ورود به کشور اظهار کرد: واکسنهایی که تا به امروز مجوز مصرف اضطراری دریافت کردند و به نوعی وارد فاز استفاده زودهنگام شدهاند به جز واکسنهایی که از مبدا امریکا و انگلیس باشند، در سازمان غذا و دارو مدارک و شواهد و مستنداتشان در دست بررسی است و بهتدریج مواردی که مورد تایید قرار بگیرند یا استفاده از آنها مجوز اضطراری را از سازمان غذا و دارو دریافت کنند توسط سازمان غذا و دارو اطلاع رسانی خواهند شد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به منابع واکسنهای کرونای وارداتی گفت: این واکسنها از مبدا اروپا، روسیه، هند و چین هستند و در روزهای آتی انشالله بهتدریج هر کدام از آنها که مجوز دریافت کنند، به اطلاع مردم خواهند رسید.
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: در بیست و چهارمین جلسه کمیسیون قانونی تشخیص (صلاحیت ساخت و ورود دارو و مواد بیولوژیک) سازمان غذا و دارو، مجوز مصرف اضطراری واکسن Sputnik V محصول شرکت گامالیا کشور روسیه در فرم محلول فریزشده و ویالهای تک دوز/۵ دوز در ایران صادر شد و روند بررسی واکسنهای دیگر از مبدا هند، چین، روسیه و... کماکان ادامه دارد.
جهانپور درباره خبر ورود واکسن آسترازنکا بیان کرد: واکسن آسترازنکا از مبدا روسیه و هند مثل سایر واکسنها در شرایط برابر بررسی خواهد شد، به طور کلی هر واکسنی که مبدا ایالات متحده و انگلیس نداشته باشد در شرایط برابر مورد بررسی قرار میگیرد و در صورت تایید سازمان غذا و دارو موضوع بازرگانی و واردات آن در دستور کار خواهد شد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو بیان کرد: فکر میکنم علاوه بر واکسن روسی، حداقل یک واکسن اروپایی با مبدا غیر انگلستان، یک واکسن از هند و یک واکسن از چین روزهای آتی مجوز ورودشان صادر شود و ممکن است در آینده تعداد واکسنهای مورد تایید خارجی افزایش پیدا کند.
واکسنهای کواکس کی به ایران میرسد؟
جهانپور گفت: علاوه بر اینها، واکسنهای سبد کواکس هم در سازمان غذا و دارو در دست بررسی است و بهتدریج مجوز مصرف اضطراری آنها از طریق سازمان غذا و دارو صادر خواهد شذ و آن زمانی که کواکس توزیع واکسنها را آغاز کند این واکسنها میتواند به کمپین واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ در ایران بپیوندند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد: واکسنهای ۱۸ شرکت در سبد کواکس قرار دارند اما هنوز توزیع واکسنهای کواکس در کشورها صورت نگرفته است و با توجه به اینکه شرکتها هم برنامه زمانبندی اعلام شده خود را نتوانستند عملیاتی کنند و به هر جایی واکسن دادند برای تحویل دوز دوم با تاخیر مواجه شدهاند نمیتوان زمانبندی دقیقی را برای خرید از سبد کواکس مشخص کرد.
اتمام واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ در ایران
جهانپور به روند واکسیناسیون کرونا در ایران اشاره کرد و گفت: همانطور که ریاست محترم جمهور و وزیر محترم بهداشت اعلام کردند، راهبرد واکسیناسیون در کشور ما با خرید مستقیم واکسن از شرکتهای خارجی آغاز خواهد شد و این مسیر با واکسنهای سبد کواکس ادامه پیدا خواهد کرد و در نهایتا تداوم واکسیناسیون با واکسنهای تولید داخل خواهد بود و اتمام کمپین واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ در ایران با واکسنهای داخلی صورت خواهد گرفت.
شرایط ورود واکسن کرونا به ایران
۱۶.۸ میلیون دز از کواکس واکسن خریداری کردیم. در حال رایزنی هستیم که بخش اول آن جلو بیفتد. همزمان با سه کشور دیگر چین، هند و روسیه که واکسنهای آنها درحالحاضر در کشورهای مختلف استفاده میشود، مذاکره میکنیم.
مذاکره با روسها هم در سفر ظریف بررسی شد، تمام مدارک آنها بررسی شد و امیدواریم امروز و فردا این قرارداد امضا شود که حدود ۲ میلیون دز است.
زمان آزمایش انسانی واکسن ایرانی کرونا
رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به صدور گواهی آغاز کارآزمایی بالینی فازهای یک و ۲ نخستین واکسن نوترکیب ایرانی، پروتئین اسپایک کووید -۱۹ کرونا متعلق به موسسه رازی، اعلام کرد: با تصویب کمیته ملی اخلاق، آزمایش انسانی این واکسن به زودی آغاز می شود.
دکتر علی اسحاقی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران با بیان این که مجوز کمیته اخلاق برای آغاز کارآزمایی بالینی فازهای یک و ۲ واکسن کرونا موسسه رازی اخذ شد، گفت: پروپوزال و پروتکل مربوطه در جلسه کارگروه وزارتی اخلاق در پژوهش، مورد بررسی قرار گرفت و براساس مدارک ارسالی، در تاریخ ۲۷ دی ماه به تصویب کمیته اخلاق رسید.
آغاز کارآزمایی بالینی واکسن کرونا
وی افزود: کارآزمایی بالینی این واکسن به زودی آغاز شده و امید است به پشتوانه ۱۰۰ سال انباشت دانش و تجربه ملی و بین المللی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در واکسن سازی و انجام موفقیت آمیز تمام مراحل کارآزمایی بالینی، تولید این واکسن به عنوان واکسنی ایمن و کارا به زودی در کشور آغاز شود و مورد استفاده هموطنان عزیز قرار گیرد.
کلیک کنید:عیدی بازنشستگان کی واریز میشود؟
بررسی ایمنی و ایمونوژنیسیتی واکسن نوترکیب پروتئین اسپایک کووید-۱۹ تولید موسسه رازی، فاز یک را در جمعیت بالغین سالم ۱۸ تا ۵۵ ساله؛ طراحی موازی، چهار گروه شامل ادجوانت به تنهایی و واکسن در دوزهای پنج، ۱۰ و ۲۰ میکروگرم در ۲۰۰ میکرولیتر و فاز 2 در جمعیت ۱۸ تا ۷۰ ساله؛ طراحی موازی، ۲ گروه شامل ادجوانت به تنهایی و واکسن در دوز منتخب؛ کارآزمایی بالینی تصادفی شده، دو سوکور اجرا می شود.
وضعیت ورود واکسن کرونا به ایران
نمکی با اشاره به وضعیت ورود واکسن کرونا در کشور، گفت: درباره واکسن این مژده را بدهم که ما واکسن را برای تزریق، قبل از رسیدن واکسن تولید خودمان تدارک دیدیم و منابع آن را تامین کردیم. آقای رئیسجمهوری هم هر روز پیگیر هستند و انشاااله در روزهای آینده نخستین پارتهای واکسن وارداتی را از منابع مطمئن وارد خواهیم کرد.
گروههای آسیب پذیر در اولویت واکسن کرونا
وی افزود: بر این اساس واکسیناسیون را برای گروههای آسیبپذیر آغاز میکنیم. در عین حال فرزندان اصیل و دانشمند این سرزمین هم خوشبختانه در ساخت واکسن ملی مان با تلاش شبانه روزی پیش میروند و در آینده نزدیک یکی از مراکز مهم ساخت واکسن بیماری کووید-۱۹ در جهان خواهیم بود.
وزیر بهداشت گفت: انشاالله با لطف خدا، با هدایت و حمایتهای بزرگان نظام و همدلی شیرینی که شکل گرفت و به حرمت خون شهدا به زودی یکی از افتخارات بزرگ را که حذف کامل این بیماری از دامن کشورمان است را رقم خواهیم زد.
سعید نمکی همچنین در حاشیه بازدید از ستاد پلیس راهور ناجا در جمع خبرنگاران، گفت: امروز برای عرض تشکر و سپاسگزاری خدمت عزیزان پلیس راهور رسیدیم، گرچه بنده پیش از این خدمت فرمانده محترم ناجا برای سپاس از همراهی آنها در مدیریت بیماری کرونا رسیده بودم. این عزیزان چه در نظارت بر پروتکلها و چه در کنترل ترددها کنار ما بودند. یکی از ابعاد سخت کار مدیریت ترددهایی است که میتواند اثراتی بر شیوع بیماری داشته باشد و این عزیزان از نخستین روزها در کنار ما بودند.
وی در پاسخ به سوالی درباره واکسنهای وارداتی کرونا، گفت: ما برای واکسیناسیون کشور بهویژه گروه پرخطر از قبل برنامههایی داشتیم و مقام معظم رهبری هم هرگز بر اینکه ما واکسیناسیون را با واکسن وارداتی قبل از رسیدن تولید داخل انجام دهیم بیانی نکردند تنها درمورد واکسن برخی کشورها توصیههایی فرمودند که قطعا مدنظر خواهد بود. ما پیگیر واردات واکسن از مبادی مختلف و مطمئن هستیم و واکسن در حال ورود به کشور است و کار واکسیناسیون را بر اساس طبقه بندی گروههای پرخطر آغاز خواهیم کرد.
نمکی درباره واکسن کرونای تولید مشترک با کشور کوبا، تاکید کرد: ما واکسن کوبایی نداریم ما واکسنی داریم به نام واکسن انستیتو پاستور که با انتقال دانش فنی از کشور کوبا است که قبلا چنین تجربهای ۲۰ سال قبل در ارتباط با واکسن هپاتیت B داشتیم و امروز هم با واکسن کرونا و انتقال دانش فنی خواهیم داشت.
وی درخصوص احتمال تشدید محدودیتهای کرونایی برای نوروز ۱۴۰۰، بیان کرد: این موضوع فعلا بحث زودرسی است ما پیشنهاداتی به قرارگاه مقابله با کرونا میبریم و وزیر کشور و کمیته مخصوص این کار به جمع بندی میرسند و اجرایی شدن آن بررسی میشود، ما هنوز تصمیم جدید قابل اعلامی در این زمینه نگرفتیم.
رئیس انستیتو پاستور ایران: به احتمال خیلی زیاد در بهمن ماه محموله واکسن با اولویت تزریق برای کادر درمان وارد کشور میشود.
اعلام شده در ماه بهمن محموله واکسن کرونا به ایران میرسد، این محموله از کجا میاد و برای چه کسانی است؟
سومین مرحله تزریق واکسن کرونا
وی گفت: حال داوطلبین خوب است و سومین مرحله تزریق نیز امروز انجام خواهد شد؛ با ادامه این روند ظرف سه ماه آتی به تولید۱۲ تا ۱۴ میلیون دز واکسن ایرانی خواهیم رسید.
محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، صبح امروز در حاشیه آئین رونمایی از محصولات جدید در حوزه مکملها مواد اولیه دارویی و داروهای ایورمکتین و موکوسیل که در شهرک دارویی برکت البرز برگزار شد در جمع خبرنگاران، گفت: واکسن کرونا ایرانی که توسط ستاد اجرایی فرمان امام طبق پروتکلهای اعلامی وزارت بهداشت ساخته شده و خوشبختانه تا امروز که دو مرحله از آن طی شده است روند خوبی را پشت سر گذاشتهایم
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه امروز سومین مرحله از واکسن کرونا ایرانی اجرایی میشود، تصریح کرد: در این میان ۵۶ داوطلب دیگر واکسن ایرانی را تزریق خواهند کرد.
مخبر در خصوص وضعیت ۱۴ نفری که پیش از این تست واکسن ایرانی کرونا بر روی آنان انجام شده است هم گفت: ۱۴ نفری که تا الان واکسن تزریق کردهاند حالشان خوب است و هیچ عوارضی نداشتهاند و بیش از آنکه تصور میکردیم جواب داده واکسن حتما جواب خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه در مبحث دیگری تولید آزمایشگاهی واکسن در دستور کار ستاد اجرایی قرار گرفته است، ادامه داد: این واکسن نیز قبل از عید قربان به مرحله تست انسانی خواهد رسید.
این مقام مسؤول در رابطه با واکسن کرونا تولید انبوه را مهم برشمرد و یادآور شد: واکسن وقتی اثر دارد که در اختیار مردم قرار گیرد؛ سعی داریم در این رابطه تا یک ماه آتی تولید را به سه میلیون دز در ماه برسانیم، با ادامه این روند ظرف چهار ماه آینده به تولید ۱۴ میلیون دز واکسن در یک ماه خواهیم رسید.
واکسن کرونا و تامین ماسک
مخبر با اشاره به اینکه ابتدای شیوع بیماری در حوزه تأمین ماسک مشکل وجود داشت، گفت: زمانی در خصوص تولید انبوه ماسک صحبت کردیم اما عدهای آن را شعار برشمردند، حالا شاهدیم که فقط ۱۰۰ میلیون ماسک در انبارهای کشور وجود دارد، در در بحث ونتیلاتور هم همین شرایط برقرار است.
وی اضافه کرد: در ابتدای کشورهای بیگانه به ما تست سریع ندادند اما شاهدیم باز هم با تلاش متخصصان داخلی کمتر از دو هفته کیت تشخیص کرونا ساخته شد و امروز به جایی رسیدهایم که بیش از نیاز کشور تولید انجام میشود.
در تولید واکسن کرونا هم پیشتاز خواهیم بود
وی خاطرنشان کرد: بحث واکسن را در کشور به نقطهای خواهیم رساند که بیش از نیاز تولید کنیم.
وی در ادامه در خصوص تولید دارو در کشور هم گفت: یکی از جهتگیریهای جدی ستاد در چند سال گذشته بحث پر کردن خلا داروهایی است که در کشور تولید نمیشود. الان ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز در کشور تولید میشود و سه درصد واردات داریم ولی این سه درصد ۳۵ درصد قیمت تمام شده دارو را تشکیل میدهد.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی خاطرنشان کرد: سازمان نظام پزشکی برای خرید واکسن از خارج طی نامهای به وزارت بهداشت اعلام آمادگی کرده و وزیر و معاون کل وزارت بهداشت هم موافقت کردهاند و این مسیر نیز زیر نظر دولت انجام میشود.
ظفرقندی با بیان این که طبق اعلام وزارت بهداشت حدود ۲ میلیون دوز واکسن قبل از عید تهیه میشود، تصریح کرد: باید حداقل ۷۰ درصد جمعیت کشور علیه کرونا واکسینه شوند تا زنجیره انتقال قطع شود و احتمالا ۳ یا ۵ سال بعد نیاز به واکسیناسیون مجدد است؛ بنابراین ایجاد زیرساخت تولید واکسن از این نظر یک کار مهم و استراتژیک است.
وی اظهار کرد: گروههای پرخطر از جمله کادر درمان؛ افراد دارای بیماریهای زمینهای و افراد مسن در اولویت دریافت واکسن قرار دارند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به مصوبه جلسه روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: کلیات بحث سند ملی واکسیناسیون کشور امروز مصوب شد. انجام واکسیناسیون کرونا در دنیا به عنوان کالای استراتژیک سلامت تقاضای زیادی دارد.
این موضوع جوانب بسیار زیادی دارد و مباحث اخلاقی. اولویتبندی تزریق واکسن در تمام دنیا وجود دارد. در ایران کمیته فنی متشکل از ۱۹ متخصص برجسته حدود ۴ هفته این مستئل را بررسی کردند و این موضوعات در کمیته اخلاق تکرار شد و نهایتا دیروز در ستاد ملی کرونا مطرح و مصوب شد که امیدوارکننده است و مردم بدانند تزریق واکسن در کشور در یک چارچوب مشخص خواهد بود.
وی افزود: بر اساس جمعیت کشور سن، جنس و بیماری زمینهای که افراد دارند اولویتها تعیین شده است. افراد بالای ۶۴ سال، مبتلایان به بیماریهای زمینهای و... در اولویت هستند. تهیه سند مبتنی بر این است که بر اساس شواهد علمی و بررسیهایی که انجام شد کمیتههای تخصصی، این برنامه را تدوین کردند و بر اساس بار بیماری، میزان شیوع بیماریهای پرخطر و زمینهای هر استان، شهر و شهرستان مشخص شده است و با طبقه بندی که انجام شده تزریق واکسیناسیون در ۴ فاز انجام میشود.
رئیسی تاکید کرد: وقتی تزریق واکسن کرونا فاز بندی میشود تنها تفاوت میان فازها زمان تزریق واکسن است و نه چیز دیگر. بسته به اینکه چه مقدار واکسن بهدست ما برسد تزریق واکسن انجام میشود. کاهش مرگ و میر و قطع زنجیره انتقال ویروس از اهداف مهم تزریق واکسن است. در فاز اول افراد کادر بهداشت و درمان که مستقیماً با بیماران کرونا سر و کار دارند، کسانی که در خانههای سالمندان کار میکنند و همچنین جانبازان شیمیایی، تنفسی و بالای ۵۰ درصد واکسن دریافت میکنند. همچنین کارکنان مربوط به تغسیل اموات، افراد کمتوان ذهنی و جسمی که این فاز تقریباً یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر هستند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: در فاز دوم سایر گروههای پرخطر مانند سالمندان بالای ۶۵ سال هستند که به ترتیب اول از ۸۰ تا ۸۵ سال، ۷۵ تا ۸۰ سال، ۷۰ تا ۷۵ سال و… اولویت بندی میشوند و افرادی بین ۱۶ تا ۶۴ سال که بیماری زمینهای دارند در این فاز هستند. با واکسیناسیون فاز یک و دو کاهش مرگ و میر خواهیم داشت اما در فاز ۳ و ۴ قطع زنجیره انتقال مهم است.
موج بعدی بیماری به مراتب سهمگینتر است
رئیسی گفت: فاز سه برای مراکز تجمعی مانند پادگانها، زندانها، گرمخانهها، کمپ مهاجرین، پرسنل حملونقل، معلمین، کارمندان بانک و... و افرادی است که ریسک کمتری نسبت به فاز دو دارندو نهایتاً فاز ۴ عموم مردم هستند. در کشور ما با وجود شبکه بهداشت و درمان پیشبینی ایجاد پایگاه تزریق واکسن در ۴۰۰ بیمارستان را کردهایم و همچنین ۴۰۰۰ مرکز جامع سلامت و خانه بهداشت را برای شیفت بعد از ظهر و تزریق واکسن تجهیز میکنیم.
وی افزود: در کنار آن یک نرمافزار داربم که به سامانه یکپارچه بهداشت ما متصل است و دقیقا مشخص میکند در هر استان و شهر چند نفر گروه پرخطر داریم و چه تعداد واکسن باید به آنها تحویل داده شود. نرم افزار دیگری هم طراحی شده است که افراد میتوانند سن، شغل و بیماری زمینهای خود را وارد آن کنند و ببینند در کدام فاز قرار خواهند گرفت. جزییات این اپلیکیشن متعاقبا اعلام خواهد شد.
وی با بیان اینکه تزریق واکسن زیرنظر افراد آموزش دیده توسط پزشک انجام میشود، ادامه داد: این سند شنبه در ستاد ملی مطرح شد. ما برنامه زمان بندی هم بر اساس تعداد واکسنی که به دستمان خواهد رسید پیشبینی کردیم و بر اساس برنامه سند از قبل از پایان سال واکسیناسیون آغاز خواهد شد و تمام تلاشمان این است که واکسیناسیون افراد فاز یک را قبل از سال جدید انجام دهیم که تاحدود خیلی زیادی در کاهش مرگ و میر موثر است. پس از آن با بقیه واکسنهایی که از طریق کوواکس به دستمان خواهد رسید انشاءالله فاز دو را آغاز خواهیم کرد. اگر قرار باشد ۶۰ میلیون نفر واکسن دریافت کنند یعنی ۱۲۰ میلیون دوز واکسن احتیاج خواهیم داشت و اگر ماهیانه ۱۰ میلیون دوز واکسن هم بتوانیم تزریق کنیم، یک سال طول میکشد تا جامعه هدف واکسن دریافت کنند. البته ما این توانمندی را داریم که این کار را انجام دهیم به شرط آنکه اطمینان داشته باشیم این واکسنها به موقع به دستمان میرسد.
رئیسی درباره آخرین خبرها از واکسن ایرانی کرونا، گفت: روز یکشنبه (۲۱ دی) این واکسن بر روی هفت نفر دیگر تزریق خواهد شد. در فاز اول کارآزمایی بالینی بیشتر بحث ایمنی واکسن مطرح است که کمیته عالی نظارت مستمر داشته و دارند و خوشبختانه تاکنون عوارض خاصی مشاهده نشده است و این روند تا تزریق واکسن به ۵۶ نفر ادامه خواهد یافت. در این ۵۶ نفر هم به برخی واکسننما تزریق میشود تا قدرت مقایسه وجود داشته باشد. اگر مشکلی نباشد در بهار سال آینده واکسن ایرانی بهدست ما میرسد. انستیتو رازی هم کار پرهکلنیکال را انجام داده و به زودی کارآزمایی بالینی انسانی را آغاز خواهد کرد. کشور ما با کشور دیگری هم به توافق رسیده که با انتقال فناوری تولید واکسن را پیش ببرند.
وی افزود: در زمینه تامین ریال مشکلی برای تامین واکسن نداریم بلکه مشکلات دیگری وجود دارد که بحث انتقال ارز است و ما اصرار داریم پیش از سال جدید افراد آسیبپذیر واکسن دریافت کنند.
رئیسی در تعریف رنگ جدید اضافه شده برای طبقه بندی شهرهای کرونایی، اظهار کرد: روند بیماری در کشور به گونهای است که ۸۰ درصد کاهش بستری و ۷۰ درصد کاهش مرگ و میر را داشتیم. ویروس ضعیفتر نشده است و این آمار به دلیل کمک و رعایت مردم است. اگر رعایت نکنیم موج بعدی بیماری به مراتب سهمگینتر از قبل خواهد شد. با اضافه شدن رنگ آبی به طبقه بندیها مشاغل گروه ۴ شامل استخرها، سینماها تالارها، باشگاهها، مهدکودکها و... با شرط رعایت پروتکلها مجاز به فعالیت خواهند بود. در رنگ آبی کمتر از یک بیمار در هر ۱۰۰ هزارنفر داریم و یعنی منطقه کم خطر است. در رنگ آبی حتی برخی فعالیتهای آموزشی میتوانند فعال باشند البته این محدودیتها هوشمند است و اگر اوضاع خطرناک شود دوباره محدودیت خواهیم داشت.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به زرد شدن وضعیت تهران و البرز، گفت: در روز شنبه میزان بستری در تهران کمتر از ۱۵۰ نفر بود. اینکه نوع و میزان فعالیت مشاغل در رنگبندی آبی به چه شکل باشد ظرف روزهای آینده اعلام خواهد شد.
شناسایی زودرس بیمار، قرنطینه و شناسایی اطرافیان بیمار
وی درباره برگزاری جشنوارههای فرهنگی- هنری دهه فجر، اظهار کرد: اگر رعایتها بر اساس تعداد مشخصی که اعلام میکنیم در سالنهای تئاتر، سینما و... انجام شود برگزاری آن ایرادی ندارد. ظرفیتها تا روز چهارشنبه اعلام خواهد شد. مثلا درمورد تالارهای پذیرایی باید این اطمینان حاصل شود که کارکنانشان به کرونا مبتلا نیستند و باید مشخص کنیم فواصل انجام تست برای آنها چه مدت باشد و از طرفی کسانی که متقاضی دریافت خدمت هستند باید با کارت ملی چک شوند که خودشان مبتلا نباشند.
رئیسی درباره بازگشایی مدارس، گفت: همه پایههای مدارس زیر ۵۰ نفر در مناطقی که آبی هستند میتوانند بازگشایی شوند اما پایه اول و دوم با حداکثر ۱۰ دانشآموز میتوانند در مناطق آبی و زرد بازگشایی کنند.
وی درباره کرونای انگلیسی، گفت: گفتند در سنندج یک نفر مبتلا به این نوع بیماری شده که مورد بررسی قرار گرفت و حتی ۳۰۰ نفر از افرادی که این فرد با آنها ارتباط داشته بررسی شدند و هیچکدام هیچ ردی از کرونای انگلیسی نداشتند. مورد مبتلا در تهران خانوادهای بسیار قانونمدار بودند که به محض ورود به کشور خودشان را قرنطینه کردند و سپس به بیمارستانی خصوصی رفتند و پس از بررسیهای صورت گرفته مشخص شد نخستین کیس کرونای انگلیسی است. پس تاکنون آمار ابتلا به کرونای انگلیسی همان یک نفر است. البته نمیتوان ۱۰۰ درصد جلوی ویروس تنفسی را گرفت. یکی از راهها کنترل مرزهاست که تاکنون اقدامات خوبی انجام شده است. هرچند کنترل برخی مبادی مانند مرزهای شرقی سخت است.
وی که در یک برنامه تلوزیونی صحبت میکرد، درباره طرح محله محور مقابله با کرونای شهید سلیمانی، افزود: این طرح بسیار درست و موفق است زیرا شناسایی زودرس بیمار، قرنطینه و شناسایی اطرافیان بیمار به خوبی انجام میشود. در کنار آن ارائه بستههای حمایتی هم داشتیم. در سطح کشور در حیطه مراقبت، نظارت و حمایت با کمک بسیج و هلال احمر خوب عمل کردیم و تنها نسخه مبارزه با ویروس انگلیسی هم همین است. جلوگیری از پیک بعدی یک دستاورد است. به شدت نگران پیک مجدد در اواخر بهمن و اوایل اسفندماه هستیم زیرا بازگشاییها صورت گرفته و هوا سردتر شده است و ترددها هم وجود دارد که البته به معنای سفر رفتن نیست.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، در خصوص آخرین وضعیت عمومی سه داوطلب اولین مطالعه انسانی فاز یک واکسن ایرانی کرونا گفت: حال عمومی آنان خوب است و همه چیز با روند مطلوبی پیش میرود.
دکتر پیام طبرسی متخصص بیماری های عفونی اظهار داشت: مرحله بعدی تزریق واکسن ایرانی کرونا روی چهار داوطلب انجام خواهد شد. وی در پاسخ به این سوال که چه زمانی واکسن به چهار داوطلب بعدی تزریق می شود؟
گفت: اگر وزارت بهداشت روند فعلی را تایید کند، تزریق مرحله دوم این هفته انجام می شود. طبرسی افزود: هفت روز از اولین تزریق واکسن کرونا به داوطلبان باید بگذارد تا چهار داوطلب بعدی وارد این طرح شوند و در هر مرحله وزارت بهداشت به دقت بررسی های لازم را انجام می دهد و سپس مجوز مرحله بعدی را صادر می کند.
وی، تعداد نفرات مرحله اول تست انسانی نخستین واکسن ایرانی کرونا را ۵۶ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۱۴ نفر واکسن نما و بقیه واکسن را دریافت می کنند و تا پایان طرح مشخص نیست چه کسی واکسن و چه کسی واکسن نما می زند. عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان داشت: حدود ۲ ماه طول می کشد تا تزریق واکسن ایرانی روی این تعداد داوطلب انجام شود.
وی در پاسخ به اینکه آیا نسل های ساخت واکسن، کارایی مختلفی دارند، گفت: این موضوع در کارایی آنها فرقی ندارد، در نسل های ساخت واکسن، تکنولوژی فرق می کند اما کارایی آنها فرق اساسی ندارد. اولین تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با نام "کُوو ایران برکت" روز سه شنبه (نهم دی ماه) با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، روی داوطلبان انجام شد. نخستین داوطلب این واکسن طیبه مخبر فرزند محمد مخبر رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و دو نفر از مسوولان این ستاد بودند.