درمان سریع و خانگی دفع پروتئین از کلیه در طب سنتی با عسل
شایع ترین علل دفع پروتئین از کلیه، دیابت و فشار خون بالاست که باعث اختلال در عملکرد کلیه ها می شود. اما گاهی علل موقت و گذرایی مانند استرس و اضطراب شدید و کم آبی زیاد بدن باعث دفع پروتئین از کلیه می شود. برای درمان خانگی و سریع دفع پروتئین کلیه باید سراغ راهکارهای طب سنتی برویم. در دستور العمل های حکیم خیر اندیش برای درمان سریع دفع پروتئین از کلیه از ترکیباتی استفاده شده است که دارای عسل است. مثلا مصرف دوسین (ترکیب عسل و سیاهدانه) به مدت ۱۲۰ روز هر صبح و شب به درمان دفع پروتئین از کلیه کمک می کند.

دفع پروتئین از کلیه نشانه چیست؟
در حالت عادی، کلیه ها قادر به فیلتر کردن مواد زائد از خون هستند، بدون اینکه مقادیر قابل توجهی پروتئین، به ویژه آلبومین، از طریق ادرار دفع شود. با این حال، وقتی کلیه ها آسیب دیده یا بیمار باشند، این فیلتراسیون به خوبی انجام نمی شود و پروتئین ها می توانند به ادرار نشت کنند.
در حالت عادی کلیه ها روزانه کمتر از ۱۵۰ میلی گرم پروتئین اگر این مقدار بیشتر شود، به آن بیماری پروتئینوری گفته می شود. اما دفع پروتئین از کلیه نشانه چیست؟ باید بگوییم که دفع پروتئین می تواند یکی از نشانه های اولیه برای بیماری های مزمن کلیوی باشد. بیماری مزمن کلیوی زمانی است که کلیه خوب عمل نمی کند. دیابت و فشار خون بالا، دو عامل بسیار شایع هستند که به کلیه ها آسیب می رساند. قند خون بالا می تواند به عروق خونی کوچک در کلیه ها آسیب برساند. فشار خون بالا هم می تواند به رگ های خونی در کلیه ها آسیب برساند و باعث شود که کلیه ها نتوانند خون را به درستی فیلتر کنند. این شرایط می تواند منجر به افزایش دفع پروتئین شود.
نشانه های اولیه بیماری مزمن کلیوی
پروتئینوری می تواند یکی از نشانه های اولیه بیماری مزمن کلیوی (CKD) باشد. بیماری مزمن کلیوی بیماریی است که در آن عملکرد کلیه ها به تدریج کاهش می یابد. این فرایند معمولا طی چندین سال رخ می دهد و ممکن است در ابتدا هیچ علامت مشخصی نداشته باشد. وجود پروتئین در ادرار می تواند اولین نشانه ای باشد که پزشکان را متوجه وجود مشکلی در کلیه ها می کند. تشخیص پروتئینوری معمولا از طریق آزمایش ادرار انجام می شود. در صورت تشخیص پروتئینوری، پزشک ممکن است آزمایش های بیشتری را برای تعیین علت زمینه ای و شدت آسیب به کلیه تجویز کند.
دفع پروتئین از کلیه چه علائمی دارد؟
قبل از اینکه بررسی کنیم دفع پروتئین از کلیه چه علائمی دارد، لازم است یادآوری کنیم که در مراحل اولیه پروتئینوری شما ممکن است هیچ یک از این نشانه ها را نداشته باشید. در مراحل پیشرفته، علائم زیر معمولا خود را نشان می دهد:
- تورم دست و پا
- تورم صورت
- پف کردن دور چشم ها مخصوصا هنگام صبح
- ورم شکم
- تکرر ادرار و نیاز به دفع ادرار در شب
- کف کردن ادرار
- خستگی و ضعف
- تهوع و استفراغ
- بی اشتهایی
- ادرار کف آلود یا حباب دار
- پوست خشک و خارش پوست
اگر این علائم را مخصوصا علامت کف آلود یا حباب دار بودن ادرار دارید، حتما در سریع ترین زمان ممکن از پزشک خود وقت معاینه بگیرید.
درمان دفع پروتئین از کلیه در طب سنتی
برای درمان دفع پروتئین از کلیه حتما علت آن باید بررسی شود و بر اساس آن درمان انجام گیرد. اگر مواردی مثل فشار خون و دیابت باعث پروتئینوری شده است درمان های مرتبط باید انجام شود. اما گاهی اوقات مواردی نظیر کم آبی شدید بدن، استرس و اضطراب، انجام تمرینات ورزشی سنگین باعث دفع پروتئین از کلیه شده اند. این موارد موقتی و گذرا هستند و می توان با رعایت احتیاط از درمان های طب سنتی استفاده کرد.
برای درمان دفع پروتئین از کلیه در طب سنتی از عسل استفاده می شود. دستور العمل های حکیم خیر اندیش برای درمان دفع پروتئین از کلیه را در این مقاله مطالعه کنید: درمان دفع پروتئین کلیه با عسل.
توصیه هایی برای بهبود کلیه ها و درمان دفع پروتئین از کلیه
محدودیت مصرف نمک: مصرف بیش از حد نمک می تواند فشار خون را بالا ببرد و به کلیه ها آسیب برساند.
محدودیت مصرف قند: باید قند مصرفی کنترل شده باشد تا کلیه ها سالم بمانند.
مصرف آب کافی: برای جلوگیری از فشار به کلیه ها، باید آب کافی مصرف کنید.
کم کردن مصرف پروتئین: مصرف بیش از حد پروتئین می تواند کار کلیه ها را برای فیلتر کردن خون سخت تر کند.
مصرف غذاهای سرشار از فیبر: فیبر می تواند به دفع سموم از بدن و کاهش کلسترول کمک کند.
مصرف میوه ها و سبزیجات: میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند که می توانند به حفظ سلامت کلیه ها و کاهش التهاب در کلیه کمک کنند.
کاهش استرس: استرس می تواند باعث فشار بر کلیه ها شود.
ورزش ملایم: ورزش های ملایم مانند پیاده روی و شنای سبک یا دوچرخه سواری آرام برای حفظ سلامت کلیه ها مناسب است.
کنترل وزن: وزن زیاد می تواند باعث دیابت و فشار خون شده و به کلیه ها فشار بیاورد.