کد خبر : 44047 / /
/

مهم‌ترین تفاوت‌های پمپ پیستونی و دیافراگمی چیست؟

مهم‌ترین تفاوت‌های پمپ پیستونی و دیافراگمی چیست؟

 

 

پمپ‌ها بر اساس عملکرد خود در دو دسته مجزای پمپ‌های سانتریفیوژ و پمپ‌های جا به جایی مثبت قرار می‌گیرند‌ که هر کدام از این دسته بندی‌ها پمپ‌های مختلفی دارند. پمپ‌های پیستونی و پمپ‌های دیافراگمی از پمپ‌های جا به جایی مثبت محسوب شده و در صنایع گوناگون کاربرد دارند. این پمپ‌ها در شکل‌ها و اندازه‌های گوناگونی طراحی و ساخته می‌شوند، به همین دلیل در انواع فعالیت‌های عمومی و صنعتی مانند کشاورزی، نیروگاه‌ها، کارخانه‌های بازیافت فاضلاب و زباله، سکوهای نفتی، در خودروها، سیستم‌های تهویه مطبوع و تبرید و غیره کاربرد دارند. به دلیل همین کاربردهای مختلف، پمپ‌ پیستونی و پمپ دیافراگمی رادیناس با هم تفاوت‌هایی دارند که در این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم تا شما را بیشتر با ویژگی‌ها و کاربرد آن‌ها در صنایع آشنا کنیم.

 

پمپ دیافراگمی

پمپ دیافراگمی برای هل دادن و راندن سیال به بیرون از دیافراگم و سوپاپ‌های یک طرفه استفاده می‌کند. از نقطه ضعف این پمپ می‌توان به اجزای منعطف در یک پمپ دیافراگمی به خصوص در شرایط کاری با فشار بالا اشاره کرد. پس ممکن است دیافراگم این پمپ تحت فشار بالا پاره شود. به همین دلیل در نظر داشته باشید که پمپ دیافراگمی برای کار دائمی در فشارهای بالا انتخاب چندان مناسبی نیست.

ویژگی‌های پمپ دیافراگمی

۱. اغلب برای سیالات با ویسکوزیته یا گرانروی بالا از این پمپ استفاده می‌شود.

۲. پمپ دیافراگمی می‌تواند فشارهای بالا را تحمل کند.

۳. در پمپ دیافراگمی، سیال به وسیله یک غشای انعطاف پذیر که به عنوان مانعی برای جابجایی سیال عمل می‌کند، با استفاده از تکنیک رفت و برگشتی پمپاژ می‌شود.

۴. در پمپ دیافراگمی فقط قسمت‌های داخلی خاصی در تماس مستقیم  با سیال قرار می‌گیرد.

۵. پمپ دیافراگمی می‌تواند انواع مایعات از چسبناک‌ترین تا انواع بسیار خورنده را پمپاژ کند.

۶. سرعت جابجایی سیال در پمپ دیافراگمی پایین بوده و چندان زیاد نیست.

۷. هزینه‌ نگهداری از پمپ دیافراگمی به نسبت زیاد است.

۸‌. پمپ دیافراگمی از نظر بهره‌ وری انرژی در همه شرایط کارآمد نیست.

قابلیت‌های پمپ دیافراگمی

  • قابلیت انتقال سیالات حاوی جامدات
  • عدم نیاز به روانکاری
  • قابلیت عملکرد خشک
  • قابلیت جابجایی مایعات حساس
  • مقاومت در برابر خوردگی
  • قابلیت کنترل دقیق

انواع پمپ دیافراگمی

محدودیت‌های پمپ دیافراگمی

عمر کوتاه دیافراگم

دیافراگم‌هایی که در پمپ دیافراگمی استفاده می‌شود، اغلب عمر محدودی دارند و به تعویض دوره‌ای نیاز دارند. به همین دلیل این موضوع ممکن است هزینه‌های تعمیر و نگهداری پمپ را افزایش دهد.

محدودیت در فشار

پمپ دیافراگمی در فشار محدودیت دارد و برای انتقال سیالات با فشار بالا نمی‌توان از آن استفاده کرد. این موضوع ممکن است برخی از برنامه‌های صنعتی را با مشکل روبرو کند.

ترکیبات شیمیایی

گاهی اوقات برخی از ترکیبات شیمیایی به دیافراگم‌ها آسیب رسانده و باعث کاهش عمر پمپ می‌شود. بنابراین، در صورت استفاده از پمپ دیافراگمی در برنامه‌هایی که با ترکیبات شیمیایی سخت مواجه هستید، باید با این موضوع توجه کنید

مصرف انرژی بیشتر

اغلب پمپ‌های دیافراگمی انرژی بیشتری نسبت به سایر پمپ‌ها مصرف می‌کنند.

پمپ پیستونی

در مکانیزم کاری پمپ پیستونی، پیستون در داخل یک سیلندر به جلو و عقب حرکت می‌کند. با حرکت پیستون به یک سمت، خلا ایجاد شده سیال در داخل محفظه سیلندر مکش می‌شود. سپس حرکت برگشت پیستون، سیال را به مجرای خروجی می‌راند.

ویژگی‌های پمپ پیستونی

۱. پمپ پیستونی توانایی جابجا کردن هر دو نوع سیال مایع و گاز را دارد.

۲. پمپ پیستونی می‌تواند فشار تخلیه زیادی را تحمل کند. پس برای شرایط کاری با فشار بالا بسیار مناسب است.

۳. پمپ پیستونی از نوع پمپ رفت و برگشتی است.

۴. پمپ و قطعات داخلی پمپ پیستونی در تماس مستقیم با مایعات و گازها قرار می‌گیرند.

۵. پمپ پیستونی بسیار کارآمد است و به تعمیر و نگهداری کمی نیاز دارد.

۶. معمولا پمپ پیستونی برای سیالات با ویسکوزیته یا گرانروی بالا پیشنهاد نمی‌شود.

۷. هزینه ساخت و در نتیجه قیمت پمپ پیستونی زیاد است.

پمپ پیستونی

قابلیت‌های پمپ پیستونی

  • قابلیت عملکرد در فشار بالا
  • عملکرد با سرعت بالا
  • عمر طولانی

محدودیت‌های پمپ پیستونی

نیاز به تعمیرات پیچیده

اگر پمپ پیستونی خراب شود، ممکن است به تعمیرات پیچیده و هزینه‌ بری نیاز داشته باشد. در حقیقت برای تعمیرات و نگهداری آن به تخصص فنی احتیاج است.

حساسیت به جامدات

پمپ پیستونی نسبت به جامدات و ذرات حساسیت بیشتری داشته و در صورت ورود این جامدات به سیستم، می‌تواند عملکرد آن را مختل کند یا به آن آسیب برساند.

نویز و لرزش

با توجه به این‌که پمپ پیستونی با کمک حرکت پیستون خود کار می‌کند، ممکن است نویز و لرزش بیشتری داشته باشد. به همین دلیل برای برخی از برنامه‌ها که به سکوت و استحکام مکانیکی احتیاج است، مناسب نیست.

تفاوت پمپ پیستونی و دیافراگمی

هرچند که پمپ‌های رفت و برگشتی دیافراگمی و پیستونی در یک دسته از انواع پمپ‌ها قرار می‌گیرند، اما در برخی از ویژگی‌ها با هم فرق دارند. در ادامه سعی شده است به مهم‌ترین تفاوت‌های پمپ پیستونی و دیافراگمی اشاره شود.

  • در حالت کلی اساس عملکرد هر دو پمپ، حرکت رفت و برگشتی اجزای آن‌هاست. اما این قطعه در انواع پمپ دیافراگمی، دیافراگم و در پمپ پیستونی، پیستون نام دارد.
  • از دیگر تفاوت‌های پمپ پیستونی و دیافراگمی، قیمت پمپ رفت و برگشتی است. معمولا پمپ پیستونی قیمت بیشتری دارد و جزو پمپ‌های گران قیمت محسوب می‌شوند.
  • پمپ پیستونی در ساختمان خود به پکینگ احتیاج دارد، در حالی که پمپ رفت و برگشتی دیافراگمی به آن نیازی ندارد.
  • در پمپ‌های پیستونی‌، حرکت پیستون به طور مستقیم باعث انتقال و پمپاژ سیال می‌شود. در حالی که در پمپ‌های دیافراگمی، دیافراگم از طریق پیستونی که به آن متصل است، امکان حرکت پیدا می‌کند. به این ترتیب، این قطعه منقبض و منبسط شده و با این اتفاق، حجم داخل پمپ به طور مدام تغییر می‌کند و باعث جا به جایی مایع می‌شود.

تفاوت پمپ پیستونی و دیافراگمی

  • معمولا پمپ‌های رفت و برگشتی در صنایع شیمیایی گوناگونی کاربرد دارند. اما با توجه به این‌که وجود پکینگ، باعث نشتی سیال خواهد شد، به همین علت کاربرد پمپ‌های پیستونی برای بعضی از سیال‌ها دارای محدودیت‌هایی است. برای مثال می‌توان به مواد شیمیایی گران قیمت یا خطرناک (مانند مواد سمی و خورنده) اشاره کرد. برای پمپاژ این نوع سیالات بهتر است از پمپ‌های دیافراگمی استفاده کنید.

خرید پمپ دیافراگمی یا پیستونی

حالا که با تفاوت‌ها و ویژگی‌های پمپ‌های دیافراگمی یا پیستونی آشنا شدید، با مراجعه به سایت رادیناس می‌توانید پمپ مورد نیاز خود را پس از مقایسه قیمت و ویژگی‌های آن، خریداری کنید. علاوه بر این برای داشتن خرید بهتر می‌توانید با تیم مشاوران ما در سایت رادیناس مشورت کنید تا پمپ بهتری را برای صنایع خود انتخاب کنید.

 

copied
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.