بررسی مزایا و معایب پروتئین تراپی مو

پروتئین تراپی موها یکی از بهترین و جدیدترین روشهایی است که امروزه در سالنهای زیبایی برای احیای موهای آسیب دیده و خشک انجام میشود زیرا موها از یک پروتئین فیبری به نام کراتین ساخته شدهاند که اگر فرد به صورت روزانه پروتئین لازم برای بدن را مصرف نکند یا از مواد شیمیایی مانند رنگ موها و ابزارهای حرارتی مانند اتو مو و سشوار زیاد استفاده نماید، این پروتئین مو به مرور زمان از بین خواهد رفت و موها کدر بنظر خواهند رسید و خشک و آسیب دیده میشوند. پروتئین تراپی مواد مغذی لازم را به موهای فرد باز میگرداند و موها را از روز اول خود زیباتر میکند که همین امر باعث شده که این روش درمانی-زیبایی خواهان بسیاری پیدا کند. اگر شما نیز جزو خواهان پروتئینه مو هستید اما از عوارض و مزایا آن بیخبر میباشید، در ادامه مقاله همراه ما باشید تا به مزایا و معایب پروتئین تراپی مو به طور کامل بپردازیم.
پروتئین تراپی چیست؟
کمبود پروتئین بدن میتواند موهای فرد را خشک، کدر، آسیب دیده و مستعد شکستن کند. از دست دادن بیش از حد پروتئین از مو نیز ممکن است منجر به ریزش مو شود. افرادی که پروتئین کافی از طریق رژیم غذایی یا مکملها و داروها دریافت میکنند، احتمالا موهایی صاف و سالم دارند. با این حال، بسیاری از مردم در سراسر جهان به دلیل رژیم غذایی نامناسب، تغییرات شرایط آب و هوایی و دلایل دیگر از کمبود پروتئین رنج می برند..
درمانهای پروتئینی مو که به صورت حرفهای در سالنهای زیبایی انجام میشوند، با افزودن یک ماده شیمیایی به ساقه مو، شکافهای کوتیکول مو را پر مینماید و سلامت کلی و قابلیت ارتجاعی مو را بهبود میبخشد. پروتئین تراپی مو باعث تغذیه مو شده و به ترمیم موهای آسیب دیده و همچنین درمان ریزش مو و رفع موخوره کمک شایانی میکند.
مزایای پروتئین تراپی مو
پروتئینه مو مزایای بسیاری دارد که عبارتند از:
تقویت موها
پروتئین تراپی مو با جایگزین کردن پروتئینهای از دست رفته مو در ریشه و ردیفهای فولیکول، موها را تقویت میکند که همین امر باعث میشود تا موها کمتر مستعد ریزش و موخوره شوند؛ البته این روش بیشتر برای تقویت ساقه مو مورد استفاده قرار میگیرد و حدود 30 درصد از ریزش مو جلوگیری میکند بنابراین اگر هدف شما رفع ریزش مو است بهتر است از روشهای دیگری مانند اسکراب کف سر در کنار پروتیئن تراپی استفاده نمایید.
جلوگیری از آسیب دیدن موها
پروتئین تراپی مو به لایه کوتیکول مو استحکام میبخشد و اگر شما بعد از پروتئین تراپی اقدام به رنگ کردن یا دکلره موها کنید، موهایتان کمتر دچار آسیب خواهند زیرا یک لایه بر روی ساقه موهای شما تشکیل شده است که مانند یک لایه محافظتی در برابر عوامل مخرب عمل میکند.
ترمیم موهای آسیب دیده
هنگامی که موهای افراد در اثر استفاده زیاد از وسایل حرارتی و رنگ مو آسیب میبینند دچار نازک شدن، دو شاخه شدن انتهای ساقه مو و کدری مو میشوند. در حین انجام پروتئین تراپی از مواد شیمیایی خاضی استفاده میشوند که این مواد میتوانند استحکام و درخشندگی را حتی بیش از قبل به موهای شما بازگرداند.
صاف کردن موها
همانطور که میدانید یکی از محبوبترین روشها در سالنهای زیبایی، کراتینه مو است زیرا پس از انجام کراتین مو موها بسیار صاف و لخت میشوند. در پروتئین تراپی شما علاوه بر داشتن موهایی سالم و تقویت شده، موهایی صاف نیز نصیبتان خواهد شد ولی پس از انجام کراتینه مو فقط موهایی صاف خواهید داشت. البته این نکته را باید گفت که درصد صافی پروتئین تراپی مو کمتر از کراتینه است.
یک مدل خاص به موها میبخشد.
پروتئین تراپی با تقویت موهای شما به گونهای عمل میکند که تا سه ماه پس از انجام آن حتی هنگامی که از حمام میآیید دیگر نیازی به شانه کردن موها ندارید و تنها با خشک کردن موهای خود توسط سشوار میتوانید موهایی یکدست و انگار شانه شده داشته باشید. بنابراین پس از پروتئین تراپی مو، موها به قدری زیبا و درخشان هستند که شما نیازی به هیچ روش زیبایی مو مانند انواع شینیون ندارید به همین علت پروتئین تراپی مو به خانمهایی که به تازگی میخواهند ازدواج کنند و مراسم عروسی دارند پیشنهاد میشود زیرا دیگر نیاز نیست تا زمان بسیاری را صرف پیدا کردن جدیدترین مدل موهای عروس نمایند؛ بنابراین اگر شما عروس خانمی ساده پسند هستید حتما این روش را بر روی موهایتان امتحان نمایید تا دیگر نیاز نباشد زمان زیادی را صرف شینیون کردن موهای خود نمایید.
عوارض پروتئین تراپی مو
ریزش مو
در حین انجام پروتئین تراپی مو از مواد شیمیایی خاصی استفاده میشود که این مواد باعث ضعیف شدن ریشه موها و نازک شدن ساقه مو میشوند که همین امر موجب ریزش موی شدید پس از آن میشود.
خشکی مو
شما پروتئین تراپی مو را به هدف رفع خشکی و آسیب دیدگی مو انجام میدهید اما اگر این روش توسط افراد غیرمجرب انجام شود میتواند موهای شما را بیش از پیش دچار خشکی نماید زیرا فرد غیر متخصص نمیداند که مواد شیمیایی تا چه مدت باید بر روی موهای شما بمانند و چه مقدار باید از حرارت در حین اتوکشی استفاده شود تا به موها آسیب وارد نشود و بتوان مواد شیمیایی را به طور مناسب در بافت مو جذب نمود.
آلرژی
اگر فردی حساس باشید و به مواد خاصی حساسیت داشته باشید در حین انجام پروتئین تراپی مو و پس از آن ممکن است دچار حساسیت شوید و عوارضی همچون سردرد، گلودرد، آبریزش بینی و خونریزی بینی داشته باشید. در اینصورت بدن شما به مواد شیمیایی که در حین انجام پروتئینه مو مورد استفاده قرار میگیرند واکنش نشان خواهد داد.
سرطان
مواد شیمیایی مورد استفاده در حین انجام پروتئین تراپی مو، به عنوان عامل سرطان شناخته شدهاند. یکی از عوامل سرطانزای اولیه مورد استفاده در پروتئین درمانی فرمالدئید است که برای صاف کردن مو استفاده میشود. بنابراین در طی درمان پروتئین، بخارهای فرمالدئید تولید می شود که باعث تحریک گلو و چشم می شود. بنابراین اگر فرد از پروتئین تراپی مو در طول سال زیاد استفاده کند منجر به سرطان میشود.
ماندگاری پروتئین تراپی مو
ماندگاری پروتئین تراپی مو به مراقبت فرد بستگی دارد زیرا باید بعد از انجام پروتئین تراپی از وسایل حرارتی استفاده نشود، از شامپو بدون سولفات استفاده شود، ماسک موی مخصوص پروتئینه مو در حمام استفاده شود. بنابراین نکات مراقبتی که متخصص یا آرایشگر پس از انجام پروتئین تراپی به شما میگوید را به خوبی انجام دهید تا اثرات پروتئین تراپی به مدت 3 الی 6 ماه بر روی موهای شما ماندگاری داشته باشد.
سخن پایانی
همانطور که در این مطلب مطالعه کردید، پروتئین تراپی مو مزایای بسیاری دارد که میتواند مواد مغذی را به ساقه موهای شما بیفزاید و موهایی احیا شده به شما تحویل دهد ولی این روش بیشتر برای درخشندگی و احیای ساقه مو مورد استفاده قرار میگیرد و بهتر است در کنار آن از روشهایی مانند لایه برداری کف سر، استفاده از ماسک مو و شامپوهای مناسب را در روتین مراقبت از موهای خود قرار دهید. پروتئین تراپی یک روش تخصصی است که نباید آن را در خانه انجام داد و باید حتما زیر نظر متخصص انجام شود تا دچار عوارض جانبی آن نشوید و علاوهبراین این روش نباید در دوران شیردهی، بارداری و قاعدگی انجام شود تا فرد از عوارض آن در امان باشد.
منبع: مقالات سایت زیبایی مگ